Dc vs. Marvel Dört Sayılık Mini Seri Hakkında İnceleme

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,641
İzmir
İnternetten indirip incelediğim ilginç bir seri hakkında ilginç bir yazı buldum. Yazar önce serideki mücadeleyi ardından kendi yorumunu belirtmiş. Yazanın tam adını bilmiyorum fakat blog adresinden kendinin yazdığı bilgiyi burada belirtmek isterim:

YAZAN KİMDİR?
Çocukluk yıllarımdan beri tarihi ya da üretildiği ülke fark etmeksizin elime geçen bütün çizgi romanları okuyan ve bunları biriktirmeye çalışan bir koleksiyoncuyum. Okuduğum çizgi romanlar hakkında (gereksiz olsa bile) istemsizce düşünürüm. Bundan bir süre önce bu istemsizce düşüncelerimi kaleme almanın iyi olacağına karar vererek (söz uçar yazı kalır) Ava Giden Avlanır'ı yazmaya başladım.



1996 yılında Marvel ve Dc ortaklaşa yayınladıkları 4 sayı süren bir mini-seri’de herhalde amerikan çizgi roman fanlarının onlarca yıldır bekledikleri bir soruyu yanıtlıyor: Amerika’nın bu en büyük 2 çizgi roman üreticisinin süper kahramanları olaki karşılaşıp birbirleriyle mücadele etmek zorunda kalsalardı ne olurdu?

Ron Marz ve Peter David tarafından yazılan ve Dan Jurgens ve Claudio Castellini tarafından çizilen bu mini-serinin bence oldukça uyduruk olan hikayesi kısaca şu şekilde: Evrenin ve zamanın başından beri 2 kozmik varlık vardır. Bunlar şimdiye kadar kimsenin varlıklarını bile bilmediği, her iki evrendeki (Dc ve Marvel evrenleri) en güçlü varlıkların bile güçlerini katbekat aşan güçlere sahip bir nevi yaratıcı varlıklardı:
dc-vs-marvel-01-32.jpg

Milyarlarca yıldır varolagelen bu varlıklar kardeş olmalarına rağmen birbirlerinin var olduklarını bile unutmuşlardır ancak yakın zamanda yaşanan bir takım kozmik olaylar sonucu iki kardeş tekrar birbirlerinin varlıklarını sezerler ve her nedense hangi birinin daha güçlü olduğunu görmek için aralarında inatlaşırlar. Ancak birbirleri aralarında yapacakları bir savaş her iki evrenin de yıkımı ile sonuçlanacağı için kendi evrenlerinin ‘şampiyonlarını’ karşı karşıya getirmeyi daha uygun bulurlar. Her iki kardeş de kendi evrenlerindeki en güvendikleri kahramanları toplar ve karşılaştırırlar. 11 maçın sonucunda kaybeden evrenin yok olacağı bu mücadelede tek bir kural vardır: Rakiplerden bazıları birbirlerine o kadar denktirler ki mücadeleleri sonsuza kadar sürebileceği için maç sırasında “hareketsiz” kalan taraf o raundu kaybedecektir.

Hikayenin sonunda her iki evren de bir şekilde paçayı kurtarmayı başarır tabii ki. Ancak benim ilgimi çeken kısım hikayeden öte bu birebir yapılan maçlar. Gelin bu maçlara bir göz atalım ve çizgi romanda kimin kazandığına ve “gerçekte” kimin kazanması gerektiğine bakalım:

1. Raund: Captain Marvel Vs. Thor
marvel-vs-dc-02-19.jpg

Thor’u az buçuk çizgi roman ile ilgilenen herkes bilir. Kendisi İskandinav mitolojisinden fırlamış, Odin’in oğlu, Asgard’ın yıldırım tanrısıdır. Marvel evrenindeki en sağlam adamlardan biridir. Captain Marvel ise günümüz okuyucuları tarafından Thor’a nazaran daha az bilinen bir tiptir.

Çizgi romandaki bu ilk roundu Thor kazanıyor. Ancak ne şekilde? Maçın tek kuralı olan karşı tarafın 1 saniyeliğine de olsa hareketsiz kalması vasıtası ile. Peki gerçekte ne olurdu? Hmmm zor soru. İki taraf da birbirinden güçlü desek yanlış olmaz. Ancak Mark Waid tarafından yazılan ve Alex Ross tarafından çizilen Kingdom Come mini-seri’sinin son sayısında Superman’in Captain Marvel tarafından tabiri-caizse eğer “ağzının yüzünün dağıtıldığını” görmüştük. Fakat Cap. Marvel bunu yıldırımlar vasıtası ile yapıyordu. Şimdi karşısındaki ise bizzat yıldırım tanrısı Thor. Dolayısı ile bence kafa kafaya bitecek bir mücadele. Ama yine de Cap. Marvel normalde bu roundu alır gibi geliyor bana.

2. Raund: Namor vs. Aquaman
marvel-vs-dc-02-29.jpg

Bu maç beni heyecanlandırdı işte. İki denizler imparatoru karşı karşıya. Kim kazanıyor? Yukarıdaki sayfaya bakarsanız eğer şık “balina hareketi” ile Namor’u hareketsiz hale getiren Aquaman. Peki gerçekte kim kazanırdı: Aquman Dc evrenindeki en eski ve göreceli olarak en güçlü karakterlerinden biri. Diplomatik konumu da, Namor’unkiyle hemen hemen aynı. İkisi de kendi evrenelerinde denizler imparatoru. Aquaman her ne kadar DC’nin sağlam karakterlerinden biri olsa bile Namor’la boyölçüşebileceğini zannetmiyorum. Namor Marvel’ın en eski iki karakterinden biri ve şimdiye kadar Sentry ve Hulk da dahil kafa kafaya girişmediği tek bir adam dahi yok. Ve hepsini oldukça zorlamıştır. Dolayısı ile galip bence açık ara Namor AKA Sub-Mariner olurdu.

3. Raund: Flash vs. Quicksilver
marvel-vs-dc-02-25.jpg

İki evrende de birden fazla speedster olmasına rağmen kendi evrenlerinin en hızlı iki üyesi bunlar. Sonuç ne olur? Serinin yazarları bile bunu fazla üzerinde durmamışlar sanırım. Quicksilver’ın Mach 10 gibi hızlara erişebildiğini biryerlerde okuduğumu hatırlıyorum ama karşısındaki adam Flash. Bırakın Mach 10′u, sadece koşarak zaman içerisinde sıçramalar yapabiliyor kendisi. Eh sonuç da rahat bir galibiyetle Flash’ın oluyor zaten.

4. Raund: jubilee vs. Robin:
dcvsmarvel_03_09.jpg

Hikayede bu ikisi birbirlerine görür görmez aşık oluyorlar. Hoş bir romantizm. Ama işin ucunda evrenlerin yok olması varken yine de birbirleriyle mücadele etmelerini kaçınılmaz. Jubilee iyi hoş ve tatlı bir kız. Kendisini ayrıca severim. Ellerinden rengarenk ışıklar çıkarır. Ancak karşısındaki Karanlık Şövalyenin sağ kolu olunca ışıkları nereye savuracağını bile bilemiyor. Boru değil, Robin bu. Jubilee’nin doğuştan sahip olduğu yetenekler karşısında, Timothy Drake kendi alın teriyle Batman’in sidekick’i olmuş bir karakter. Jubilee’nin hiç şansı yok. Zaten çizgi romanda da Robin oldukça rahat bir şekilde güzel kızımızı etkisiz hale getiriyor.

5. Raund: Green Lantern vs. Silver Surfer
dcvsmarvel_03_10.jpg

İşte bu sağlam maçlardan biri. Green Lantern; Dc evrenine göre belki de galaksideki en güçlü silah olan, sahibinin iradesiyle doğru orantılı olarak hayal gücü ile yaratabileceği hemen herşeyi gerçeğe dönüştüren yüzüğün sahibi, 5. Green Lantern (ve benim en sevdiğim) Kyle. Fakat karşısındaki de gezegen yiyici Galactus’un elçisi Silver Surfer. Galactus’un elçisi olmasına rağmen gezegen yiyicinin ona bahşettiği güç öyle yüksek ki çoğu zaman Galactus girdiği mücadelelerde gümüş kayakçıyı da yanına ‘summon’luyor. Dolayısı ile iki karakterin de gücü hemen hemen galaktik düzeyde. Zorlu bir maç. Zaten ikisi arasındaki mücadele de tek bir patlama sahnesiyle betimlenmiş. Kazanan kim? Silver Surfer. Gerçeğe uygun mu? Bence evet. Peki Kyle yerine 2. Green Lantern olan Hal Jordan olsa işler değişir miydi? Bilemiyorum valla. Ancak Hal Jordan’ın 90′ların ortalarında bütün bir Green Lantern Corps’u yok ettiğini düşünürsek eğer Silver Surfer için işlerin daha ciddi bir alacağı kesin olurdu.

6. Raund: Elektra vs. Catwoman

dcvsmarvel_03_12.jpg

Çok uzatmaya gerek yok. Catwoman temelde çok iyi akrobatik yeteneklere sahip bir hırsız. Fakat Elektra ise kendi jenerasyonu içerisinde üstün yeteneklere sahip iki karakterden biri (Diğeri ise onun aşkı ve arch-enemy’si Daredevil). Üstüne üstlük doğduğu andan itibaren Ninja süikastçiler tarafından yetiştirilmiş. Catwoman’ın pek bir şansı olduğunu düşünmüyorum, bilakis çizgi romanda da Elektra galibiyet alırken çok fazla yorulmuyor. Görünen köy kılavuz isyemez. Bu ikisi arasındaki mücadele “hangisi daha fetiş?” şeklinde olsaydı eğer o zaman kaydadeğer bir mücadele okurduk (Valla iyi olurdu).

7. Raund: Wolverine vs. Lobo
dcvsmarvel_03_20.jpg

İkisi de puro ve içki seviyor. İkisi de hafif Redneck’imsi. İkisi de barlara bayılıyor. Birinin daha çok country sevdiğini tahmin ediyorum, diğeri ise katıksız bir heavy metal’ci. İkisi de ulaşım aracı olarak değişik tiplerde chopper’lar kullanmayı seviyorlar. İkisinin de ağzı bozuk ve kendilerine has lafları var. ve ikisi de kendi evrenlerindeki diğer karakterler ile karşı karşıya geldikleri zaman karşılarındaki adama bir “gulp” dedirtiyorlar. İkisi de kendilerince ölümsüz sayılabilir. Birinin healing factor’u var. Öbürü ise cehennem tarafından bile istenmediği için ölemiyor. Zaten umrunda da değil.
Yukarıdaki sayfada da gördüğünüz gibi bu maçı Wolverine alıyor. Hmmm. İşte bu bana pek olası gözükmedi. Wolverine’ın hakkı yenmez. Manyak oğlu manyak Hulk ile bile kafakafaya girişmiştir. Lobo da bilakis Superman ile. Sorun şu ki Hulk Wolverine’i oldukça fena hırpalerken, Lobo birden fazla kere Superman’e kan kusturtmuştur. Dolayısı ile bu maçta ben Wolverine çok da şans tanımıyordum. Ama ününden dolayı olsa gerek yazarlar Logan’ın galip gelmesine karar vermişler. Hadi ordan.

8. Raund: Storm vs. Wonder Woman
dcvsmarvel_03_22.jpg

Aslında güzel eşleşme. Dc’nin en sağlam kadın savaşçısı, Marvel’ın yaşayan dişi tanrılarından birinin karşısında. Wonder Woman Olimpia tanrılarının gücüne sahip olsa bile Storm da kendi evreni içerisindeki en tehlikeli mutantlardan biri. Hava elementlerini kontrol edebiliyor. Eh buna yıldırımlar da dahil. Bir nevi Thor’un Kenya versiyonu. Dolayısıyla Thor Cap Marvel’ı yendiğine göre, Storm’un da Wonder Woman’ı yenmesi bu çizgi roman mantığına göre kaçınılmaz. Ama gelin görün ki gerçek bir maç olsa bu ikisinin arasındaki Wonder Woman’ın bu kadar çabuk düşeceğini zannetmiyorum. Ama yine de Storm kazanırdı gibime geliyor.

9. Raund: Superboy vs. Spider-Man
dcvsmarvel_03_24.jpg

4 sayılık macera içerisindeki en güzel karşılaşma bence buydu. İki “zibidi” karşı karşıya desem abartmış olmam herhalde. Bol muhabbetli bir maç. İlk bakışta Superboy’un Superman klonu olduğunu düşnürsek ciddi bir avantajı olduğunu varsayılabilir. Ama rakibi de yılların tecrübesine sahip, Marvel’ın belki de en büyük karakteri olan ve herhalde hemen hemen bütün Marvel evreniyle bir defa dahi olsa kapışmış olan Spider-Man. Karşısındaki gerçek Superman olsaydı durum elbetteki farklı olabilirdi ancak bu karşılaşma her zaman için gücün değil, esas önemli olanın tecrübe olduğunu gösteriyor. Spider-Man ufak bir trick ile Superboy’u indirmeyi başarıyor. Bazılarınıza belki bu pek inandırıcı gelmeyebilir ama bu bir futbol maçı olsa en kalın sesimle ve avazım çıktığı kadar şunu söylerdim: “Armut dalda asılsın, i... superboy nasılsın? O kiraz dudaklara, Peter Parker asılsın.”

10. Raund: Superman vs. Hulk
dcvsmarvel_03_29.jpg

Babalar karşıkarşıya. İki karakteri de bilmeyen yok. DC’nin near-omnipotent’î Superman ve Marvel’ın bütün evreni titreten canavarı Hulk. İyi mücadele oluyor açıkcası, Superman her ne kadar oldukça zorlansa (bir gözü şişiyor adamın) sonucu tahmin etmek çok da zor değil: Galip Kal-El. Gerçekçi mi: Eh yani. Sonuçta Superman. Fazla söze gerek yok. Ancak dikkat çekilmesi gereken bir nokta buradaki Hulk’un kişiliği Hulk değil, Dr. Bruce Banner. Yani eleman Hulk’un vücuduna ve Banner’ın aklına sahip. Fakat Hulk’un takipçileri bilirler ki: Hulk gets madder, Hulk gets stronger. Dolayısı ile Hulk, eğer Banner yerine Hulk’un benliğine sahip olsaydı Superman’e epey bir kan kustururdu diye düşnüyorum. Hulk çok çok kızdığı zaman neler yapabileceğini World War Hulk’ta gördük (Her ne kadar WWH, DC vs. Marvel’dan yaklaşık bir 10 sene sonra yayınlanmış olsa bile). Ancak yine de Superman, Superman’dir. Gönlüm el vermez yeşil deve karşı kaybetmesine.

11. Raund: Captain America vs. Batman
dcvsmarvel_03_33.jpg

İşte en sonuncu ve belki de en sağlam mücadele. İki tarafın da aslında süper güçleri yok. Ancak ikisi de kendi evrenlerinde süper güce sahip olmayan bir insanın gelebildiği en üst fiziksel (ve belki de ruhsal) özelliklere sahip karakterleri. Bunları bıraksanız herhalde sonsuza kadar kapışırlar. Zaten kendileri de aynı şeyi söylüyorlar. Ve gelin görün ki maç da hemen hemen berabere bitiyor diyebiliriz. Dövüştükleri kanalizasyonu su basıyor ve Batman Cap. America’yı kurtarıyor. Her ne kadar maç berabere bitse dahi benim oyum biraz gönül borcu dolayısı ile Batman’den yana.

Sonuçlar

Dc. Vs. Marvel’daki esas maçlar bu kadar. Bunlar yanında birçok ilginç karakterin de bir araya gelmesi ilginç sahneler doğuruyor: Perry ve J.J.Jameson, Darkseid ve Thanos gibi.

Resmi sonuçlar şu şekilde:
marvel-vs-dc-orjinal.jpg


Görüyoruz ki Marvel’ın 6′ya 4 üstünlüğü var (Cap vs. Batman’i saymıyorum).

Bu da benim sonuçlarım:
marvel-vs-dc-ben.jpg

Hoş benimki de çok farklı çıkmadı aslında. Ancak 1 puan 1 puandır. DC, Marvel’ı 6′ya 5 indirdi. Marvel evreni havaya uçtu tuzla buz oldu.

Valla çok eğlendim bu postu yazarken. Siz de eğlendiyseniz ne mutlu bana.


Not 1:Bu yazıyı okuyan diyar sakinlerinin kendi görüşlerini merak ediyorum.
Not 2: Seride olmayan kapışmalar hakkında da fikirleriniz merak ediyorum. Mesela King Pin vs. Luthor gibi. (Marvel ve DC evrenlerinin dışına çıkmayalım :D )
Not 3:Bu serinin elimde kötü taraması var. Daha iyi bir taramasını aramaktayım. Eğer bende var diyen biri çıkarsa çok sevineceğim.
 
Son düzenleme:

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Yine aynı şey ancak bu kez önce sen düşünmüşsün, yoksa önümüzdeki aylarda dergiye hazırlayacaktım bunu :) Çok güzel yazı olmuş, paylaşım için teşekkürler...

Karşılaşmalara gelince çok açıktır ki "daha popüler olan" taraf daima kazanmış. İki firmanın da üzerine oynadığı karakterler var. Her karşılaşmada, o firma için daha önemli olan taraf öne geçmiş. Özellikle de Superman-Wolverine-Spider man`in kaybetmesine asla izin veremezlerdi. Keza Batman/Captain America`da bu yüzden berabere sonuçlandı (ki bence Batman ortamdan kurtulup Cap`i de kurtardığı için kazanmıştır o ayrı konu)
 
Son düzenleme:

Noyyyan

Aktif Üye
12 Kas 2010
109
35
ilk önce bu yazıyı yazan yazara hak veriyorum..Hikaye dc ve marvel in hikayelerine bakılırsa oldukça ''uyduruk''.gelelim kapışmalara :
Kaptan Amerika ve Batman in kavgasını berabere bitmesine olanak vermiyorum.Kaptan Amerika kalkan kullanırken Batman bir sürü ıvır zıvır kullanıyor.Çeviklik durumları hemen hemen aynı.o yüzden Batman ıvırzıvır sayesinde kazanır.
Superman - Hulk... Hulk tank mermilerine sinek gibi davranan bir canavar!..Süpermen her ne kadar süper olsa da Hulkun ellerinde yatarken kemiklerinden ''çıtırt! '' sesi gelmeliydi..Hulk kesin alırdı böyle bir kavgayı..
Şimdi merak ettiğim bir şey var , bu hikayenin yayınlanmasından sonra Marvel in Dc ' den daha üstün olduğu kanıtlandı mı yoksa normal bir macera amaçlı mı yapıldı?????...
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Üstünlükle ne alakası var, iki firmanın ortak yayınladıkları bir macera sadece. DC gibi sektörün 1 numarası olan bir firma, en büyük rakibinin üstünlüğünü gözler önüne serecek bir projeye girer mi? Biraz daha dikkat... :)
 

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
558
311
Benim için sonuçlar şöyle;
superman
captain
storm
spider-man
wolverine
flash
robin
aqua man
diğerleri de marvelın adamları
 

dynamo

Onursal Üye
3 Eyl 2009
3,180
4,082
Hulk ve Superman berabere,diğerleri aynı.....

Eğer Superboy, Superman'in klonuysa Superboy'la dövüşen Örümcek Adama da ,Peter Parker'in klonu Ben Reilly olmalı.Resimde giydiği kostümden anlaşılıyor...Orjinallerinin kapışması ise yıllar önce The Battle of The Century - Yüzyılın Mücadelesi adıyla olmuş....

Marvel ,iki farklı evrene ait bu süper kahramanların karşılaşmasını (Örümcek Adam ve Süpermen'i) 1976 yılında Superman_vs_Spiderman adı altında bir macerada yayınlar.Bilka nedense "Örümcek Adam Süpermen'e Karşı" adlı bu macerayı yayınlama zahmetine girmemiş.:mad:

SupermanvsSpider-Man1976.jpg


Hikaye:Gerry Conway
Çizim:Ross Andru
Yayın Tarihi: 1976
Yayınevi: Marvel - DC
Konusu:Lex Luthor ve Doctor Octopus , Lois Lane ve Mary Jane 'yi kaçırır.Clark Kent ve Peter Parker ,süper kahraman kimlikleriyle onları kurtarmaya çalışır.Örümcek Adam ,New York' semalarında Süpermen'le karşılaşır,ikisi arasında kıyasıya bir dövüş başlar.

ingilizce cbr dosyası:

http://www.cizgidiyari.com/forum/superman-vs-spiderman-t3408.html


supermanspidey2ndcomic.jpg



spider-man.jpg
162944463_41d7572d42_o.jpg



corneillie-supes-spidey.jpg
 
Son düzenleme:

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Bundan başka çok fazla crossover var ve hiçbiri ülkemizde yayınlanmadı. Dc vs Marvel olan bu 4 sayılık seri dışında çoğu crossover oldukça vasat. Batman Superman Wolverine ve Spiderman`ın farklı firmalarla crossover çıkmadığı karakter neredeyse kalmadı.
 

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
558
311
Hani yenilen evren yok olyordu?Nerdeeeee yemedi dimi DC. Marvel DCyi rahat ayak altına alır.Ama zevkli olur.Bence Hulk vs Doomsday fena olmazdı.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,641
İzmir
Bu serinin ilk sayısının Türkçe çevirisi bir aksilik olmaz ise yarın forumda olacak. Meraklılarına duyurulur.
 

mysterio

Yeni Üye
5 Şub 2011
2
1
bu serinin ingilizcesi var ama fazla ingilizcem olmayınca bazı yerler eksik kaldı.türkçesini merakla bekliyorum.bu arada darkness serinin daha iyi taranmışını buldunmu?
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,641
İzmir
bu serinin ingilizcesi var ama fazla ingilizcem olmayınca bazı yerler eksik kaldı.türkçesini merakla bekliyorum.bu arada darkness serinin daha iyi taranmışını buldunmu?

Arkadaşım İspanyolca (Dili fark etmez artık, çevirisi elimde olunca, çok yaşa Shevarash) olarak çok iyi taranmış bir sayının üzerinde çalışıyorum. Birazdan bitiyor.
 

cenkers

Yeni Üye
5 May 2011
20
1
Burada, kazananlara halk oylaması gibi birşeyle karar vermişler yanlış anlamadıysam. O yüzden daha popüler karakterlerin kazanması normal aslında.

Bundan sonrasına spoiler diyerek devam edeyim.

Hikayenin eğlenceli yanı, Peter Parker'ın Lois Lane'e sarktığı bölümlerdi aslında. Daily Planet ofisinde geçen diğer karelerde keyifliydi. JJ'in komutayı ele alması gibi.

Bir de en sonunda, karakterler birleşince ortaya çıkan Batman-Wolverin ile K. Amerika-Superman kırmaları güzeldi. Şahsen, en sevdiğim karakterlerin eşleştiğini görmek hoşuma gitti.

Bu mücadeleye, Dr. Manhattan katılsa ne olurdu. Ona denk rakip kim olabilirdi acaba?. Aklıma Superman, Silver Surfer, Green Lantern geliyor ilk etapta.
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,372
3,550
Midgard
Bu konuya cevap yazmazsam çatlıcam :D Ben iyilerden daha fazla kötülerin kapışmasını merak ediyorum.Bi Darkseid,Doomsday,Dr.Doom olsa hiç fena olmazmış kapışmalarda :D.Hikaye gerçekten uydurukmuş yani bana verseler ben daha güzel bişeyler ayarlardım.Bide hani Daredevil,O olmadan keyfi çıkarmı bunun :D
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Bu konuya cevap yazmazsam çatlıcam :D Ben iyilerden daha fazla kötülerin kapışmasını merak ediyorum.Bi Darkseid,Doomsday,Dr.Doom olsa hiç fena olmazmış kapışmalarda :D.Hikaye gerçekten uydurukmuş yani bana verseler ben daha güzel bişeyler ayarlardım.Bide hani Daredevil,O olmadan keyfi çıkarmı bunun :D

Daredevil'i bilemem ama kötüler kötülere karşı fikrine bayıldım ve aşağıdaki resimleri buldum, bayıldım:

2012996-spider_mans_villains_vs_flashs_rogu_super.jpg


Wizard_LMS_DC_Villains_vs_Marvel_Villains.jpg

Wizard LMS DC Villains vs Marvel Villains

Wizard_LMS_Bizarro_vs_Venom.jpg


untitledty7.bmp


dusttodust.jpg


LMSTask-Pro.jpg


DV-vs-DD-LMS.jpg
 

WebHead

Kıdemli Üye
17 Ara 2011
134
153
Scotland Yard
Öncelikle acaip güzel bir yazı olmuş. İnsan da başa dönüp, tekrar tekrar okuma hissi uyandırıyor. Eğlendim mi, sonuna kadar !!! Kendi görüşlerime gelecek olursam;

1- Cpt. Marvel vs. Thor'da açıkça ben de Thor'un kazanması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta adam da "tanrı" sıfatı var. Elemental güçlerinin yanı sıra doğadan da güç aldığı için, yıldırımın yanında Pagan Tantısı sıfatı da var adamın. Gerçi Cpt. Marvel'in 1939 yılında yaratılmasından ve o zamana olan sempatimden dolayı Cpt. Marvel(Shazam'i de çok severim, ikisi aynımıydı yohusam :Ğ)'in de kazanmasını isterdim ama Thor bana da daha ağır bastı.

2- Namor vs. Aquaman'e gelecek olursak, aslen Aquaman'den dolayı hiç girmek istemediğim bir konu :Ğ ama gireyim.

En başta Namor'un şöyle bir farkı var. Marvel'in ilk süper kahramanı olma özelliğini taşıyor. Onun haricinde ilk crossoverı da Human Torch'la bu yaptıydı yanlış hatırlamıyorsam. Fantastik Dörtlü'ye sürekli fırça atmasıyla da gönlümde taht kurmuştur. Soyludur, sinirlidir, zor zamanlar da zınk diye ortaya çıkar(Yüzbaşı Amerika).

Aquaman'e gelecek olursak ki, itiraf edeyim şu an sırıtıyorum bu karakter kadar dalga geçilen(the Big Bang Theory, Family Guy, Justice League, World of Warcraft v.s) bir karakter daha olduğunu zannetmiyorum. Hele ki World of Warcraft'de I am Murloc şarkısı var ki felaket



Özellikle Murloc'ların Aquaman'i ezip geçtikleri sahneye bayılıyorum. Carybdis yüzünden sol elini kaybetmişliği de var bu karakterin. Kısaca Namor her türlü tokat manyağı yapar. Neyse ya sadece video için bu kadar uzattım lafı. İzleyin, üzmeyin beni :).

4- Jubilation Lee vs. Robin'in üzerinden uzun süre düşündüm. Yani kendi evrenin de bile adam gibi bir yeri olmayan, Jubilation Lee'nin böyle bir ortam da ne işi var diye. :8: Ama bir çare bulamadım. Robin'de zaten bir hanıma el kaldırarak seviyesini belli etmiş oldu, kınıyorum.

5- Green Lantern vs. Silver Surfer

Acaip güzel karşılaşma. Bir tarafta uzay jandarması, diğer tarafta Galactus'un yeğeni(burada yeğen elçi anlamında kullanılmıştır. Yazar burada bayrağa sesleniyor). Açıkça benim için bir karşılaştırma yapmak zor olsa da, Green Lantern biraz daha ağır basıyor. Çünkü koskoca evrenin asayiş büro amirliğinin bir parçası olmasından mütevellit, Silver Surfer'I indirebileceği kanaatindeyim.

6- Elektra vs. Catwoman

Sonuç belli, uzatmanın anlamı yok. Ama Selina Kyle daha güzel.

7- Wolverine vs. Lobo

Ya bunu bana yapmayın abi ya. İşte bu olmaz, olamaz. Koskoca 1.90 boyunda, 115 kg ağırlığında, kırmızı gözleri olan, cehennemde bile huzuru bozmayı başarmış, işkenceci iblisleri canından bezdirmiş güzelim Lobo'yu 1.65 boyunda, 85 kg ağırlığında, sırtı kıllı bir adama harcatırken hiç mi Allah'tan korkmadınız, kuldan utanmadınız ?

Bir kere Lobo işini severek yapıyor(burada ki iş adam dövmek). Her canı sıkıldığında Superman'e saldırması kadar eğlenceli bir durum olamaz. Oysa ki Patch öyle mi ? En fazla Hulk'a babalanmışlığı vardır(Hulk son Avengers filminde abartıldığı kadar güçlü değildir, hatta onun yarısı kadar bile güçlü değildir). Bir hatırlayın, yıl 2002 civarları X-Men klasik seri Wolverine(hani Yıldıray Çınar'ın kapaklarını çizdiği). Adamın düşüncesi;

"kafama iki mermi gelse, ne kadar da iyileşirim acaba, iyileşebilirmiyim ?"

Sırf bu Wolverine popülerliğinden dolayı kazanmadıysa ne olayım. Hani Vietnam filmlerinde Dünya'da Vietkong'lar kötü, Amerika'lılar iyilik meleği oldu ya, onun gibi işte(nereye bağladım arkadaş). Ayrıca Wolverine dediğimiz karakter çakaldır, zoru görünce kaçan ama "kuul" tavrımı bozmuyorum tribinde bir adamdır. Lobo ise Zagor gibi "ahyaaaak" diye milletin üzerine atlar. Kahrolsun popüler kültür!!!

8- Storm vs. Wonder Woman

Ms Marvel olsa daha güzel olur dediğim karşılaşma. Storm alır her türlü, fazla uzatmaya gerek yok.

9- Superboy vs. Spider-Man

Örümcek Adam daha çocukluktan beri benim kahramanımdır. Hala masamda figürleri durur. Hatta şu anda da bir tanesine bakıyorum. Spidey'de tam bir MMA dövüşçüsü karakteri var;

* Direk rakibe oynuyor.
* Çok zeki açıkları iyi görüp iyi tahlil ediyor ve buna göre de en iyi taktiği, kontra atağı belirliyor.
* Asla mücadeleyi bırakmıyor.
* Hız ve gücün mutlak galibiyet getirmeyeceğini biliyor.
* İki hafta toprak altında yaşayabiliyor.
* Bruce adında Gargoyle heykeli ile kanka. :Ğ:Ğ

Her neyse, bu kadar özgüveni yüksek ve tecrübeli bir savaşçının da galibiyeti kaçınılmazdı zaten. Superboy kimdi yahu ? :d:d:d:d

11- Captain America vs. Batman

En gerçekçi ve tatlı kapışma. Adamlar bir kere insan, Yüzbaşı Amerika boks konusunda iyi ama Batman'de clinch ve grappling de iyi. Bir Fedor Emelianenko vs Mirko Filipovic maçı çıkar mı bilinmez ama iki evrenin de artık sallanmış kola şişesinin kapağı açılmasıyla fışkıran kola gibi olduğu zaman, bu zamandır. Bu arada Batman Corç Koloni, Maykıl Kiitın, Krisçın Beyıl olmasın mümküse.

Son olarak, iki evrenden hangisinin yok olabilitesi ile ilgilenmedim. Kahramanların benim için ağır basanlarını yazdım. Çünkü öbür türlü düşünürsem, mutlaka Marvel evrenini kurtarırdım. Superman'i Gwen Stacey'e bile dövdürürdüm.

Ayrıca Superman vs. Hulk'a pek sevmediğimden değinmedim, Flash vs. Quicksilver'da da Flash hakkında pek bilgim olmadığı için(bir tek dizisini izledim zamanında) "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" durumuna düşmek istemediğim için değinmedim.
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,372
3,550
Midgard
Kötülerden iyi hikayede çıkar :D Düşünsenize Kötüler birbirlerinin evrenlerini ele geçirmek istiyo :D Hatta ve hatta olaya iyileri dahil et.İyiler evreni öbür evrenin kötülerine karşı savunuyo filan ne müthiş bişi olurdu :D
 
Üst