Kara Murat Macera Listesi

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,511
Değerli dostlar karamurat uzun soluklu bir çizgiroman olmakla birlikte bir noktadan sonra tekrara dönmüştür.Tekrarlarda kimi macera isim değişikliğine gitmiştir.Sağlıklı bir okuma için şöyle bir liste yaptım.umarım yararı olur.(Eksik veya yanlışlıklar için düzeltmeler yapılabilir.)

Tam Macera Listesi ,
AŞK VE KAN.........................................01-22
VAHŞİ VE GÜZEL............................23-46
ÖLÜMÜN GÖLGESİNDE..............47-59
ÖLÜM EMRİ........................................60-85
KARDEŞ KANI....................................86-113
KIZLAR MANASTIRI....................114-148
CENNETİ SATAN ADAM..............149-176
PEKİN CELLADI.................................177-206
RADENPUR BAKİRESİ...................207-238
DENİZ ASLANI................................239-267
KANLI AKIN.......................................268-297
İNTİKAM KILICI..............................298-333
ÖLÜM YOLU........................................334-371
TÜRK KILICI YUNANİSTAN'DA......372-413
KRALIN GÖZDESİ...................................414-466
VAHŞİ VE GÜZEL....................................467-503(Tekrar)
AŞKIM KILICIMDIR...............................504-552
ROMA'DAKİ ŞEYTAN............................553-583
ÇÖL KARTALI.............................................584-613
İNTİKAM GÜNÜ.......................................614-633
KORSAN AŞKI...........................................634-650
Prensesin Aşkı............................................651-685
Kralın Sevgilisi............................................686-....
Kanlı Aşk(Pekin Celladı)...................................-742
Kanlı Prenses ..............................................743-771
Dişi Şeytan ..................................................771-....
Kızlar Manastırı ....
Ölüm Yolu
Kanlı Akın .......................................................836-....
İntikam Kılıcı ........................................................-874
Sonsuz kin(cenneti Satan Adam)............874-895
Deniz Aslanı ...................................................895-920
Çöl Kartalı .......................................................920-944
Aşk ve Kan .......................................................944-946


İyi okumalar.
 

neptunn

Süper Üye
27 Tem 2009
1,871
4,941
Ellerine sağlık hocam güzel bir çalışma yapmışsın.Bu arada belliki listeyi baştan aşağı harmanlıyorsun.
Eksik, kopuk, ne buldun bize haber ver sana zahmette düzeltelim.

Çok teşekkürler.
 

s.b

Kıdemli Üye
25 Ağu 2009
104
396
Tam maceralı Kara Murat listesi için çok teşekkür ederim.
 

azizelaziz

Çeviri & Balonlama
11 May 2012
203
6,682
İki adet Kara Murat macerası arıyorum.Lütfen Yardım...

Merhabalar...
1. 80'li yıllarda Günaydın gazetesinde yayınlanmış bir Kara Murat macerası.Aklımda kalan tek şey gözlerine siyah maske takan bir hatun olduğu.
2.Bu macerada da Kara Murat düşmanını sandalyeye bağlayıp.Adamın kafayı taktığı kızla beraber oluyordu.Adam da sinirinden çatlayıp,ölüyordu.

Bu maceraları bilen,hatırlayan arkadaşlar varsa isimlerini,kaç nıo.lu fasikülde olduklarını söylerlerse sevinirim.Yardımcı olacak akadaşlara şimdiden teşekkürler...
 

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,450
7,066
Merhabalar...
1. 80'li yıllarda Günaydın gazetesinde yayınlanmış bir Kara Murat macerası.Aklımda kalan tek şey gözlerine siyah maske takan bir hatun olduğu.
2.Bu macerada da Kara Murat düşmanını sandalyeye bağlayıp.Adamın kafayı taktığı kızla beraber oluyordu.Adam da sinirinden çatlayıp,ölüyordu.

Bu maceraları bilen,hatırlayan arkadaşlar varsa isimlerini,kaç nıo.lu fasikülde olduklarını söylerlerse sevinirim.Yardımcı olacak akadaşlara şimdiden teşekkürler...
1 seçenekte bahsettiğin macera kardeş kanı diğer adı kanlı prenses maskeli kadın ise kondosyo fasiküllere gelince 86-113 arası ve tekrarında ise 743-771 arası oynadı ve forumda mevcut tüm fasikuller.2 seçenek ise intikam kılıcı macerası oda iki defa oynadı.kara muratın seviştiği prenses elen polis memuru rafeel idi sandalyedeki adam.fasikül sayıları ise 298-333 ve tekrarında 852-874 arasında maceranın ilk yayınından iki dergi eksik fakat ikinci yayında tam.saygılar
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,511
PERŞEMBE, HAZIRAN 01, 2006
Unutulan (!) Yıldız
Geçtiğimiz günlerde Akgün Tekin’in Doğan Kitap’tan çıkan Türk Basınında Kayan Yıldız: Haldun Simavi’nin Günaydın’ı adlı kitabını okudum. Basın tarihi çalışmalarını kaçırmamaya çalışıyor, hemen hepsini okuyorum. Akgün Tekin, Haldun Simavi’nin Günaydın gazetesinde yetişmiş, gazetenin uzun yıllar yöneticiliğini yapmış Rahmi Turan’ın yakın çalışma arkadaşı. Rahmi Turan hangi gazeteye giderse onu da yanında götürmüş. Kitap o sebeple sadece Simavileri ve Günaydın gazetesini anlatmıyor, bir Rahmi Turan güzellemesi de yapıyor. Oldukça dağınık, epeyce tekrar eden kendi içinde tutarsız bölümleri var kitabın. Öte yndan 700 sayfalık kitapta çok sayıda anekdot, dedikodu, belge var. Çizgi dünyasıyla ilgili bölümlerden bahsetmek istedim.
Haldun Simavi’nin Bedri Koraman çizgisini çok beğendiğini, o tarzda bir çizer (fotoğraf ayrıntısında arkaplan çizimleri içeren iyi portreci olacak-resimsi bir karikatürist) istediğini anlatıyor Akgün (s.195). Hatta Oğuz Aral’ın iş başvurusunu sırf bu nedenle (çizgisini beğenmeyerek) uzun süre reddettiğini aktarıyor (s.613). Sonraki yıllarda Bedri Koraman’ı transfer etmek istemiş, Koraman’dan kaynaklanan nedenlerle gerçekleşmemiş. Koraman tarzında çizer olarak çıkardığı Kamil Çakmak’tan ise memnun kalmamış vs

Ferit Öngören’in (Türkiye’de mizah tarihiyle ilgili gerçekten çok önemli metinler yazmıştır) bir dönemin meşhur (Akgün’ün deyişiyle mizahi seks gazetesi) Tan gazetesindeki esprili haberleri (!) yazan ekibin içinde olduğunu bilmiyordum (s.200).

Akgün Tekin’in kitabının Rahmi Turan güzellemesi yaptığını söylemiştim. Kitapta bir çok yerde insanı gülümseten methiyeler yapılıyor Turan için. Kara Murat ile ilgili bölümlerde Rahmi Turan - Abdullah Turhan ayrılığına nedense değinilmiyor (s.520-5). Öyle ki Abdullah Turhan Kara Murat’ı kısa bir süre çizmiş, sonra dergi çıkartmak için kendi isteğiyle gazeteden ayrılmış gibi anlatılıyor. Kara Murat’ı yıllarca tek başına o çizmemiş de çizerlerinden biri (sadece bir tanesi) olmuş sanki. Turhan’ın Günaydın’dan ayrılıp Sabah’a geçen Rahmi Turan ekibinin içinde yer aldığı nedense unutulmuş. Aynı Turhan, Rahmi Turan Sabah’tan ayrılınca onunla birlikte gitmemiş, gazetede kalarak bu kez Selahattin Duman ile birlikte Burakbey’i sürdürmüştür. Abdullah Turhan açık bir tercihte bulunarak Rahmi Turan’dan ayrılmıştır. O kadar insanla konuşan-yazı alan Akgün Tekin keşke Abdullah Turhan’la da konuşsaydı. Halen Rahmi Turan ile çalışmayı sürdüren bir yazar olarak bunu tercih etmemiş sanki.

Alıntı: “(…) bir süre sonra kendi işini kuracağını söyleyen Abdullah Turhan çizmeye ara verdi. Bu defa başka bir usta Gürbüz Azak görevi üstlendi. Daha sonra, Refet Kartal, Ragıp Derin ve Ertan Tank gibi yine kendi alanlarında usta olan ressam arkadaşlar Kara Murat’ı çizmeyi sürdürdüler [Son olarak Ergin Asyalı çiziyor]” (s.524)

Düzelteyim: Abdullah Turhan 1971 ile 1986 yılları arasında benim saydığım 20 Kara Murat serüveni çizdi. Sonra zaten Sabah ve Burakbey dönemi başlar. Hangi ara ismi geçen ressamlar Kara Murat çizmiş olabilirler ki… Hafızadan yazıyorum 86 sonrasında Ertan Tank, Kara Murat çizmeye başladı, sonra bir trafik kazası geçirdi ve çizemez oldu. Bir iki yıl sonra Süleyman Gök bir serüven çizdi ve yanılmıyorsam o serüven dergide de yayınlandı. Ragıp Derin Durakoğlu’nu çiziyordu o dönemler ve o yıllarda Refet Kartal artık hiçbir şey çizmiyordu nerdeyse. Gürbüz Azak ismi Kara Murat bahsinde yanlışlıkla geçiyor diyelim. Bu isimlerin hemen hepsi Abdullah Turhan’ın yardımcılığını da yapmışlardır

Bir parantez açıp o döneme ilişkin merak ettiğim bir konuyu açayım. Kara Murat o dönem Günaydın’da günlük olarak tefrika ediliyor, ayrıca haftalık dergi olarak da yayınlanıyordu. Rahmi Turan, Sabah’a geçtiğinde Kara Murat’ı Günaydın’da bıraktılar. Muhtemelen telifle ilgili sorunlar çıkabilir endişesi taşıdılar ve ona benzeyen yeni bir tiplemeye, Burakbey’e başladılar. O arada Kara Murat (ve Tarkan) haftalık dergileri Günaydın Veb Müessese Müdürü Samet Koçyiğit’e satılıyor. Kara Murat’ın telifi kimdedir belirsiz? Abdullah Turhan ya da Rahmi Turan bu satıştan pay alıyorlar mı-çıkan dergiden telif alıyorlar mı belirsiz. Çok daha sonra Rahmi Turan Kara Murat’ın hikâyelerini (Meydan ya da Gözcü’de) başka çizerlere yeniden çizdirmeye başladı. Abdullah Turhan’ın kareleri başkaları tarafında aynen ya kopyalandı ya yeniden çizildi. Orada da bir karmaşa oldu. Tüm bunları izlerken bana hep bir dava tehdidi, dava açılabilir endişesi ya da bir dava açılmıştır gibi geldi. Aslı nedir bilmiyorum.

Selamlar, kolaylıklar

Levent Cantek



YAZAN LEVENT CANTEK AT PERŞEMBE, HAZIRAN 01, 2006
1 COMMENTS:

Anonymous Okta yazd?...
Hafızam yanıltmıyorsa, 1991 yılıydı. Türkiye Çocuk dergisinde çizer İsmail Akyol'la karşılaştım. Ergin Asyalı'nın Kara Murat'ı çizdirecek birini aradığını söyledi. Gidip konuştum, Ergin Bey o dönem Meydan gazetesinde hem ön sayfaya karikatür çiziyor hem gazetenin grafik servisine bakıyor hem de Kara Murat'ı çiziyor.Bir de yanlış hatırlamıyorsam günlük bir bant karikatür hazırlıyordu. Yoğunluktan beraber çalışabileceği bir çizere ihtiyacı var. İş zor değil, parası da hiç fena sayılmaz ama gelgelelim gündüzleri burada çalışacaksın denildi. " Evde yapıp getireyim diyorum ", " yok " diyorlar " burada çalışman lazım." Bir sürü yere iş yapıyorum orada durmam çok zor. Neticede olmadı.
Akgün bey, Refet Kartal'ı sanıyorum yanlış hatırlıyor. Refet ağabey, Kara Murat dergisinin arka sayfalarına dolgu olarak Sinan bey diye bir çr hazırlardı.
Samet bey'e gelince, çizgi roman işinde perde arkasındaki ortağının epey gazete gezmiş önemli bir köşe yazarı olduğunu söyleyebilirim.

2/6/06 02:13


Belge niteliğinde olduğu için alıntıladım...
 

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
71,895
Aydınlatıcı paylaşımlarınız için teşekkürler.
 

hodja35

Yeni Üye
14 Kas 2009
31
39
Şimdi demek bizim bilmediğimiz bir mutfak yapısı var. lakin her çizerin fırçasındaki kişileştirme de asla aynı olmuyor. mutlaka ilk örnek hep ön planda oluyor ve bu şekilde devam ediyor. Ben hiç o gözle bakmamıştım . Altay abimin alıntısından daha farklı şeyler gözler önüne serilmiş..sonun da mutfak mutlaka var lakin şu an bu dergiler devam etmek istese pek sanmam ki eski yerindelik olsun cazibesi olsun..Bir devir kendi başına ddevirdir.
 
Son düzenleme:

hodja35

Yeni Üye
14 Kas 2009
31
39
hatalı mesaj kullandım gereksiz oldu silmeye çalıştım.. mahcup oldum arkadaşlar.
 
Son düzenleme:
Üst