Bir Zamanlar Amerika - Once Upon a Time in America - 1984 (imdb 250)

tancel

Aktif Üye
21 May 2020
150
1,148
kb29krf.jpg




BRRip
976 Mb
3h 50min
1920x1072
Tam uyumlu türkçe altyazılı
mkv
imdb 8.3
Suç, Dram
2 Golden Globes adaylığı, 11 farklı ödül ve 7 adaylık

YÖNETMEN
Sergio Leone

SENARYO
Harry Grey
Leonardo Benvenuti
Piero De Bernardi

OYUNCULAR
Robert De Niro
James Woods
Elizabeth McGovern
Joe Pesci
Burt Young

KONUSU
David 'Noodles' Aaronson ve arkadaşları 20'lerin New York'unda beraber büyümüşlerdir. 30'larda gangster dünyasında fırtına gibi esen sıkı dostlar zamanla dağılırlar. Fakat 60'ların sonunda Aaronson New York'a geri dönecek ve geçmişiyle yüzleşecektir.
Birlikte büyüyen bir grup Yahudi arkadaşın, gangster dünyasına adım atmasıyla geçirdiği aşamaları ve sonrasını konu edinen film, Spagetti Western'lerle ünlü Sergio Leone'nin çoğu İtalyan bir ekiple, bir çok sahnesini Avrupa'da çektiği bir yapım. Hollywood'un yazılı olmayan kurallarının işlemediği, ahlak muhasebesi ve dersler içermeyen, duygusal olabildiği kadar sert de olabilen bir film. Nihayetinde unutulmaz müzikleri ve Robert de Niro'lu kadrosuyla da çoktan klasikler arasında yerini almış durumda.

FİLM İNCELEMESİ
Harry Grey'in The Hoods romanından uyarlanan ve Sergio Leone'un yazıp yönettiği filmdir. Sinema tarihinin önemli filmlerinden biri olan" Bir Zamanlar Amerika" dram türünde. Filmin başrollerini Robert De Niro ve James Woods paylaşıyor. Ağır ilerleyen bir kurguya sahip olan film yaklaşık dört saat sürmekte. Klasik severler için mükemmel bir film.
Manhattan'ın yahudi mahallelerinin birinde hayata tutunmaya çalışan yoksul çocukların mücadelesini konu alan film bu çocukların daha küçük yaşta kurmuş oldukları çetenin büyümesini ve dönemin en azılı gangsterleri haline gelişleri işlemektedir. Çetenin dağılışından otuz yıl sonra tekrar mazi canlanacak ve film geçmişle bugün arasında gidip gelecektir.


 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,041
6,075
'' Ne filmdi ama '' diyeceğim filmlerdendir ! Müziğinden , mafya ortamlarının '' Noir '' görüntülerine , o kadar uzun sürenin nasıl geçtiğini anlayamadığım bu film gerçekten de unutamadığım filmler arasındadır. Ama , tabii Ennio Morricone üstadın müziklerini , George Zamphir'in pan flütünü es geçmemeli derim !
 
Üst