Batman - Kara Ayna

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
667591


Yıllarca, Batman ve Müfettiş Gordon Gotham Şehri'nin boyun eğmez karanlık boşluğunun içine baktılar. Onun bir şiddet ve yozlaşma çukuru tarafından yutulmasına izin vermeyerek, gönül verdikleri şehri defalarca kendisinden kurtardılar. Ancak, bir ömür boyu şuçla mücadele ederek insanlığın sunabileceği en berbat şeylerle karşı karşıya geldiklerini düşünseler dahi, daha karanlık ve tehlikeli bir kötülük Batman ve Gordon'ın sınırlarını zorluyor. Çarpışma sona ermek üzereyken, bu cinayet silsilesinin ardındaki gerçeğin yalnızca kapılarına dayanmış bir şey değil-aslında oradan ortaya çıktığınıöğreniyorlar. Gotham'ın en azametli koruyucularından ikisi, Müfettiş Gordon'ın şu ana kadar giriştiği en kişisel mücadele olan bu haince tehdidi adalet önüne çıkartabilecekler mi?

Kara Ayna, yazar Scott Snyder'ı, yalnızca kendi jenerasyonunun değil, tüm zamanların önde gelen Batman yazarlarından biri kılarak, onu çizgi roman süperstarı mertebesine yükseltmiştir.

Jock(the losers) ve eisner ödülü-sahibi Francesco Francavılla(Swamp Thing)'nın müthiş çizimleriyle batman: kara ayna, şimdiden dark knight külliyatındaki en iyi polisiyelerin arasında yerini almıştır.
(Tanıtım Bülteninden)

Türkçe (Orijinal Dili:İngilizce)
304 s. -- Kuşe-- Ciltsiz -- 17 x 24 cm
İstanbul, 2014
ISBN : 9786056496707


Etiket Fiyatı: 37,50 TL (KDV Dahil)idefix Fiyatı :27,00 TL (KDV Dahil)
 

mit1980

Yeni Üye
7 Ocak 2015
3
2
Batman: Kara Ayna, 300 küsur sayfalık, dev bir Kara Şövalye ziyafeti. İçerisinde Detective Comics'in 871-881 arasındaki sayılarını içeriyor. Bu da her biri üçer bölümden oluşan 4-5 macera demek oluyor bizler için.

Cilde adını veren Kara Ayna adlı macera gayet ilginç başlayıp beklenmedik bir şekilde sona eriyor ve benim adıma oldukça keyifli, hatta şaşırtıcıydı. Ondan sonraki iki macera için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ne yazık ki. İlginç başlayıp Batman adına sönük bittikleri kanaatindeyim. Sonra Joker gelip çok kısa bir süreliğine de olsa ortalığı her zamanki gibi birbirine katıyor. Ama bu ciltte karşılaşacağınız en kötü karakter hiç beklemediğiniz, sizi şaşkına çevirecek biri. Son hikaye hepsinden de iyiydi diyerek spoiler vermekten kaçınmakla yetineceğim. İlk hikayede başlayan olayların taaa en sondaki maceraya bağlanmasıysa kesinlikle en keyifli anlardan biriydi.

Gel gelelim bu hikayelerin geçtiği zaman aralığı Bruce Wayne'in ortalardan kaybolduğu ve yerine Dick Grayson'ın (ilk Robin) baktığı döneme denk geliyor. Grayson, Batman'lik konusunda ustasına nazaran biraz daha farklı davranıyor haliyle. Belki iş başındayken değil ama, olayı çözme ve düşünme aralarında farkı oldukça hissediyorsunuz.

Çizimleri de genel anlamda beğensem de Batman ile Dick'in resmedilişini bir türlü sevemedim. Gordon olması gerektiği gibi görünüyor mesela. Gotham, Robin, Barbara, Alfred... Ama aynı şey Batman için geçerli değil. Kulakları çok kısa, yüzü bir tuhaf... Biliyorum, kulağa biraz mızıldanmak gibi geliyor; fakat çizgi-romanda konu kadar çizime de önem veririm ben.

Yine de keyifle okuduğum, Batman'e doyduğum bir kitaptı. JBC Yayıncılık'a emekleri için teşekkürler.
 

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,203
4,961
4 yıldır piyasada bulunmuyor bu kitap. 'Pelerinli Süvariye Ne Oldu' ya da 'Öldüren Şaka' gibi tekrar da basılmadı. Sahaflarda bile yok, olan yerlerde de orijinal satışının 6 katı fiyatlara bulunabiliyor..
Taraması yapılsa keşke.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
4 yıldır piyasada bulunmuyor bu kitap. 'Pelerinli Süvariye Ne Oldu' ya da 'Öldüren Şaka' gibi tekrar da basılmadı. Sahaflarda bile yok, olan yerlerde de orijinal satışının 6 katı fiyatlara bulunabiliyor..
Taraması yapılsa keşke.

JBC yayıncılık bastığı kitapların dijital kopyalarının paylaşılmasını istemiyor. Bu nedenle mümkün değil.
 

ed86

Süper Üye
3 Kas 2018
824
1,609
Bassalar da alsak. 6 senedir bekleniyormuş baskı. Neil Gaiman'ın yazdığı da keza. Basmadıkları için korkunç fiyatlar isteniyor ikinci ellerde. Kimsede çeviri balonlama yapmıyor korkudan...
 
Üst