Captain America White - 1. Sayı

kadirnip

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Kas 2014
4,654
22,314
Adana
Merhaba Sevgili Arkadaşlar,
Marvel'in (ve Amerikalıların) en önemli ikonlarından olan Kaptan Amerika'nın, 5 sayılık ''White'' mini serisinin, 1. sayısını sizlerle paylaşmak istiyorum. Ama önce, sevgili Darkness dostumuzun, bu seri ile ilgili yaptığı açıklamayı aktaralım...
'' Jeph Loeb ve Tim Sale ikilisini comics okurları iyi bilir. İkilinin yaptığı hemen her çizgi roman mutlaka okumanız gerekenler listesinde yer alıp birer klasik haline gelmiştir. Sanatçıların DC için yaptığı Superman Tüm Mevsimler ve Marvel için yaptığı Renkler Serisi ülkemizde yayınlandı.''
''İkilinin Marvel Comics için hazırladığı renkler serisini ülkemizde Marmara Çizgi yayınladı. Bilindiği üzere üç kitaptan oluşan serinin her kitabı ayrı bir karakteri anlatıyor. Kitapların öyküleri ise karakterin ilk doğduğu yıllara atıfta bulunuyor. Ama bilinenin aksine Renkler serisi üç değil dört kitapmış. Yıllardır basılmamış olan Captain America: White (Kaptan Amerika: Beyaz) isminde bir kitap daha varmış. Şimdilerde Amerika'da görücüye çıkacak.''

Sevgili Darkness'in bu değerli görüşlerinden sonra, seriyi çevirip, balonlamayı arzuladım... Serinin İngilizcesini bizlerle paylaşan sevgili Shoryuken dostumuza da çok teşekkürler... Umarım sizlerin de hoşuna gider... Keyifli okumalar dilerim...




file


file


file
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
12 Şub 2010
15,006
543,719
Kaptan Amerika'nın ikinci dünya savaşında nazilere karşı savaşması...

Mister No'nun 2. dünya savaşındaki maceraları gerçekçi ve zevkliydi. Ama ordu içinde maskeli kahraman bana pek gerçekçi gelmedi. Ama çok sözü edilen bu konuda ilk okuduğum macera oldu. Devamını bekleyeceğim. Kaptan Amerika çok okuduğum bir çizgi roman değil ve aslında zevkime de uygun değil. Ama bu kahramanların eski maceraları fumetti tarzına daha yakın olduğu için sıkılmadan okuyorum. Bu macerayı zevkle okuduğum gibi devamını da aynı zevkle okuyacağımı söyleyebilirim.

Emeği ve paylaşımı için sevgili Kadirnip ile shoryuken dostlara teşekkürlerimi sunuyorum.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,620
İzmir
Captain America Joe Simon ve Jack Kirby tarafından 1941 yılında yaratıldı. İkinci Dünya Savaşı zamanında - hatta öncesinde yatatılanlar gibi - bir çok çizgi roman karakteri propaganda aracı olarak kullanıldı. Tabi savaş sona erince bu karakterler görevlerini tamamladı ve düşen satış oranlarından sonra emekliye ayrıldı.
superman-hitler-tojo.jpg


Captainamerica1.jpg


thor-and-hitler.jpg


Yıllar sonra Stan Lee Kaptan Amerika'yı tekrar gün yüzüne çıkarttı. Avengers serisinin ilk sayılarında Iron Man ve ekibi tarafından buzların içinde bulunan Kaptan için yeni bir dönem başlamış oldu.
captain-america-unfrozen.jpg


60 yıllardan günümüze Kaptan Amerika Amerikan rüyasının ve özgürlüklerin temsilcisi oldu. Bu nedenden ötürü, üstüne giydiği Amerikan Bayrağı desenli kostüm ve ismi, ana vatanı dışındaki ülkelerde pek sevilmemesine neden oldu. Ama karakterin maceralarını okursanız - özellikle 90 sonrasını - Kaptan Amerika'nın temsil ettiği ve adına Amerikan Rüyası denen ideallerin ne kadar önemli şeyler olduğunu görürsünüz. Hatta idealler uğruna Civil War hikayesinde Kaptan Amerika'yı Hükümet karşıtı tutum alıp hükümet güçlerine karşı mücadele eden tarafın lideri olmuştur.
civil-war-for-captain-america-3-iron-man-vs-captain-america-1024x607.jpeg


Sizi bilmem ama ben Kaptan Amerika karakterini severim. Bu harika hikayenin Türkçe çeviri ve balonlanması için sevgili kadirnip'e teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,087
36,747
İstanbul
Özenle hazırlanmış epey hacimli bir çalışma.

İleride sakince incelemek üzere arşivime aldım. Fırsat bulur bulmaz okuyacağım.

Teşekkürler, üstadım.
 

necropol

Onursal Üye
11 Eyl 2011
513
2,479
Ellerinize sağlık okuma sırasında yerini aldı.
Paylaşım için teşekkür ederim.

Saygılarımla,
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,953
ordu-turkey
Sayın kadirnip üstad yine farklı ve özenli bir çalışmayla katkı sağlamışlar.Zor ve zaman isteyen bu katkılara destek olarak teşekkür boynumuzun borcudur.Çok sağolun.
 
Üst