KARAOĞLAN-SEMERKAND CASUSU TAM MACERA (Yeni Tarama)

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,645
Gaziantep








 
Son düzenleme:

bes5uc3

Süper Üye
11 Ara 2011
965
1,975
Kırşehirli
İçeriğini incelemedim ama şu anda indiriyorum. İndirmeden istifade ile teşekür mesajı yazıyorum.
Çok teşekürler. Özellikle de şu anda çizgidiyarımızda olmayan bu nadide kapak için teşekürler.
 

bes5uc3

Süper Üye
11 Ara 2011
965
1,975
Kırşehirli
Kitap taraması Çizgidiyarında bulunan sevgili Profesör taramasına göre haylı beyazlatılmış ve parlatılmış bir çalışma. Ama değerli cngz1'den öğrendiğime göre "dp" taraması Profösörümüzünküne göre daha gerilerde. Ben ikisini de arşivde tutmayı yeğledim. Emeğinizi ve özverinizi takdirle belirtirim

Selamlarımla...
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
size burada bir animi yazacagim ve sonunda kendinizi benim yerime koyun ne hissedeceksiniz :
Aslen Istanbulluyum .Cocukken Karaoglan'lari hic usenmez yeni yada kullanilmis toplardik ; tabii yalniz o degil Zipzip ; 1001 Roman ; Kaplan ve digerleri ... Ana baba ayri oldugundan cocuk yasta eski kitaplar satan ve kiraya veren albay emeklisi bir kitapcinin yaninda calisip anama destek olmaya calisirdim hem orada bolca kitap okur ;hemde okuluma devam ederdim. Artan param olursa hic gozunun yasina bakmadan kitaplarimi ciltlerdim . Hic unutmam ilk olarak yesil renkte ciltlettirdigim cizgi roman yukarida kapaklarini gordugunuz Karaoglan'di. Hatta Karaoglan ile Baybora'nin birlikte kilic salladigi kapak cildin ilk kapagi idi... Bu kitap benim icin cok onemli idi. Ne zaman eskiyi hatirlamak istesem bu kitabi koklar o eski sayfalarin mistik kokusunda gecmisi anardim. Sonra mimarlik okudum ve bitirdim ; bu kitap hep yanimdaydi. Okul bitince calismak icin Libya'ya gittim yanimda goturmedigime cok uzulmustum. Izne geldigimde ilk isim o ve diger eski ciltlerime sarilmak olmustu [ tabii once anam sonra esim ; onlar bastacimdi ] Neyse aradan seneler gecti tekrar Libya'ya gittim ve 2004 'de izne gelisimde [ o zaman kitaplarimi anamin evine birakmistim ] once gidip anamin elini optum sonra kitaplarima kostum. O da ne ? Kitaplarin yerinde yeller esiyor. Dusunsenize 1963 basimi cizgi romanlar 1970'lerde ciltlenmis vede sene 2005 ...Telasla anama sordum . " ANA KITAPLARIM NEREDE ?" Cevabi alinca sevineyimmi uzuleyimmi sasirdim : " EVLADIM SEN YURTDISINDA IKEN DOGUYA KITAP YARDIMI KAMPANYASI VARDI DIGER KITAPLARLA BIRLIKTE ONLARIDA GONDERDIM ."
Buyurun buradan yakin ... Siz benim yerimde olsa ne hissedersiniz ? Neyseki simdi sanalda olsa bu ozlemimi gideriyorum ; o mistik koku olmasada beni eskilere goturuyor . EMEGI GECEN ARKADASLARA COK TESEKKURLER !
 
Son düzenleme:

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,294
4,473
Tex kardeşim günaydın.
Tam macera bir Karaoğlan'ım oldu sabah sabah,bu güzel hediye için çok teşekkürler ederim.
 
12 Şub 2010
15,006
543,734
size burada bir animi yazacagim ve sonunda kendinizi benim yerime koyun ne hissedeceksiniz :

once gidip anamin elini optum sonra kitaplarima kostum. O da ne ? Kitaplarin yerinde yeller esiyor. Dusunsenize 1963 basimi cizgi romanlar 1970'lerde ciltlenmis vede sene 2005 ...Telasla anama sordum . " ANA KITAPLARIM NEREDE ?" Cevabi alinca sevineyimmi uzuleyimmi sasirdim : " EVLADIM SEN YURTDISINDA IKEN DOGUYA KITAP YARDIMI KAMPANYASI VARDI DIGER KITAPLARLA BIRLIKTE ONLARIDA GONDERDIM ."

Buyurun buradan yakin ... Siz benim yerimde olsa ne hissedersiniz ?

Yaşadıklarınızın benzerini yaşamış pek çok kişiyiz sevgili mimar777.

Bu nedenle neler hissettiğiniz çok iyi anlıyorum.

Çizgi romana uzun yıllar ara verdim, sonra tekrar başladım. Ama diğer kitaplara hiç ara vermedim. Cebimdeki son paraı kitaba vererek eve yaya döndüğüm çok olmuştur. Binlerce ve binlerce kitabım benzer şekilde yok oldu. Bugün o kitapları toplamaya kalksam maddi olarak tüm malvarlığımı satsam karşılamaz ama o hiç önemli değil. O kitapları piyasada bulmak mümkün değil, ancak büyük kütüphanelerde varsa vardır.

Kitaplarımın yok olduğunun farkına varmam hala üzerimden atamadığım büyük travmaya neden oldu. Ama yapacak bir şey yok. Ölenle ölünmüyor:)


Sevgili tex, en sevdiğim maceralar arasında olan Semerkant Casusu 'nu orijinal kapağı aratmayacak şekilde düzenleyerek paylaştı. Bu sevgiyi paylaşanlarla birlikte aynı Diyarda bulunmak, yukarıda paylaştığımız üzüntüleri hafifletiyor, teselli ediyor.

Teşekkür ediyorum sevgili tex ve mimar777 dostlarım.
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,097
Değerli dostum:D:D
Ben biliyordum,bir kere bulaştın bu hastalığa kolay kolay bırakamazsın:D
Güzel paylaşımları zevkle takip eden biri olarak,teşekkür ederim.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,645
Gaziantep
Değerli dostum:D:D
Ben biliyordum,bir kere bulaştın bu hastalığa kolay kolay bırakamazsın:D
Güzel paylaşımları zevkle takip eden biri olarak,teşekkür ederim.

Çizgi roman hastalığı bulaşıcı ama zararsız bir hastalık.Dün kitapçıda dolaşırken,18-19 yaşlarında bir gence de hastalık bulaştırdım."YüzbaşıGordon" adı ile üye olmuş,mesaj gönderdi.Bu yaştan sonra bize bu zevki yaşatan ÇD kurucu ve yöneticilerine asıl ben teşekkür ederim.

Sözünü ettiğim genç,telefon etti.15 yaşındaymış ve YüzbaşıGordon'u "FREESKY27"olarak değiştirmiş.
 
Son düzenleme:

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,183
8,061
Ellerinize sağlık, Arşivimde olmasına rağmen indiriyorum.
Dostlarımızın birbirinden güzel taramaları bulunsun diye arşivimde.
Teşekkürlerimle...
 

matyu

Yeni Üye
25 Nis 2015
12
16
Hepinize tesekkurler.Bende Amerkida otomobil designer -i olarak yasamimi surduruyorum ve Kucukken Karaoglan dergisi ile tanisip aslinda cizgi roman sanatcisi olmayi hayal etmis ve usta Suat Yalaz inhayrani olmustum..Gordugum kadari ile sizlerdede ayni tutku var
Hepinize sevgiler ve ozelliklede urada zahmete katlanip eski Karaoglanlar bizlerle paylasanlara tesekkurler
 
Üst