CHEYENNE DOG SOLDIERS

TOY

Çeviri & Balonlama
9 Eki 2016
533
7,238
CHEYENNE DOG SOLDIERS
ZJ1Bdn.jpg


Köpek Askerler veya Köpek Adamlar...

Güney Cheyenne askeri bir örgüttü. Altı Cheyenne savaşçı topluluğundan biri olan “Cheyenne Dog Soldiers” kabilenin hem iç hem de dış güvenliğinden sorumluydu.

Tüm tipik Ovalar kabileleri arasında Cheyenneler savaş nitelikleriyle en seçkin kişilerdi. Sayıca çok az, kendilerine karşı çıkan insanların çoğunu alt ettiler veya kontrol altına aldılar, 1830'ların sonlarından itibaren bu toplum, Cheyennelerin bulunduğu bugünkü , , ve bölgesinde batıya doğru genişlemesine başladığında, diğerlerinin toplamından daha fazla sorun yarattılar. Kısacası, ticareti savaş olan insanlar arasında üstün savaşçılardı.

Diğer Ova kabilelerinde olduğu gibi, Cheyenne savaşçıları da topluluklar ya da tarikatlar halinde örgütlenmişlerdi. Bu topluluklar özel ayrıcalıklara, görevlere ve kıyafetlere sahip kardeşlik, askeri ve yarı dini örgütlerdi ve genellikle kökenlerini efsanevi bir kültür kahramanına ya da şifacıya dayandırırlardı.


Savaşlarda, kendilerini yere sabitlemek (tasma ve sığır ipi aracılığıyla) ve gerekirse ölümüne savaşmak üzere görevlendirilen “Cheyenne Dog Soldiers”, böylece ana grubu engellenmeden olay yerinden çekilmesine izin verirdi. Başka bir” Cheyenne Dog Soldier” tarafından görevden alınmadıkça ya da grupları tamamen ayrılmadıkça ayaklarının altındaki toprağı terk edemezlerdi.


NOT: BU KONU “CATAMOUNT” ADLI SERİYLE İLGİLİ OLDUĞU İÇİN AÇILMIŞTIR.
 
Son düzenleme:

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,036
Üst