İlk Transeksüel Çizgi Karakter!

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
612
3,372
vjRdaz.jpg
 
Son düzenleme:

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
Bir düzeltme yapayım lezbiyen olan Barbara Gordon (Batgirl) değil, Kathy Kane (Batwoman)'dir. Gail Simone kadın Comic yazarları arasında en iyilerinden biridir , bu yüzden sadece ilgi çekmek için böyle bir şey kullanacağını zannetmiyorum kesinlikle hikayenin önemli bir parçasıyla ilgili birşey olabilir.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,653
İzmir
DC'de Batwoman lezbiyen:
batwomanson.jpg


Earth 2'deki Green Lantern gay:
1338540325319.cached.jpg


Marvel'da gay evlilik var.
1338540324692.cached.jpg


Akabinde transeksüel gelmesini yadırgamadım.

Amerikan şirketlerinin satış politikası olarak düşünüyorum. Daha çok kişi okusun daha çok kişi seyretsin daha çok kazanalım türünden.

Bence hikayeyi çok fazla etkilecek bir olay değildir.
 

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
Artık alıştığımız için herhalde yadırgamadım :Ğ (5 ayda bir çıkan yok Örümcek adam ölücek , yok Batman ölücek haberlerinden belkide) . Zaten böyle karakterlere karşıda değilim ,mevcut karakterlerde böyle değişiklikler yapmaları karşı çıktığım şey.
 

"penGO"

Süper Üye
12 Ara 2012
572
2,542
40-60 yıllık mazisi olan bu karakterleri cilalayıp cilalayıp tekrar piyasaya sürmeleri yetmiyormuş gibi bu eşcinsel yaklaşımlarla gelecek neslin beynini yıkıyorlar. Bunu da bir kaç çizer ve yazarla yapıyorlar. Çocukluğum bu çizgi romanları okuyarak geçmiş olsaydı, kesin eşcinsel olurdum. Sizden ricam bu tarzda defalarca açılmış bu konuyu bir daha açmamanız....:)
 

f.erince

Süper Üye
6 Eki 2009
521
2,683
40-60 yıllık mazisi olan bu karakterleri cilalayıp cilalayıp tekrar piyasaya sürmeleri yetmiyormuş gibi bu eşcinsel yaklaşımlarla gelecek neslin beynini yıkıyorlar. Bunu da bir kaç çizer ve yazarla yapıyorlar." Çocukluğum bu çizgi romanları okuyarak geçmiş olsaydı, kesin eşcinsel olurdum." Sizden ricam bu tarzda defalarca açılmış bu konuyu bir daha açmamanız....:)

Yok artık!.. Ne yaptın kardeşim?..
 

MKanjeri

Yeni Üye
17 Ara 2012
17
76
İstanbul
Haber biraz saçma olmuş. Barbara Gordon lezbiyen değildir. Hatta kendisi Dick Grayson'a(Nightwing) aşıktır. Hurriyet gibi bir gazetenin copy-paste haber yapması da cabası.
 

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
537
Eşcinsellik konusu gerçekten biraz gerilimli bir konu.

Eşcinsellerin (burada lezbiyen, trans vs.'leri de dahil ederek söylüyorum.) zor bir hayat yaşadığını tahmin edebiliyorum. Onların hayatlarını normalleştirmek adına yapılan işleri de destekliyorum. Neticede bu dünya, biz heterolar için de yeterince zor. Bir de cinsel yönelimlerinden dolayı ekstra zorluk yaşamaları haksızlık.

Ancak, bu başlıkta gerilim yaratan şey bence biraz farklı. Heteroseksüel erkekler eşcinsel görüntülerden hoşlanmıyor. En azından, kendi adıma konuşacak olursam, ben kesinlikle hoşlanmıyorum. Bir filmde, romanda benzeri birşeyde bu görüntülerden, bu şekilde imalardan rahatsız oluyorum. Bunu söylediğimizde bazı kesimlerden iki tip tepki alıyoruz; a- sen gizli eşcinselsin, b-faşistsin. Yahu arkadaş ikisi de değil. Gizli eşcinsel değilim. Faşist hiç değilim. Bu iki durumdan bağımsız olarak, öpüşen iki herifin görüntüsünden rahatsız oluyor olamaz mıyım?

Şöyle düşünelim. Bir filmde öpüşen bir erkek ve kadının görüntüsünü gördüğümde bu hoşuma gidiyor. Çünkü genelde herifler güzel bir kadın ile öpüşüyor. O herifin yerine kendimi koyuyorum. Bundan zevk alıyorum. İki herifin öpüşme görüntüsü ise iğrenç görünüyor. Çünkü burada iki herifle de kendimi özdeşleştiremiyorum. Sadece tiksiniyorum. Olamaz mı bu?

Bence eşcinsel olmadığı halde, eşcinsel görüntüleri savunan hetero erkekler de benimle aynı şeyleri hissediyor. Ama bunu itiraf edemiyorlar. Çünkü üstlerinde entelektüel bir baskı hissediyorlar. Bunu söylerlerse dışlanacaklarını, faşist olmakla suçlanacaklarını düşünüyorlar.

Ben entelektüel basınç türü şeyleri pek umursamıyorum. Hissetiğimi açıkça söylüyorum. Öpüşen erkekler iğrenç görünüyor arkadaşım. Böyle bir çizgiroman okumak istemem. Örneğin birkaç sene önce vizyona giren Brokeback Mountain filmini seyretmedim. Sırf entelektüel görünmek için bu filmi seyreden hetero arkadaşlarım midelerinin kalktığını itiraf ettiler. Eşcinsel görüntüler, heteroseksüellere iğrenç görünüyor. Ne yapalım ki bu böyle.
 
Üst