Jil Tay Yayınları Sıralı Liste

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,756
JİL
(Gil)



İlk olarak 1982 yılında Ennio Missaglia ve üç sene önceki Judas yazar çizer kadrosunun ortaya çıkardığı Gil/Jil, günümüzde geçen öyküleriyle adeta modern çağda kovboy ruhunu yaşatmaya çalışan nostaljik bir karakterdir. Missaglia, başlangıçtan itibaren Jil öykülerini kendi kaleme alırken çizimleri kardeşi Vladimiro ile Ivo Pavone gerçekleştirmiştir. Ancak Judas'ın aksine bu kez kapakları Vincenzo Monti çizmiştir. İtalyan western çizgiroman yayınlarının çok zor yıllar geçirdiği bir dönemde okura sunulan seri sadece 11 sayı çıktıktan sonra sona ermiştir.

Jil, serinin ilk sayı kapağında Monti'nin çizdiği kompozisyonda tüm öykü saklıdır aslında. Çilli ve sevimli yüzüyle bütünleşen san saçlarıyla kahraman gökdelenlerin fon oluşturduğu bir ortamda atının eyerine kurulmuş bir kovboydur. Gerçekten de Jil Moran, hiçbir yere ait ol(a)mayan, bela aramayan ama belanın durmaksızın üzerine geldiği bir Vietnam gazisidir. Kendini bir türlü mutlu ve ait hissedemediği modern dünyada atıyla gezen, ulaştığı hiçbir kentte uzun süre kalamayan Jil, bir anlamda Red Kit'den farksızdır. Kaçmaya çalışsa da modern dünyanın tüm kuralları onun için de geçerlidir ve istediği gibi yaşamak için para kazanmalıdır. Ancak eline geçen para biraz artınca ilk işi beğenmediği ortamı değiştirmek ve sonu gelmeyecek gibi duran yolculuğuna kaldığı yerden devam etmek olur. Bu esnada da çevresinde gelişen iyi-kötü, güçlü-zayıf savaşımında iyinin ve zayıfın yanındaki yerini almadan da duramaz.

izgiromanAnsiklopedisi299.jpg


Tay Yayınları tarafından basılan Jil'in ilk sayısı.

Gil, ülkemizde bütün serisi eksiksiz yayınlanan ender başlıklardan biridir ve Jil adı altında 1985 yılı içinde Tay Yayınları logosuyla onbeş günde bir okur karşısına çıkmıştır.

Jil Tay Yayınları Sayı 01 - Jil Bakunin
Jil Tay Yayınları Sayı 01 - Jil murtaza5
Jil Tay Yayınları Sayı 02 - Gecenin Köpekleri
Jil Tay Yayınları Sayı 02 - Gecenin Köpekleri murtaza5
Jil Tay Yayınları Sayı 03 - Çakallar
Jil Tay Yayınları Sayı 04 - Kirli Oyun
Jil Tay Yayınları Sayı 05 - Kumar Cenneti Las Vegas
Jil Tay Yayınları Sayı 06 - Plutonyum Hırsızları
Jil Tay Yayınları Sayı 07 - Ölüm Taşıyıcıları
Jil Tay Yayınları Sayı 08 - Sabotaj Bakunin
Jil Tay Yayınları Sayı 09 - Ölüm Kontratı Bakunin
Jil Tay Yayınları Sayı 10 - Rodeo
Jil Tay Yayınları Sayı 11 - Lunaparkta Dehşet ColinMcCay
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,756
JİL(Gil)
Gil, ülkemizde bütün serisi eksiksiz yayınlanan ender başlıklardan biridir ve Jil adı altında 1985 yılı içinde Tay Yayınları logosuyla onbeş günde bir okur karşısına çıkmıştır.

Serinin eksiksiz olarak foruma katılmasında büyük emeği geçen kaptan'ımıza ve tiltmahmut dostumuza teşekkürü borç bilirim.
 

jukiee

Yeni Üye
11 Eki 2011
3
2
Zamanında çok beğenmiştim ama devamı gelmemişti. Çok teşekkürler hatırlatan ve emeği geçenlere
 

kuno

Yeni Üye
9 Eyl 2022
54
155
Amak-ı Hayal
Daha okumaya başlamadım lakin şu yukarıdaki tanıtım yazısından Jil karakterine aşık oldum şimdiden hahahaa 😄💜 Yayın hayatının sadece 11 sayı sürmesine önce şaşırmadım, dedim bizim ülkede hep yarım bırakılıyor seriler zaten. Herhalde o yüzdendir dedim, meğer orjinal yayın hayatı 11 sayı imiş, şok oldum desem yeridir :oops: Bu 11 sayıya ulaşmamızı sağlayan tüm arkadaşlara kocaman teşekkürler ✌️
 
Üst