Batman - Gülen Adam

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,275
4,695
620737


Batman - Gülen Adam
Orjinal isim: Batman : The Man Who Laughs
Ed Brubaker
JBC Yayıncılık


Batman, suçla savaş kariyerinin en başında bile insanlığın karanlık tarafını fazlasıyla görmüştü ama gölgelerden kıkırdayarak çıkmak üzere olan bu şeyle -deliliğinin yoluna çıkan her şeyi mahvetmekle tehdit ettiği, sırıtkan, tebeşir beyazı suratlı tiple- karşılaştırıldığında hiçbir şeydi. Gotham şehrinin yeni koruyucusu için, Joker denen yaratıkla ilk karşılaşması en büyük sınavı, kaosun ve deliliğin güçlerine karşı verdiği uzun mücadeleyi tanımlayacak savaşı olacaktı. Yıllar sonra, aynı güçler tamamen beklenmedik bir yönden tekrar sahneye çıkacak ve her şeyin sonunda huzura ermeden önce geçmişin hem iyi hem de kötü hayaletleri soruşturmanın acımasız ışığıyla yüzleşmek zorunda kalacaklardı.

Eisner ve Harvey ödüllü yazar Ed Brubaker (GOTHAM CENTRAL, Captain America), dünyanın en iyi dedektifinin iki sürükleyici hikâyesiyle Gotham'ın acımasız sokaklarına geri dönüyor. Saygın çizerler Doug Mahnke (JLA, The Mask), Patrick Zircher (NIGHTWING, Iron Man) ve Aaron Sowd (THE BATMAN CHRONICLES, The Uncanny X-Men) ona eşlik ediyor.
(Tanıtım Bülteninden)

Türkçe (Orijinal Dili:İngilizce)
144 s. -- 2. Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 20 cm
Ankara, 2014

Etiket Fiyatı: 27,50 TL
İdefix Fiyatı: 20,62 TL​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

mit1980

Yeni Üye
7 Ocak 2015
3
2
Aldığım keyif muazzamdı doğrusu. Zaten işin içinde aslına sadık kalmış bir Joker olunca, üstüne üstlük hikayede çok başarılı yazılınca başka türlüsü de beklenemezdi zaten.

Aslında bugüne kadar Batman'in Joker'le ilk tanışmasını anlatan pek çok farklı macera okumuşumdur. Öldüren Şaka gibi mesela... Ama bunun yeri bende bir farklı oldu. Maceranın hem Gordon'un hem de Batman'in gözünden anlatılmasının da katkısı büyüktü. Daha ilk karesinden itibaren sizi avucunun içine alan hikayesi de cabası.

Ciltteki ikinci öykü "Tahtadan Yapılmış" da en az ilki kadar başarılıydı. Bu öyküde de ilk Green Lantern'la birlikte çalışan Batman'in dedektiflik yönüne odaklanıyoruz ve 50 yıldır çözülememiş bir seri katil vakasını araştırıyoruz. İkinci hikayedeki çizimlerin temizliği beni 90'lardaki çizgi-romanlara götürdü ve aldığım keyif kat sayısına tavan yaptırdı.

Kısacası şunu fark ettim... Batman okumayı özlemişim!
 
Üst