Kadın beyni mi yoksa erkek beyni mi daha ağırdır?

kalantorxxl

Yeni Üye
16 Ara 2012
33
69
Televizyondaki bir yarışmada az önce bu soruya verilen bir cevap karşısında şaşırıp kaldım sizlerle paylaşmak istedim.

Yarışmacı sokakta gezip insanlara soruyu sorarak cevabı bulmaya çalışırken bir adamın verdiği cevapla kendimden geçtim.

Cevaba bakın adam kadın beyni daha ağırdır dedi. Yarışmacı peki neden diye sorunca daha ağır çalışıyorda ondan dedi. Buyur buradan yak Allahım neydi günahımda denk geldim böyle bir saçmalığa.
 

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
537
Bazı erkeklerde gerçekten garip bir durum var. Kendilerini sadece erkek oldukları için, kadınlardan daha zeki sanıyorlar. Halbuki muhtemelen, hayatta zeki olduklarını gösteren herhangi bir başarı elde etmemişlerdir. Kendilerinden başka hiçkimse onların zeki olduğunu düşünmez ama onlar, sadece erkek oldukları için daha zeki olduklarını düşünürler.

Üniversite sınav sonuçlarına bakıldığında, kadınlar ve erkekler arasında dramatik bir fark olmadığı görülüyor. Kadınlar erkeklerden daha ufak varlıklar olduğu için, beyinleri daha küçük ve daha hafiftir. Ama aradaki ağırlık farkının, beynin fonksiyonları arasında bir fark yaratmadığı ortada.

Zekanın cinsiyete göre değiştiğini hiç sanmıyorum. Aptal ve zeki kadınlar, aptal ve zeki erkekler vardır. Kendini sadece erkek olduğu için kadınlardan daha zeki sanan kişi, şüphesiz ki dangalağın önde gidenidir.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,006
20,673
Gaziantep
Size benim yaşadığım gerçek bir olay anlatayım;20 yıl kadar önce Toptancı halinde bir grup hamal,10 kişi varlar, toplanmış,kadınların aleyhinde veryansın ediyorlar.O günlerde yine rahmetli Türkan Saylan gündemde,(nerden aklıma geldiyse) Türkan Saylan'ı tanıyormusunuz dedim.O da kim dediler.Bende tümünüzün beynini toplasanız onun beyni kadar etmeyeceği bir kadın dedim.Hepsi dondu kaldı.Şef pozisyonunda olmazsam beni belki de linç ederlerdi.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,006
20,673
Gaziantep
Amma atmıssın ha .

Bu lafı bana söylüyorsan,ancak 10 hamalın toplam beyni kadar kafatasının içindeki.O an çok korktuğum için unutmadığım bir olay bu.Atmam için gerekçem ne.Sen şimdi yorum yazdığını mı sanıyorsun.Utan biraz.Belkide Türkan Saylan adından gıcık aldın veya CHE'den.
 
Son düzenleme:
Üst