"Arrow" (2012) Gelecek Program Pek Yakında!

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,757
Ryu Hayabusa

CW, Smallville ile yakaladığı başarıyı bir diğer DC Comics karakteri olan Green Arrow (Yeşil Ok) ile yakalamaya hazırlanıyor. Bu yıl gösterime girecek olan yapım bakalım Smallville gibi uzun soluklu olabilecek mi?
Biraz karakteri tanımaya ne derseniz? Olur mu? O zaman sizi şöyle alayım :)



İlk defa 1941 yılında ortaya çıkmış köklü bir karakter olmasına rağmen Dc evrenindeki kahramanların arasında az bilinen bir kahramandır Yeşil Ok. Justice League çizgi dizisi sayesinde daha geniş kitleler tarafından tanındı fakat bugün çok daha büyük bir kitle tarafından tanınmasında muhtemelen Smallville dizisine Clark'ın kankası olarak sokulmasının payı büyüktür.

Karakterin dış görünüşüne ve ana özelliklerine bakıldığında iki büyük esin kaynağı hemen göze çarpar. Kıyafetiyle ve oktaki ustalığıyla bir Robin Hood esintisi çok bariz biçimde göze çarpar. Tabii ki süper kahraman olabilmesi için Robin Hood'dan daha iyisini yapması gerek. Ok ve yay kullanmakta efsanevi okçu Robin Hood'un da ötesine geçmekle birlikte pek çok ok numarası da vardır Yeşil Ok'un; patlayıcı oklar, ağa dönüşen oklar, duman bombası okları gibi. (Hatta laf aramızda kendisinin Kriptonit başlıklı oku bile vardır. Artık ne yapacaksa :) ) Bu okları elde etmek çok kolaydır onun için; çünkü çok ama çok zengin bir adamdır Oliver Queen. Bir ara Yıldız Şehri (Star City) belediye başkanlığı da yapmıştır. Zenginliği sayesinde kendine ait bir Arrow-cave (Ok-mağara) Arrow-mobil (Ok-mobil) gibi çeşitli olanaklara da sahiptir. Bir de Speedy adında yine okçu bir yardımcısı vardır. Bilmem Bat-cave, Bat-mobil çağırışımı yaptı mı bunlar size de :)



Her kahramanın bir de baş düşmanı olduğuna göre Yeşil Ok'un da bir baş düşmanı vardır. Böylece geldik Merlyn "the magician" isimli karaktere. Merlyn'in ilk ortaya çıkışı 1971 yılında olmasına rağmen orijin olarak Yeşil Ok'u etkileyip okçuluğa merak sarmasını sağlayan usta bir okçu olarak anlatılır. Merlyn ve Yeşil Okçu aralarında yaptıkları bir yarışmayı Merlyn kazanır hatta ve sonrasında kayıplara karışır. O sıralarda ünlü suikast teşkilatı Suikastçılar Birliği'ne (Ra's al Ghul tarafından kurulmuştur. Şu dönemde ise kızı Talia al Ghul tarafından yönetilir.) katılır. Ortaya çıktığı zaman ise Batman'e suikast düzenlemeye çalışmaktadır ama Yeşil Ok tarafından durdurulur. Merlyn bu yenilgiden sonra Yeşil Ok'un artık en usta okçu olduğunu itiraf ederek kaçar.



Baş kahramanımızın bir de aşkı olmalı değil mi? İşte o kız da ilk defa 1991 yılındaki çizgi romanda görünen sarışın güzel Dinah Lance, nam-ı diğer Siyah Kanarya. Kendisi siyah büstiyeri ve fishnet çoraplarıyla Dc evreninde arz'ı endam eder :) Üstün dövüş yeteneklerinin yanı sıra sonik çığlığıyla ( bir nevi Dc aleminin Maria Sharapova'sı dır kendisi :) ) rakiplerini yere sermekten çekinmeyen bir çetin ceviz.

Ayrıca Yeşil Ok'un DC evrenindeki tüm karakterlere yakın ilişkileri vardır örneğin Yeşil Fener ekibinden Hal Jordan en iyi arkadaşıdır. Bu yüzden bu dizide diğer DC karakterlerini de ara sıra da olsa görme ihtimali gündeme geliyor bu da bizi çizgi roman severleri daha da umutlandırıyor. Umarım çizgi romanlardan çok uzaklaşmadan seriyi kotarıp hem çizgi roman severleri hem de tüm izleyiciyi memnun edecek bir yapım ortaya koyarlar.

Abi (Ferio) artık bir güzellik yaparsın benim için umarım :D ( araya bunu da sıkıştırdım :D :D isteyenin bir yüzü... :D)

Ve sizleri Arrow'un yayınlanan ilk trailer ile başbaşa bırakıyorum.

[youtube]ViFb0paKdgg[/youtube]​
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,377
3,552
Midgard
İlk bölümünü izledim bir de bu yazıyı okuyup Spoiler yemiş oldum :D Acaba dizinin ilk bölümündeki gibi midir orjini?
 

ARCERIA

Yeni Üye
16 Tem 2013
11
17
İzlemenizi kesinlikle tavsiye edeceğim dizilerden biri. Şimdiden iyi seyirler dilerim.
 

tolgam

Çeviri & Balonlama
5 Mar 2011
230
607
Benim kafama şu takıldı....
Çizgiromanda ki sevgilisi Dinah Lance Dizide ise İsim Lauel Lance...
İnternet aramasında sanki Dinah Laurel'ın annesi gibi bişey buldum.Benim kafa uçtu...Nedir bu?
 

huaynacapac

Yeni Üye
13 Ara 2012
20
249
Çizgi romanda Black Canary'nin tam adı Dinah Laurel Lance. Yine çizgi romanda Black Canary'nin annesinin adı Dinah Drake. Dizinin pek çok kısmı uyarlanmış, bire bir aynı değil yani. 2. sezonda dizide Black Canary karakteri olacak ama farklı bir aktris tarafından canlandırılacak.
 
Üst