Acı Kayıplarımız

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,186
Allah (CC) hepsine rahmet eylesin.
Gönüllerde yaşıyorlar ve yaşayacaklar...

52308R.gif
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Rahmetli Suat bey ve Abdullah beyin aynı gün vefatı Corona şüphesi uyandırıyor.
Bu güzel insanlara doyamadık.
 

Mehmet Serdar Ateş

Onursal Üye
4 Ara 2009
969
3,353
Kütahya
Suat YALAZ, Okur köşesi ile sürekli okuyucu ile temas içerisinde olan, birikimlerini genç nesillere aktarma gayretinde olan özel bir ustaydı.

1985 yılında Güneş Gazetesinin eki olarak başlayan renkli Karaoğlan dergileri ile Okuyucu fırçası bölümünde birçok gençe çizgi roman yazma ve çizmeyi öğreten, gençlerden gelen çizimleri değerlendiren, yön veren bir insandı. Eserini sinemaya uyarlayan ender çizerlerimizdendir. Bizzat yönetmenliğini yaptığı filmler çok ses getirmiş, eserleri "kılıç-kalkan" diye tanımladığımız tarihi filmlere ilham olmuştur. Filmleri TRT de yayımlanmış ve hiçbirini kaçırmadan izlemiştik. Kahramanı Karaoğlan ile kendisini özdeşleştirmiştir. Ancak eleştiriye de açıktı. Şahsen benim eleştirilerime dergide cevap vermişliği vardı.

Son yıllarında Kendisi ile bol bol çizim üzerine röportajlar yapılmalı, birikimleri gelecek kuşaklara aktarılmalıydı diye düşünüyorum. Bu düşüncemi bazı arkadaşlara 5-10 yıl önce aktarmıştım.
Olmadı..
.

Abdullah Turhan, Tolga / sarı saçlı kahraman, gençliğimde elime geçtikçe okurdum. Farklı bir tarzı vardı. Son yıllarda çizgilerle hayatını anlattığı kitabını almış ve kendisi hakkında daha fazla bilgi edinmemi sağlamıştı. Kitap bende çok özel duygular oluşturmuştu.

Haluk YÜCESOY, O bir çizer değildi, Avukattı. Ancak çizerleri ve çizgi romanı çok seviyordu. Çok beyefendi, kibar bir insandı. Karşısındaki kırmamaya çok özen gösterirdi. Birebir oturmuşluğumuz ve çay içmişliğimiz oldu.Arada bir telefonla forum hakkında bilgi alırdım. Yük olmayı sevmeyen özel bir insandı. Önce kalp krizi ve bir süre sonra gelen vefat ile aramızdan ayrıldı.
Kendisinin vefatı beni derinden üzdü ve sarstı. Bir süre çizgi diyarına giremez oldum.
Onun resmini görünce kalbim sıkışıyordu. Çizer ve çizgi roman severlerin kalbinde mütevaziliği, sevgisiyle unutulmaz bir yer edindi.

Ragıp Derin, Kibar özel bir çizer olarak biliyorum. Kendisinin TRT de verdiği röportaj çizgi roman adına çok özeldi.
 
Son düzenleme:
Üst