Karaoğlan Haftalık Resimli Kahramanlık Dergisi Sayı 010- Yeşil Ejder (04.04.1964)

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,396
26,113
İstanbul
file


Tüm Çizgi Diyarı Dostlarına, BayX dostumun enfes taraması ile.
Keyifli okumalar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,664
Kasımpaşa
Bana karaoğlan verin yeter.. Muhteşem bir çizgi roman... Okumak ayrı bir keyif.. Tarama mükemmel, tam istediğim gibi... Daha ne olsun, sevgili Bay_x ve sevgili en uzun g'ye çok teşekkürler olsun..
 

sali38tr

Onursal Üye
14 Nis 2009
586
2,831
süper seri süper paylaşım elleriniz dert görmesin teşekkürler emeği geçen herkese bu arada 7.sayı unutulmamıştır inşallah
 

bes5uc3

Süper Üye
11 Ara 2011
965
1,975
Kırşehirli
Yeşil Ejder'in özelliklerinden birisi de, oldukça verimli ve oldukça düzenli oluşla güçlü hikayeleştirici bağdaştırmayı yapar olmasıdır.

Hikayeleştirilen yapı içinin en gerçek yanı şudur. Egemeni olan gücün, bu egemenliğini sürdürme gayreti içindeyken, kendi çıkmazı olan zulüm tutumlu ruh halinin psikolojik tavırlı kısır döngüsü yansıtılmaktadır.

Zalimliği şu veye bu nedenle bunu adım adım dokuyuşun diğer yanında Sakyamuni gibi bir fantaziyi ve Ça-u-şi türü karikatürize bir komiklği; gülsen mi, ağlasan mı türü bir ironi oluşla kurgulanması serüveni kuruluktan kurtaran çok güçlü bir ekseni çevrimi olmuştur.

İnsanların ümit besleyip te, ümdinin tükenmişlik sendromuna dönüştüğü anlar olur. İşte enstantane oluşla beklenmedik anlarda, ümidini kesmenin ümide dönüştüğü yer; hikayenin asıl ana imleci oluşla tüm serüveni kontrol eden serüvenin ana imgelemidir.

Sevgili Yalaz müthiş bir hikaye kurgulamacılığı uygulamıştır. Bu kurgulamayı yapışta, en ufak bir zorluk çekmemesini, hikayenin akışı içinde görmek çok olasıdır. Zengin bir hafıza dağarcığına sahip olduğunu sezdiğim değerli üstad, güçlü bir gözlem yeteneğini hikaye görselllerinde maharetle kullanmıştır.

Yeşil Ejder konu açılımı ve konu skala salınımı oluşla, birçok varyantlara ayrılabilir olmanın kombinasyonlarını taşımaktadır. Üstadın bu şahane diyalektiğine hayran olmamak olası değil.

Teşekürlerimle...
 
Son düzenleme:
Üst