Pamuk İpligi-Derya Sayın-115sayfa

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
12,071
320,362













GEÇMİŞDEN GELECEGE KÖPRÜ OLAN ÇİZGİ DİYARI,
NİCE YILLARA...

Saygılarımla.​
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,963
ordu-turkey













GEÇMİŞDEN GELECEGE KÖPRÜ OLAN ÇİZGİ DİYARI,
NİCE YILLARA...

Saygılarımla.​
üstadım size de nice seneler dilerim.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,043
6,076
Sanatçıyı çok erken kaybettiğimizi düşünmüşümdür. Özellikle '' Derya Kuzuları ''nı hep okurdum. Özellikle '' İstiklal Harbi Gazileri '' konusunu tıpkı Suat Gönülay gibi , çok güzel işlemiştir. Rahmetle anıyorum sanatçımızı. Çok teşekkürler @murtaza5
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,886
5,169


Sayın murtaza5 ;

"Oğuz abi bana bu "Olmamış bir daha" karikatürünü o gece sekiz kez çizdirdi...

.............
"Seka" kağıt üretimine devam eders, "Pelikan" çini mürekkepleri iflas etmezse, "Horoz" tarama ucu şirketi üretimine devam ederse, ben daha çok karikatür çizerim.."

Derya Sayın böyle yazıyor kapak yazısı için verdiği özet bilgilerinde...

Dedo11 Yorumu : Sayın Derya Sayın ( Sayın sözcüğü nakarat gibi oldu. ) ( yaşamadığını biliyorum ama ben yine de yaşıyormuşsun gibi kabul ediyorum ; çünkü sanatçılar ölmez ) son satırlarda hangi koşullarda karikatür çizmeye devam edeceğini yazmışsın. Bu sözünü tutarsan senin gibi yeteneğe biz izleyicilere ( karikatür sadece izlenmez ya neyse ) yazık olur.
Çünkü :
1 - "Seka" artık kağıt üretemiyor. Müthiş arazisi için satıldı. Konutlar konduruldu. Kağıt dışalımla elde edildiğinden çok pahallı... Geçen gün orta kalınlıkta bir kitabın fiyatını sordum ( Bu NAS-ENFLASYON nedeniyle hergün değiştirmek olanaklı olmadığı için fiyat konulmuyor ) 435 TL. olduğu için alamadım.Düşünün 10.000 TL emekli maaşı olan bir kişi 25 küsür kitap alabilirler tüm maaşı ile...
2 - "Pelikan" çini mürekkepleri konusunda da iyi haberler veremiyeceğim... Çünkü mutlaka bunun da hammadesi yurtdışından alınmakta olup istesen de ederini karşılamak zor olacaktır.
3 - Tarama ucu konusunda ise ne durumda olduğunu bilemiyorum. Ancak kestanenin 1 tanesinin 8-10 TL , Hurmanın 1 tanesinin 10-15 TL , zeytinin 1 tanesinin 1 TL olduğu yerde tarama ucunu almak ta satın almak zor olacaktır.



Sonuç : 23. Sayfadaki karikatür : Asılmak üzere olan adamın "Kahrolsun Yerçekimini icad eden Isaac Newton ve Yardakçıları"
Benim gibi birçok arkadaş ta ; yoldaşını , sevdiğini , vatandaşını asılarak yitirenler için bu karikatür adeta bir sınav gibi. Karikatürü eleştireyim mi, beğeneyim mi , inan çok kararsız kaldım. Karar verdim sen olaylara alışagelmişin çok dışından yaklaşma yeteneğine sahip birisin. Bu özellik zor bulunur bir özelliktir. Kolay kolay rastlanır biri değilsin.


Değerli dost Murtaza5 böyle garip , böyle ilginç , böyle önemli , böyle değerli bir karikatürler albümünü bize ilettiğin için teşekkür ederim...



 
Üst