Kaptan Swing sayı 189 Tam Serüven Tek Sayfa Düzenleme

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,122
Kaptan Swing sayı 189 Tam Serüven Tek Sayfa Düzenleme

Forumumuzda olmayan bir sayıdır.Sevgili Ozanbarış'ın çift sayfa taramasından tek sayfa olarak düzenledim.Kitap hatalı şekilde basılmış olup birçok sayfa olması gereken yerde değildir.Yayınevi 64 sayfa olması için 32. ve 33.sayfalar arasında olması gereken bazı kareleri feda etmiştir.Sayfa karışıklıkları tarafımdan giderilmiştir.

Sevgili Ozanbarış'a çizgiromana vermiş olduğu büyük emekler için
çok teşekkür ediyor ve iyiki varsın diyorum...


HAKKINDA

KAPTAN SWING KİMDİR?
İlk olarak 1966′da İtalyan’lar tarafından yaratılan ve çeşitli ülkelerde uzun yıllar yayınlanan bir çizgi roman kahramanı. “Commander (Il Commandante) Mark” ya da “Captain Swing” adıyla yayınlanmıştır; ülkemizde yayınlanacağı zaman Türkçeleştirilirken, bu “captain” eki, “kaptan” olarak çevrilmiştir dilimize. Kahramanımız iki sadık dostu (Mister Blöf ve Gamlı Baykuş) ile birlikte maceradan maceraya koşar İngilizlere karşı.

1773 yılında geçer maceralarımız. Zorba İngilizlere, yani “kırmızı urbalılara” karşı ayaklanan milis güçlerinden biridir Ontario Kurtları ve Kaptan da bu güçlerin başındadır. Sürekli olarak yakalanma ve asılma, kurşuna dizilme tehlikesi geçirirken, dostlarıyla ve tabii ki Mister Blöf’ün köpeği Puik ile birlikte amansız bir mücadelenin içindedirler.

Türkiye’de diğer çizgi romanlar gibi fazlasıyla ilgi çekmiştir ve dünyadaki tek sinema filmi Türkiye’de çekilmiştir. 1971 yapımı “Korkusuz Kaptan Swing” isimli bu filmin yönetmeni Tunç Başaran‘dır ve Kaptan’ı Salih Güney oynamıştır. Mister Blöf’ü Ali Şen, her zaman uğursuzluktan bahseden Gamlı Baykuş’u ise Süleyman Turan canlandırmıştır. İnternetin bu kadar olanağı varken “Korkusuz Kaptan Swing” filmini bulup izlemenizi öneririz kesinlikle.
NEDEN KAPTAN SWING?
Çocukluğumuzun gerçeğe en yakın kahramanlarından birisidir Kaptan Mark Swing. Ülkemizde ve özellikle birçok doğu Avrupa ülkesinde en sevilen çizgi roman kahramanlarının başında gelen Zagor Tenay gibi uzaylılarla ya da insansı kurbağalarla savaşmaz Swing, maceraları daha gerçekçidir.

Süpermen gibi uçamaz, Red Kit gibi gölgesinden hızlı silah çekemez ve konuşan bir atı yoktur veya Kızılmaske gibi ormanda on kaplan gücünde de değildir. Nevada Ranceri Yüzbaşı Tommiks gibi, Çelik Blek Teksas gibi sıradan bir kahramandır ama onlar kadar ilgi çekmemiştir hiçbir zaman. Zaten her üç kahramanın da yaratıcıları ortaktır (EsseGesse)..

Dostları ve sevgilisi ile birlikte normale yakın bir hayat sürerler ve her ne kadar bazı maceraları fantastik sınıfına girse de, gerçeğe en yakın çizgi roman kahramanlarındandır Kaptan Swing.

Kısacası yıllarca elimizden çizgi romanlarını düşürmediğimiz Korkusuz Kaptan’ı günümüzde de yaşatmak gerektiğine inandık ve bu siteye Kaptan’ın adını verdik. Umarız beğenirsiniz.

Kaptan Swing

Aslında Hakkında bölümünde neden bu site için Kaptan Swing adını seçtiğimizi ve onun kim olduğunu kısaca anlatmıştık ama doğrusu daha detaylı bir yazı ile SWING’i bilmeyen dostlara, onun kim olduğunu anlatmamız gerektiğini düşündük ve işte buradayız.

Çocukluğumuzun çizgi roman kahramanlarından Kaptan SWING, ya da yurtdışında bilinen adıyla Commander (Commandante) Mark, ülkemizde yayınlanan çoğu çizgi roman gibi İtalyan’lar tarafından yaratılmış bir kahraman. 1966 yılında, İtalya’nın efsane üçlüsü EsseGesse (Giovanni Sinchetto, Dario Guzzon, Pietro Sartoris) tarafından yazılıp çizilmeye başlayan Kaptan Swing, Türkiye’de hiç de yabancı olmadığımız kahramanlardan biri.


1773 yılında Kuzey Amerika’da geçen hikayeler, İngiltere Kralı George liderliğinde terör estiren İngiliz birliklerinin halka çektirdiği eziyetle birlikte bir kurtuluş mücadelesini anlatmaktadır… Yaşanan İngiliz zulmüne karşı kolonilerdeki ayaklanmalar her geçen gün artarken ortaya çıkan bir gencin etrafında yeni bir örgütlü direniş birliği oluşur: Ontario Kurtları…

Vatanseverlerin ”Kırmızı Urbalılar” veya “Kırmızı Urbalar”a karşı verdikleri kurtuluş mücadelesini ateşleyen bu akıllı ve güçlü kahramanın adı Kumandan Mark Swing’tir.. Anne ve babasını bir gemi kazasında kaybeden ve daha sonra kızılderililer arasında yetişen Swing, Ontario Kurtları’nın başına geçerken karargahlarını, can yoldaşı Mister Blöf (Mister Bluff) ile İngilizlerden kaçarken sığındıkları Ontario Gölü kıyısındaki, ele geçirilmesi mümkün olmayan küçük bir adacığa inşa etmiştir..

Başında samur kürk şapkası, tabancası ve kılıcıyla bu güçlü kahramanın yakın arkadaşları; bileğine dolgun, yoldaşı olan köpeği Puik’ten (Foulk) vazgeçemeyen kel ve sakallı Mister Blöf ve durmadan atalarından söz edip, kötü kehanetlerde bulunan kızılderili şefi Gamlı Baykuş’tur (Hibou Lgubre).

Swing’e göl kenarındaki evlerinde ailesi öldürüldüğü günden beri içten içe bağlı olan, kalenin yemek işlerine bakan güzel sarışın Betty ve zor zamanların adamı, Ontario Gemisi’nin kaptanı, tek kolu kancalı denizci El Gancho da serinin unutulmaz karakterleri arasındadır.

Bu kurtuluş mücadelesi İtalya’da her biri 64 sayfa olarak 281 serüven şeklinde yayınlanmıştır. Ülkemizde de özellikle bizim çocukluğumuzdaki düzenli yayın sonrası, çeşitli formatlarda yayınlanan Kaptan SWING, bildiğimiz kadarıyla hala kitapçı raflarında kendine yer bulmaktadır.

Kaptan Swing adına dünyada çekilen tek sinema filminin Türkiye’de olduğunu da bir kere daha belirtmek gerekir bu sayfalarda. 1971 yılında, yönetmenliğini Tunç Başaran’ın yaptığı oldukça başarılı bir uyarlamadır bu. Filmde Swing rolünü Salih Güney, Mister Blöf ve Gamlı Baykuş rollerini ise usta oyuncular Ali Şen ve Süleyman Turan canlandırmıştı.


Son olarak kahramanlarımızın ünlü sözlerini sıralamak istersek;

Kaptan SWING: ”Hay bin kunduz!!”

Mister Blöf: “Keçinin sakalı…” “Jüpiter’in sakalı…”

Gamlı Baykuş: “Büyük büyük dedem derdi ki…..” ve “Vakonda aşkına…” /Kaptan Swing adlı siteden alınmıştır./



Kaptan Swing sayı 189 Tam Serüven 38mb mediafire:


Kaptan Swing sayı 189 Tam Serüven 38mb boxca:


newpdfdocument3pdf000chc.jpg


newpdfdocument3pdf001mum.jpg


newpdfdocument3pdf021fff.jpg


tara0188.jpg

Sayfaları karışık basılmış sayıdan görüntü,soldaki 20.sayfa, sağdakide 17. sayfa

kaptanswing002.jpg


ttmar0003sa1.jpg


BAYHUN ÖNTÜRK_ZAMANGEZGİNİ VARÜLKE'DEN
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,122
özgün kapaklar

AŞAĞIDA ÖZGÜN KAPTAN SWİNG KAPAKLARINDAN İKİSİNİ BULACAKSINIZ.BİRAZ MODİFİYE ETTİM.

ttmar0004ys4.jpg


x0007ta8.jpg
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,086
Kastamonu
Düzenlenen sayı ve verilen ayrıntılı bilgi ile, gerçekten büyük bir çalışma. Kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Kaptan Swing, kesinlikle en sevdiğim çizgi romanlardan biridir.
 

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
72,024
İnsanın yanına çırak olası geliyor sevgili zamangezgini :)
Çok özenli bir çalışma ortaya koymuşsunuz ellerinize sağlık,teşekkürler ediyorum.

03psp.jpg


Ressamımız YÜCEL'in 1969 yıllarında macera bağlantılı kapağı.
 

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,229
4,833
Yine ve yeniden "bir Zamangezgini sunumu". Hocam, kimse size "mükemmel iyinin düşmanıdır", demedi mi? Tamam çok özenli titiz ve düzenli çalışmalar yapıyorsunuz da :), insan komplekse giriyor :); biraz biz fânilere uysanız! Şaka, sakın bu kalitenizden taviz vermeyin. Zaten başımıza ne geldiyse, halk bunu istiyor yaklaşımından geldi. Siz çıtayı yüksek tutmaya devam edin, zıplamak isteyen zıplasın daha iyisini yapsın :).
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,047
Sarıyer
O kadar yemeğe rağmen bu kadar zayıfkaldığına göre o Puik denilen köpeğin içinde ve dışında ne kadar parazit yaşadığını hep merak etmişimdir.

Başarılı düzenleme ve ayrıntılar için teşekkürler, dostum. Ozanbarış'ı da katkıları için kutlarım.
 
12 Şub 2010
15,006
543,719
Bir zamangezgini klasiği daha

Bu kez Kaptan Swing'i daha iyi tanıdık

Yalnız Puik'e haksızlık edildiği görüşündeyim

Kangal kangal sucuk yedikten sonra Gamlı Baykuş'un kaba etini hazmetmek zor oluyor:D

Şişmanlayamaması ondandır
 
Üst