Karaoğlan - Seri 001.Kitap 001 Yeni Düzenleme

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,444
8,362
İzmir
Merhaba, arkadaşlar.

Değerli dostumuz Karaoğlan'ın (Ahmet Abi) düzenleyip forumda paylaştığı Karaoğlan serisinin ilk kitabını tekrar düzenledim.

Sayfa kenarlarını sıfıra yakın kesip, marjlarını büyüttüm. O hali ile pdf ye çevirip Adobe Acrobat Reader ile sayfa sıra numarası ekledim. Tekrar jpeg haline çevirip, Paint.Net ile de boyutunu orjinal hale getirdim.

Umarım beğenirsiniz. Aşağıdaki resim, düzenlenmiş halidir.

Bu kitap, öncelikle değerli abilerim Profesör, KARAOĞLAN ve Gandor08 olmak üzere tüm forum üyelerine doğum günü hediyemdir.

İyi okumalar.



6PP0qW.jpg



 
Moderatör tarafında düzenlendi:

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
Güzel bir doğum günü hediyesi. Ellerine sağlık. Sayfaları numaralandırmak ta güzel.
Biz (17 sayılık) 1. seriden ve bu güzel uğraştan bir türlü kurtulamayacağız sanırım. :)
 

hemşinli

Aktif Üye
11 Eki 2014
224
677
Teşekkürler Dindar Diker bey, benim içinde güzel bir hediye oldu. :)

Tarihi yerli çizgi romanları her zaman diğerlerinden daha çok sevmişimdir, bunun nedeni en başta; diğerlerinin hafif anlatımına karşılık(conan ve teks hariç), tarihi yerli çizgi romanlarda, daha ağır, sinemasal ve sürükleyici bir konu ve anlatım olduğu içindir. :)
 

abdullahersoy

Aktif Üye
19 Ocak 2012
311
667
Mehmer arkadaşıma katılıyorum. Yerli çizgi romanları bir başka. Hepsi demeyeyim teks ve zagor da iyi olanlar. Hem Karaoğlan ile Türk coğrafyası hakkında ilginç bilgiler ulaşıyoruz. Bunların çoğunu şu iletişimin çok geliştiği son yıllarda ancak öğrenebildik. Düşünebiliyormusunuz Suat yalaz bunları 50-60 yıl önce yayınlamış. Bu insankarın emekleri unutulamaz. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.
 

hemşinli

Aktif Üye
11 Eki 2014
224
677
Diğer çizgi romanlarda tabii ki çok güzel, fakat daha çok, çocuklara yönelik içerikle üretildiği için, okurken biraz hafif kalıyor.. fakat bizim Türk çizerler zamanında, çizgi roman öykülerini daha çok yetişkinlere yönelik, sert, ağır ve zengin bir anlatımla ürettiği için, okununca sinemasal bir tat veriyor. :)

Ben, kendi tarihimizle-kendi coğrafyamızla ilgili, hiç bir tarih kitabında bile bulamadığım kadar, zengin bilgiler öğrenmişimdir karaoğlan'dan.. çok seri üretildiği için hepsi değil, ama şahane öyküsü, kaliteli anlatımı ve zengin bilgiler vardır maceralarında. :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
12 Şub 2010
15,006
543,638
Kaç kezdir okuyorum bu macerayı. Kareleri ezberledim, replikleri ezberledim. Ama en ufak bir bıkkınlık veya kanıksama duygusu oluşmuyor.
Teksas ve Tommiks, Tex, Kinova, Conan okurken de öyle.
Kimi çizgi romanların büyüsü bu.
Karaoğlan maceraları bu türden.
O nedenle bu büyüye kapılanlar da defalarca yeniden düzenleme yapılsa da artık bu kadarı yeter demiyorlar.
Bir daha, bir daha yeniden düzenleme...
Pek sıcak bakmayan dostlar olsa da, eminim günün birinde bu macera da renklendirilecektir. Ben onu da okuyacağım ama bu siyah beyazı da okumaya devam edeceğim.
Karaoğlan'a gönül vermek böyle bir şey işte.
Emeklerin ve nazik ithafın için çook teşekkür ediyor,sana tekrardan sağlık, mutluluk ve nice güzel yıllar diliyorum sevgili Dindar.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,462
Egenin efeleri bu günlerde ataklardalar, umarım onların bu ugraşlarına bizlerde dahil oluruz. Önümüzde baya bir yol almamız gereken hususlar var.

Bir sürü eser tekrar tekrar elden geçecek, bizler usanmadan bıkmadan tekrar tektar okuyacağız, indireceğiz, yükleyeceğiz.

Renklendirmeler bir başlasın bunlarda renklendirilir Haluk Abi sen hiç meraklanma, Ege Efelerinin elinden kurtulmaz.

Teşekkürler kardeşim.
 

tahsin

Aktif Üye
10 Kas 2015
334
789
Dindar diker kardeşim

karaoğlanın ilk macerasına zenginlik katmışsın eline sağlık.arşivimde olmasına rağmen idirdim çok başarılı vekaliteli olmuş tebrikler.Yalnız üzüldüğüm bir nokta var,karaoğlanın ilk maceralarında çok zengin, başarılı çalışma ve paylaşım varken malesef ondan daha eski yine suat yalaz,ın eseri KAAN lar öksüz kalmakta .DİNDAR Diker kardeşim kaanın öncelikle 2-4-6-7-8-9, diğerlerini de o güzel çalışmanla düzenleyip Çizgi Diyarı,da paylaşırsan çok çok memnun olurum .bilgisayarıma photo shop proğramı yüklettim .becerebilsem kendim yapacam ama aylarımı yıllarımı alacak gibi görünüyor.Diker kardeşim bu çalışmayı yaparsan beni ve KAAN severleri bahtiyar edersin saygı ve sevgilerimle
 

tahsin

Aktif Üye
10 Kas 2015
334
789
Kardeşim Dindar Diker kardeşim çalışman ve paylaşımın çok başarılı olmuş .arşivim,de olmasına rağmen ilk maceraların yeni çalışması olduğu zaman hemen idiriyorum.yalnız üzüldüğüm bir nokta var,karaoğlanın ilk maceralarından daha eski,yine Suat Yalaz,ın ilk eserlerinden olan KAAN ,sanki biraz öksüz kalmaktadır.Sizden önemli ricam,kaan,ın önceikle 2.4.6.7.8.9.cu ve diğer maceralarını,Karaoğlan çalışmanız gibi, başarılı ve özenli çalışma yaparak,paylaşırsanız çok çok memnun oluruz.Bilgisayarıma photo shop yüklettim becerebilirsem kendim yapmayı düşünüyorum, ama aylar ve yıllrımı alacağını zannediyorum.Dindar bey ve bu çalışmayı yapabilecek diğer üstat arkadaşlardan,bu çalışmaları yapıp,paylaşmalarını önemle rica ediyorum.Saygılarımla.
 

tahsin

Aktif Üye
10 Kas 2015
334
789
dindar kardeş

birkaç defa cevap yazdım ama,bu çalışmanın linkinin altında görünmüyor,galiba bu işin acemisiyim.yine deniyorum.karaoğlan çalışman harika olmuş arşivimde olmasına rağmen ,yinede indirdim eline sağlık.karaoğlanın ilk maceralarında çok zengin ve kaliteli çalışmalar var.dahasınıda,bekleriz.ama yine suat yalaz ın eseri olan KAAN biraz öksüz kaldı.kaan ın öncelikle 2-4-6-7-8-9-cu ve diğer kitaplarını aynı şekilde düzenleyip paylaşırsan çok memnun olurum kardeşim.saygılar bekliyoruz.
 

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,444
8,362
İzmir
Değerli Tahsin Bey,

Kaan ile ilgili paylaşımları, sevgili abimiz Lotoloto paylaşmıştı zaten. Onun tarama ve düzenlemeleri benim yaptığım düzenlemelerden çok çok daha iyidir. Ama uygun bir zamanda bahsettiğiniz sayıları da elden geçirmeye çalışırım.

Bahis konusu kitaplar Lotoloto'da mevcut bildiğim kadarıyla. Olmadı ondan çalıp tekrar taramayı dahi düşünüyorum. :)

Sevgi ve saygılar.
 

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,391
Teşekkür

Sayın Dindar Diker kardeşim,çok büyük emek vermişsiniz.Çok teşekkürler.Doğum gününüz kutlu olsun.Yeni yaşınız,sevdiklerinizle sağlıklı,mutlu ve huzurlu bir yaşam getirsin.Sevgi ve selamlar.
 
Üst