Jaguar Haftalık Mecmua (Çocuk Postası) Sayı 07 (12.12.1962) Burhan Yayınları

12 Şub 2010
15,006
543,638







Burhan Yayınları özellikle 60 lı yıllarda çok sayıda ve türde çizgi roman yayınladı. Satış sitelerinde Burhan Yayınları çok rağbet görüyor ve iyi fiyatlardan alıcı buluyor.
Jaguar, son derece nadir çizgi romanlardan. Özel kolleksiyonlar haricinde sahaflarda dahi bir tek sayısını bulamazsınız.
Kapağı güzelliğine, kitabın nadir ötesi olmasına, maceralarının güzelliğine sözüm yok. Ama bu sayının baskısı öyle kötü ki, ancak indirince anlarsınız demek istediğimi. Kağıt mı ince, mürekkep mi bol keseden harcanmış; arka sayfalar ön sayfaya, ön sayfalar arka sayfaya geçmiş, okumak için cambazlık lazım.
Temizleyeyim dedim ama, baktım ki olacak şey değil. En az bir kaç günümü alır. Belki bir başka zaman denerim. Belki de çılgın bir dostumuz teşebbüs eder:)

Madem öyle neden paylaştın diye soran olursa, iyisi de bizim, kötüsü de bizim desem:)?​
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa

....
Burhan Yayınları özellikle 60 lı yıllarda çok sayıda ve türde çizgi roman yayınladı. Satış sitelerinde Burhan Yayınları çok rağbet görüyor ve iyi fiyatlardan alıcı buluyor.
Jaguar, son derece nadir çizgi romanlardan. Özel kolleksiyonlar haricinde sahaflarda dahi bir tek sayısını bulamazsınız.

...

Sevgili ağabeyim ellerin dert görmesin, kolleksiyoncuların yanında birde bizde var.. Sayende.. Saygılarımla!..
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,460
Kötüsüyle iyisiyle bizim oldu ya abi daha ne isteriz. Sizin gibi insanlar olmazsa sadece 5-10-bilemedin 50 kişi hatırlayacaktı ve görecekti bu eserleri, şimdi ise ölümsüzleştirmiş oldunuz.

Teşekkürler abi ellerinize sağlık.
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
1,998
11,871
Hocam öncelikle teşekkürler bu nadide yayınları bize sunduğunuz için.

Baskı sorununun üstesinden gelinebilir mi diye de baktım, sanırım "çılgınlık" da yetmez bunu kurtarmaya. Belki birkaç sayfası kurtarılır, birkaçı iyileştirilebilir ama bazıları var ki, arka yüzden sızan mürekkep neredeyse ön yüzdeki kadar koyu görünüyor. Bunlarda hiç umut yok yani. Belki tarayıcıdan çıkan işlenmemiş, kesilmemiş-biçilmemiş dosyalarla biraz daha fazla şansımız olabilir. Eğer elinizde onlar duruyorsa bir bakmak isterim, ne yapılabileceğine..
 
12 Şub 2010
15,006
543,638
Sevgili abartman, kırpma işleminden başka hiç bir işlem yapmadan paylaştım.
Ha, bir de boyut yüksek olduğu için boyut küçültüyorum; kota sorunu olan dostları düşündüğümden.

Ben de ikinci seçenek olarak beyazlatma, temizleme yapayım dedim. Ancak bir kaç sayfada verimli sonuç aldım. Daha detaylı temizlik için çok zaman harcamak gerektiğini görünce vazgeçtim.

Şüphesiz senin yapacağın temizleme yanında benim çabam oldukça amatörce..
Bu nedenle uygun bir zamanda sana tarandığı haliyle göndereceğim. Benim uğraşmamdan çok daha iyi sonuç vereceği kesin:)
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
1,998
11,871
Haluk hocam şu an bir kaç deneme yapıyorum bu versiyon üzerinde. Umudum biraz daha azaldı malesef.

Ham dosya üzerinde çalışmanın şöyle bir başarı ihtimalini artırıcı etkisi oluyor; kesip biçtikten sonra tekrar jpg olarak kaydedildiğinde resmin renk bilgisi tekrar işleme giriyor ve birbirine yakın renkleri tekrar tek renge indirgiyor. Öyle olunca da, bu baskıdaki sorun gibi hafif ton farklarının önemli olduğu sorunları giderme şansı azalıyor. Sözkonusu jpg olunca mümkün mertebe ilk versiyon, yani tarayıcının kaydettiği ilk çıktı ile çalışmak lazım. Gözle ayırt edilemese bile en yüksek kaliteli çıktı ilki olup, onun üzerinde çalışmak avantaj sağlıyor..

Eski yayınlarda da bu tür sorunlarla karşılaşma ihtimali fazla olduğu için ben kendi taramalarımda kayıpsız raw çıktı alır, sonra tüm işlemleri yine kayıpsız tiff dosyaları üzerinden yürütür, en son cbr yapmak için jpg'ye çevirir, işleri garantiye almaya çalışırım. Tabi böyle yapmak çok büyük hd alanı işgali anlamına geliyor ama, el mecbur.. Mesela Direnç'in bana gönderdiği her bir Ceylan RARlı halde 60 mb filanken, dosyaları tiff'e döndürüp çalışmaya başlayınca her biri harddiskimde yaklaşık 6'şar gb yer kaplıyor.. Sürüm başına 2 gb'yi gözden çıkartmak gerekiyor yani.. :)
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,071
Sayın "Profesör",
öncelikle bu harika paylaşım için yürekten teşekkür ediyorum.
Çılgınlığa gelince, önce "o çılgın" ben olabilir miyim" diye düşünmeme karşın paylaşımı indirince ve inceleyince konunun sadece çılgınlıkla ilgisinin olmadığını ayrı bir ustalık gerektirdiğinin de farkına vararak beni aştığı kanaatine vardım.
Ben buna gönülden razıyım.
Allah (CC) da sizden razı olsun.
Saygılarımla...

bayrakzaf.gif
 

dynamo

Onursal Üye
3 Eyl 2009
3,180
4,071
Jaguar ve Küçük Kurt'un esrarengiz bir adaya yaptığı fantastik yolculuk.Çok teşekkürler sevgili profesör.
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,847
136,854
Eline sağlık abi.
Bu paylaşımı 8 boyutlu olarak değerlendirmek lazım.:D:D
Herkese nasip olmaz.:(
Emeklerin için teşekkürler ederim.
 
Üst