Kara Murat hüzünlü bir kahraman

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,511
karaoğlan ve kaanlara öylesine dalmışım ki gençlik sevdamız kara muratları hep teğet geçmişim.Geçenlerde sayın vefalının tam macera paylaştığı paylaşım dosyalarını elden geçirirken şöyle üstünkörü okuyayım dedim ama açıkcası (sayın vefalının bunda zerrece suçu yok paylaşımlar bir derleme olduğu için öyle paylaşmış)pek zevk aldığım söylemez.Bir çoğu 3-4 mb lık bu taramalar o kadar bulanık ki ve birde filigran olunca insanın okuyası gelmiyor.Dile kolay 946 sayıyı kütüphanesinde bulundurmak bugünün şartlarında sanırım çok az koleksiyoncuya nasip olmuştur.Hal böyle olunca bir imece usülü paylaşımın tekrar elden geçirilmesi ve yüksek çözünürlükte sanal arşive kazandırılması düşüncesi bende oluştu.Kim veya kimler elini taşın altına koyarsa teşekkür eder saygılar sunarım.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Değerli dostumuz DrZeko üstadımızda bu konuya değinerek düşük çözünürlüklü taramaların bizleri çok üzdüğünden bahsetmişti.Sizin değerlendirmenizde tam yerinde olmuş bu anlamda ben elimden geldiği kadar eklemeye çalışıyorum sevgili DrZeko da bu konuda oldukça gayret sarfediyor.Kara Murat'ların mutlaka yeniden elden geçmesi gerekli.
Kesinlikle katılıyorum.Bu sayıların yeniden yüksek çözünürlüklü taranması çok önemli bir yerlerde unutulup gidecek bir dahada bulamayacağız.
Gerçi kendi çapımızda destek olmaya çalışıyoruz ancak ilgide çok açıkçası yok denecek kadar az.
Bu konu daha sık gündeme getirilerek herkesin mutlaka el atması gerektiğini düşünüyorum.Daha hızlı yol alınabilir.
Hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim.
 

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,450
7,066
Güzel bir başlık olmuş evet fikirlerinize katılıyorum.Benimde daha öncede dile getirdiğim bir düşünce vardı.konuları birleştirerek sayıları tekrar ele alıp yeni taramaları ekleyerek ve gerekirse silinmiş linklerin konularını kaldırıp tek sayı tek konu olarak arşivi güncelleyebiliriz.Tabi olabiliyorsa.Çünkü çizgi romanda bayağı yol kattedik.Artık yayın periyodlarını biliyoruz.mesela önce bir tanıtım yazısı ve yayın periyodu yapılabilir.sonra örnek 1.sayı ile açılan başlıklar birleştirilir ve gerek görülürse tekrar taranır.böylece 646 sayı,16 iki dergi.13 cilt ve gazete tefrikaları ayrı başlıklar olarak yer alır.dolgu maceralarada bir başlık açılır.böylece hem konu kalabalığı ortadan kalkmış olur ve sayılar tekrar günyüzüne çıkar.Tabi teknik anlamda dediklerimin olması nasıl olur onu bilemiyorum.ayrıca bunu diğer kahramanlarada yapılabilir.saygılar.
 
1 Mar 2019
66
152
19 Şubat 2018! Altan bey bu paylaşımı yapalı 5.5 yıldan fazla zaman geçmiş!! Yeni doğan çocuklar okul çağına geldi. Sakın yanlış anlaşılmasın, bu işlerin çok, hemde çok uğraştırıcı ve zaman alıcı olduğunu anlatmak için söylüyorum.. Ve sonunda öyle bir azimle başladıki, reklam yok, kirli sayfa yok, hepsi aynı kalitede vede şu zamana kadar yapılan, sanırım en eksiksiz paylaşım. Bunu derken Sn. Vefalı Sn.Gandor Sn.Reader ve adı aklıma gelmeyen diğer paylaşımcı arkadaşlarımızın hakkını gözardı, kesinlikle edemeyiz. O Ayrı bir durum.
Ve şu ana kadar Sn Altay 550. sayıya kadar da paylaştı. Ulaştı. Böyle bir emeğin karşısında tek kelimeyle şapka çıkartılır!! Emeğinizin hakkı ödenemez. Yalnız açıklamanızda sanırım bir hata var! Önceki Kara Murat paylaşımlarını 3-4Mega bayt lık net deyil anlamında bulanık, şeklinde yazmışsınız! Ben onlara yıllar öncesi baktım. 800Kb ile 1.2Mb arasında Ve kesinlikle net. Sizinkiler ise 4-5Mb arasında. Dijitalden okumak ve hatta kitap olarak basmak için 800Kb 1.2Mb arasında olması kesinlikle yeterli. 1.Mb lık bir Kara Murat sayfası ile 5Mb lık Kara Murat sayfası arasında, vede bilgisayarda büyüterek baksan dahi göz ile herhangi bir farkı görmek mümkün deyildir. Okuma veyahut kitap olarak basma yönünden 1Mb kesin yeterlidir. Ancak benim aklımın ermediği başka yönden yüksek Mb lı olması faydalı olabilir. Dezavantajı nedir? Bilgisayarda Win.7de ve hatta Win.10da klasörün açılması uzun sürer. Bilgisayarda çok yer kaplar. Her neyse, olağanüstü emekleriniz için sonsuz teşekkürler. Sağolun Varolun.
 
Üst