KARAOĞLAN H.R. Kahramanlık Dergisi Sayı 134 - Kurt Başlı Sancak (24.08.1966)

12 Şub 2010
15,006
543,756
file




Saygılarımla​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,656
Kasımpaşa
Aradaki büyük boşluk kapandı, toplamda serinin bitmesi için 13 sayı kaldı.
En mükemmel karaoğlan serisinde sona doğru bir adım daha...
Teşekkürler üstadım...
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,471
27,003
Efsane seri harika bir şekilde ilerliyor.Teşekkürler üstadım,iyi bayramlar...
 

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
72,077
okGl7b.jpg
r2WvEm.jpg


1937 Hal Foster'in bir çalışması.

Karaoğlan arşivlerimiz sizin mükemmel paylaşımlarınız ile bir macerayı daha tamamladık.Teşekkürler sevgili dostum.
 

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,450
7,069
evet üstad en güzel serinin eksik sayılarını birer birer arşivimize alıyoruz sayenizde teşekkurler....
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,646
Gaziantep
1937 Hal Foster'in bir çalışması.

Diyalektiğin yasası; Her şey birbirine bağlıdır ve her şey birbirini etkiler.

Bir macera daha eksiksiz tamamlandı.
Teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

bes5uc3

Süper Üye
11 Ara 2011
965
1,975
Kırşehirli
Sn. Vefalının paylaşımı da hayli kaliteli. İlginç. Görsel ve izlenim sel hafızası kuvvetli olmalı ki iki eşlenmiş, çağrışım ürünü olan resimleri hafızada bir araya getirip. Fotoğrafını bulup kıyaslamaya sunması şahane.

Hep derim bizim olan da bizim değil çünkü kolektif olanın ürünüyüz. Düşündüğümüz, söylediğimiz şiir, yazdığımız yazı anı ya da güzel bir söz bizm gibi dursa da hep bizden önce söylenmiş olandır. Biz hatırlarız.

Buraya kadar yanlış bir şey yok. Bizden öncesi olmakla Bizim olmayan bizimlere biz ne kattık? önemli olan o.

Değerli Yalaz üstadımız belli ki hayli okumuş bek raund edinmiş. Okur karşısına dinden eden yarım hoca, ya da candan eden yarım doktor olarak çıkmamış. Zaten eserleri ortada. Bu kıyaslama resim onun delilidir. Etkilenme kaçınılmazdır. Bilim de öyle, dinler de öyle, savaşsanatı da öyle, politkada öyle oyunculukta öyle.İnsana konu her şey öyle.

Şu var ki Sayın Yalaz sanatını, edindiği bek raundun üzerine taşımış. Karaoğlan da, gerçek ile gerçek üstülük, bir aradadır. Karaoğlan da hem herşeyde bir tutam var. Hem herşeyde olmayan bir fiske damak tadı var. İşte bu bir fiske olan Üstadı; bek raundunda ayırıp; üstadı üstad yapmaktadır kanaatimce.

Siz bu resme elli kez bakın. Karaoğlan'ın kapak benzerin de, Karaoğlan çağrışımları bulamazsınız. Hiç kuşkusuz ki ilusturasyon etkilenmesi bire bir aynı olan iki çalışmadan diğerini de okumuş olsaydım; diğerini de Karaoğlan da bulamazdım. İşte her ikisinde de farklı farklı olan bir fiske bal olmanın gerçeği, hem benzer ortaklığı ortaya koyar; hem de benzerlerin benzerler üzerinde ayrışmalarıdır.

İşte bu haliyle her çalışma hem bizim olanı ele verir; hem bizim olmayanı ele verir. İki çalışmanın içerik dokularında uzun yıllar içinde orjinden çıkan noktanın açı kolları uzaklaşmasıyla her iki sanatın ve karakterin de ortaya çıkması benzerliğin bu ayrışmasıyla olumuştur. Ki tek benzerlik sadece çalışma değildir.

Bu açıklama bilgimizle dayanarak tüm alanda tüm üstadlar gibi üstadımızın pek çok kaynak benzeşmelerinde referansları yaptığı açıktır olacaktır. Olmalıdır. Yoksa dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yoktur. Süreci önce bulacaksın . Süreci bulduğun yerde verdiğin katkılarla ileri taşıyacaksın. Olan bu.

Bir de Yalaz üstadımızı referans alıp, sanat dünyamıza yıldız gibi doğanları düşünün (bunları Karoğlan güneş serisi baskısındaki okur çizimlerinden biliyoruz. Burada isim belirtmeyeceğim. seçkin yetenekleri hep biliyoruz.

Sevgili Karaoğlan diyalektiğin yasasıyla bunu fevkalade güzel vurgulamış. Aynen katılıyorum. Kaos kuramına göre bütün süreçler kendisinin (geri bağlanım yasalarıyla öncesinin tekrarı olmakla farkları ortaya koyar. Aynı şeyi tekrar keşfetmemiş olur. Zamandan mekandan kazanır. Hem başlangıç koşullarına sıkı sıkı bağlıdır. hem şimdi olan başlangıç koşulları içinde olmayandır. Değerli Yalazın bek raunduna kıyasla bu yeteneğini canlı canlı görmek bana heyecan verdiği gibi hayranlığımı katladı.

Değerli üstadım tarama çalışmanız için teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Üst