Kadın Dedektif Julia Aksoy Yayıncılık Sayı 01 - Uçurumun Gözleri (Yeni Tarama)

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,394
66,602
Karagümrük
co2nw8dnfxwwkhgh4.jpg


Çizgi roman severlere sevgi ve selamlarımla ...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,943
Julia ciddi anlamda sağlam bir çizgiroman. Giancarlo Berardi ustalıklı öyküleriyle bir kere daha kendine hayran bırakıyor insanları. Audrey Hepburn'ü Julia, Whoopy Goldberdg'i Emily olarak görmek de ayrı bir hoşluk tabi.. Baş karakterin kadın olması nedeniyle okumayı erteleyenler, büyük bir çizgiroman keyfini de ertelemiş oluyorlar. İlk sayı bu harika okuma deneyimine başlamak için doğru nokta.

Teşekkür ediyorum Nisan Yağmuru..
 

Makinist16000

Kıdemli Üye
8 Eyl 2010
123
220
Bursa / Osmangazi
Yazar Berardi 'nin eserleri ile tanışmam Julia sayesinde oldu . Ken parker' den önce o'nu okuduğumu ve hayran kaldığımı hatırlıyorum . Aslında bir itiraf daha gerekirse Audrey Hepburn' ü dahi bu sayı ile tanıdım ve zerafeti , narinliği ile klasik hollywood oyuncuları içinde bende ayrı bir yeri vardır . Teşekkürler paylaşım için .
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,097
Eline sağlık değerli dostum.
İyi olduğuna inandığım güzel paylaşım.
Emeklerin için teşekkür ederim.
 
12 Şub 2010
15,006
543,719
Şu bir kaç gün içinde Çizgi Düşler'den yeni çıkan 3 sayılık Julia cildi ile 2 sayılık Almanakı olmak üzere 5 adet Julia macerası okudum.

Daha yok mu? derken sevgili nisan yağmuru'nun paylaşımı geldi.

Google da hoş bir tesadüf olarak Audrey Hepburn'ü Doodle'ladı, bu hafta Julia haftası oldu yani.

Audrey ablamızı ilk kez Hayat Mecmuasında yayınlanan Roma Tatili isimli fotoromandan tanıdım. Gregory Peck ile başrollerini oynadığı filmin fotoromanıydı. Bu aynı zamanda okuduğum ilk fotoromandı. Rahmetli babamın Hayat Mecmuası koleksiyonunu bir kaç ay içinde yutarcasına okumuştum ortaokulun bir yaz tatilinde. Audrey bir prenses, Gregoryde bir gazeteciyi oynuyordu. Ondan sonra ismini ve yüzünü unutmadım. İlk Julia'yı okuduğumda o fotoromanı hatırlamıştım.

Emily'ye yüzünü veren Whoopy Goldberg i de unutmuyorum. Çok hınzır:) bir karakteri oynadığı harika bir filmle hafızamda yer etmiştir. Sadece Komisere yüzünü veren aktörün adını bir türlü aklımda tutamıyorum. Onun da izlediğim ilk filmi Chuck Norris'in bir filmiydi ve çok kötü bir adamı oynuyordu. Daha sonraki bir kaç filmde de kötüyü oynuyordu. Ama sonradan dizi ve filmlerde artık kötülüğü bırakıp iyi adamı oynamaya başladı. ne yapsam adını ezberimde tutamıyorum:)

Paylaşım için sevgili nisan yağmuru dostuma teşekkür ediyorum.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,647
Kasımpaşa
Daha önce de yazmışlığım olmuştu..
Yenilem çalışmaları benim için daha değerli diye..
İlk yayınlandığı kadar ilgi çekmeyeceği açık olan böylesi paylaşımlar arşiv kalitesinin artırılmasına yönelik olduğu için önemsiyorum..
Ayrıca dostlar çok güzel de açıklamalar yaptı, sanırım bu da yeni okuyucular demektir.
Sağolasın dostum, saygılar.
 

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,396
26,100
İstanbul
Julia tam okunacak yeni nesil çizgi romanlardan.
Yeniden düzenleme haliyle okumak daha da keyifli olacak.
Teşekkürler sevgili Nisan Yağmuru.
 
Üst