Batman - Pelerinli Süvari'ye Ne Oldu?

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,275
4,695
628124


Batman - Pelerinli Süvari'ye Ne Oldu?
Orjinal isim: Batman - Whatever Happened To The Caped Crusader?
Neil Gaiman
JBC Yayıncılık


"Ben öldüm mü?"
"Henüz değil."
"Öyleyse bana neler olup bittiğini anlat."
"Sen dünyanın en büyük dedektifisin, Bruce.
Neden kendin çözmüyorsun?"

O Gotham şehrinin koruyucusu, onun intikamcı ruhu, onun Kara Şövalye'si. Yıllarca şehrin sokaklarının güvenliğini sağlamak için tek kişilik bir savaş sürdürdü. Ama bu gece savaş en son ve en büyük kurbanını aldı…

Batman'in kendisini…

Maskeli İnsan Avcısı, doğduğu yer olan Crime Ara Sokağı'nda bir tabutta yatıyor. En yakın arkadaşları ve en ölümcül düşmanları ona son kez saygılarını sunmak için bir araya geliyor. Her biri tanıdıkları Batman hakkında çok farklı bir hikâye anlatıyor. Nasıl yaşadığını ve Nasıl öldüğünü. Kara bir siluet, gecenin içindeki bir gölge gibi ölünün anılmasını izliyor. Bu kahramanların ve kötü adamların anlattıkları birbiriyle çelişen öykülerin hepsinin doğru olamayacağını biliyor. Gece bitmeden önce, tabutun kapağı Batman'in üstüne sonsuza dek kapanmadan önce, bu soruya cevap vermesi gerekiyor:

Pelerinli süvari'ye Ne Oldu?

Kara Şövalye'nin tarihinin onlarca yılını unutulmaz bir hikâyeye dokuyan usta hikâyeci, çok satan yazar Neil Gaiman (Sandman, Caroline, American Gods) ve çizgi roman süperstarı Andy Kubert (X-Men, Captain America, BATMAN) bir Amerikan simgesine dokunaklı bir bakış sunuyorlar.
(Tanıtım Bülteninden)

Türkçe (Orijinal Dili:İngilizce)
128 s. -- 1. Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 20 cm
İstanbul, 2014

Etiket Fiyatı: 25 TL
İdefix Fiyatı: 18,75 TL​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

mit1980

Yeni Üye
7 Ocak 2015
3
2
Bu cildi iki aşamada değerlendirmek istiyorum. İlki cilde adını veren "Pelerinli Süvariye Ne Oldu?" adlı öykü. İki bölümden oluşan bu hikayeyi çok sevdim. Anlatım açısından Batman'i, azmini ve Gotham'la bütünlüğünü betimleme konusunda çok başarılıydı. Sonunu bağlayış şeklini de beğendim. Ama benim için asıl vurucu olan hemen emen her karakteri farklı çizimleriyle görmek oldu. Batman'in neredeyse her kostümünü görüyoruz mesela. Aynı şekilde Joker'i ve diğer karakterleri de hem Animated Series'deki, hem çizgi-romanlardaki hem de dizi-filmdeki halleriyle görebiliyoruz. Çizer gerçekten de çok başarılı bir iş çıkarmış.

Diğer üç hikayeye gelirsek... Sihay-Beyaz Dünya fena değildi. İlginçti kabul, ama çok da iyi değildi. Poison Ivy öyküsünü oldukça sıkıcı buldum, belki de bilmediğim bir şey anlatmadığı içindir. Çizimleri de başarısızdı kanımca. Riddler öyküsü ise güzeldi, ama hiçbiri "Pelerinli Süvariye Ne Oldu"nun yanına yaklaşamıyor maalesef.
 

ed86

Süper Üye
3 Kas 2018
830
1,628
Sahaflardan bakasım var Neil Gaiman sevgim için. Ama ne fiyat isterler düşünmek bile istemiyorum... :( Baskısı bitenlerin basılmaması...
 
Üst