Bulut Sistemler Arası Aktarım

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
662
2,961
İnternette şöyle bir siteye rastladım. Şayet sadece burada değil, özel yaşamınızda da bulut sistemini sık kullanan biriyseniz çok faydası olabilir.



Buraya üye oluyorsunuz ve sahip olduğunuz bulut üyeliklerini (şimdilik sadece fotodaki sistemler dahil) tanımlayıp bu sistemler arasında dosyalarınızı birinden diğerine çok hızlı bir biçimde aktarabiliyorsunuz. Şimdilik çizgidiyari sitesinde çok kullanılan mediafire yok ancak belki ilerde eklenebilir. Ben bir kaçını inceledim, Copy, Amazon ve Cloud Me; Dropbox kadar upload konusunda hızlılar. Download hızlarını incelemedim. Siteyi bir yerlere kaydedin ilerde hepimize lazım olabilir.

t83czd.jpg
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,783
İstanbul
İhtiyaç oldu. Konuyu araştırdım. Ben de sevgili tarantula'nın bahsettiği platforma ulaştım. Aramayı Çizgi Diyarı'nda yapsaymışım epey zaman kazanırmışım. :)

Pek çok platformun aralarında veri transferini bulut ortamında (sizin internetinizi kullanmadan) yapıyor. MEGA'dan Mediafire'a, Dropbox'tan Onedrive'a, vs... Ya da 10 tane Mediafire hesabınızı bir büyük hesapta birleştirmek istediğinizde de işlevsel. Aynı platformun birden fazla hesabını da birleştirmenize olanak sağlıyor. Bir platformdaki verilerinizi bir başkasında yedeklemek isterseniz de faydalı elbette. Güvenli olduğuna dair bir şeyler okudum ama tabi belki iyice bakmak lazım. Kişisel ve çok önemli verilerinizi transfer ederken belki daha fazla araştırma yapmak gerekli olabilir. Kullanımı da epey kolay. Bir ekran resmini de iliştireyim:

2c8aa8.jpg
 

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
525
2,705
Çok teşekkür ediyorum.
Hemen bir hesap açtırdım ne zaman kullanacağım konusunda şimdilik emin değilim.

Daha önceleri ismini hatırlamadığım bir uygulama vardı, bir süre kullanmıştım ama transfer hızları oldukça yavaştı.

Ücretsiz kullanabileceğim bulut depolama alanları biraz sıkıntılı
(google drive gibi 15GB) birden fazla hesap açmak gerekiyor

15GB dan fazla ücretsiz kapasite sağlayan, hesaba şu sıklıkta giriş veya aktarım da iseniz aktif tutarız gibi koşulları olmayan
bulut alternatifleri paylaşımı sanırım hepimizin çok çok işine yarayabilir
 

veryabsurd

Çeviri & Balonlama
3 Ara 2014
465
5,793
Multcloud ile birbirleri arasında transfer yapılabilen sık kullanılan ücretsiz bulut depolama alanları şu anda bu şekilde.

Dropbox 2 GB
Google Drive 15 GB
MediaFire 10 GB
Mega 20 GB
OneDrive 5 GB
Yandex.Disk 10 GB

Farklı hesaplar ile daha fazla alan sahibi olunabilir. Zaten çoğumuzun birden fazla hesabı vardır.

Eski hesaplarda bu rakamlar zaten daha da yüksekti. Office 365 gibi aboneliklerde ise TB cinsinden olduğunu söylemeye de gerek yok.

Hemen hemen tüm linkleri bilgisayarınıza indirmeden bulut hesaplarımıza kaydedebiliyoruz. Bulut hesaba kaydettiğimiz dosyalar disk alanını aşmaya yaklaşınca istediğimiz dosyaları başka bir bulut hesaba aktararak yer açabiliyoruz. Multcloud işte bu işe yarıyor diyebiliriz.

Ücretsiz Multcloud hesabı ile yıllık 60 GB lık bulut depolama hesapları arası transfer limiti varken, yukarıda verdiğim link ile 500 GB transfer limitimiz oluyor.

Son olarak, kişisel ve önemli dosyaların olduğu bir hesabı buraya ya da bu tarz uygulamalara bağlamak bence pek mantıklı değil.
 
Üst