pdf

saltiks

Yeni Üye
4 Eki 2013
2
1
merhaba
daha yeni üye oldum sadece 6 yaşındaki oğlum için. ona bir kindle aldım ve okuma alışkanlığı kazansın ve okumasını geliştirsin istiyorum. tam bir hayalperest süperkahramanlarla kalkıyor onlarla yatıyor hiç birini ayırt etmiyor herşey onun için süper kahraman olabilir.
benim sıkıntım kindle de cbr göstermiyor zannedersem pdf formatında sitede çizgi roman varmı bilemiyorum arattım ama bir sonuç bulamadım ya da ben beceremedim... bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim. saygılar.
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
Merhaba, pdf paylaşım son derece nadir yapıldığından tek tek dosyaları dolaşıp hangisinin pdf olduğunu bulmak çok zor ama daha evvel başkalarının paylaşıp benim linklerini yenilediğim pdf dosyaları aşağıda. Bir bakın beğendiğiniz olursa çocuğunuza okutursunuz.

İyi akşamlar.













 

tolgam

Çeviri & Balonlama
5 Mar 2011
230
607
Cbr leri Pdf ye çevirmenin bir yolu programı var mı ki? Diye düşünüyorum...
Bilmiyorum ama o tür bir program vs varsa olay tamamen kökten çözülmüş olur...
 

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,275
4,695
Kindle'da jpg dosyası görüntülenebiliyor ise dosya sonlarındaki cbr uzantısını bilgisayarda rar yaparak açabilirsiniz. Böylece çıkan jpg'leri kindle'a atıp görüntüleyebilirsiniz. Jpg görüntülemede sorun olur ise yine aynı yöntemle çıkardığınız jpg'leri google dan bulabileceğiniz pdf oluşturucu programlar yardımı ile pdf olarak ta kaydedebilirsiniz.
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,993
13,518
CBR dosyalarını PDF yapmanız mümkün. image to pdf şeklinde arattığınızda bulduğunuz programlar o işi yapacaktır. CBr dosyalarının uzantısını önce rar yapacak ve sonra bir klasöre açıp ondan sonra resimleri pdf yapan program ile pdf yapacaksınız. Kişisel görüşüm kindle ile çizgi roman okumak, hem renkli olmadığından, hem de küçük ekrandan dolayı pek verimli olmayacaktır. Kindle tablet daha iyi bir seçim olabilir.
Aslında cbr dosyalarını doğrudan pdf yapan yazılımlar da var, ancak ben düzgün çalışanına rastlamadım. Bu yazılımlar genelde ücretsiz.
 
Son düzenleme:

saltiks

Yeni Üye
4 Eki 2013
2
1
çok teşekkürler tabi bu cbr lerin pdf dönüştürüp kondle de k sonuçlarına bakmak lazım.. sonuçlara göre uğraşmak daha doğru olacak.
 
12 Şub 2010
15,006
543,766
Hoş geldiniz saltiks:)

Sadece 6 yaşındaki oğlunuz için üye olduysanız bile kendinize de ödül verin ve çizgi roman cenneti olan Çizgi Diyarının meyvelerinden tadın.

Sevgili oğlunuz üyemiz olduğunda ona anlatacak ilginç bir öykünüz olacaktır.
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,993
13,518
CBR ya da CBZ dosyalarını pdfye düzgün çeviren bir program sonunda buldum. Ama bunun da bir eksiği var. Tüm dosyaları bir anca çeviremiyorsunuz. Tek tek çevirmek zorundasınız. Ama çıkardığı iş gayet iyi.
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,993
13,518
Sevgili gandor08 bu program uzantısı cbr ve cbz olanları doğrudan tek dosya olarak görüp bunları pdf yapabiliyor. Klasöre açmak gerekmeden bunu yapıyor olması arşiv formatını değiştirmeden bu işi yapmanızı sağlıyor. Tek dezavantajı çok sayıda cbr dosyasını bir seferde pdf yapamaması. Ben sağ klikle cbr dosyalarını pdf yapan program da bulmuştum ama benim sistemde o yazılım çalışmadı.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
141,635
İstediğiniz kadar dosyayı pdf yapabilirsiniz.

Add Folderle dosyaları seçmeniz gerekiyor. Bu toplu komut için.

tek tek ise add yazan yerden seçiyoruz.

Seçim bittikten sonra convert yapmanız yerlidir.
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,993
13,518
Teşekkürler. Dosyayı cbr dosyalarını açıp pdf yapacaklar için sizin önerdiğiniz program daha kullanışlı olur.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
141,635
Teşekkürler. Dosyayı cbr dosyalarını açıp pdf yapacaklar için sizin önerdiğiniz program daha kullanışlı olur.

Sayın ekenciz, ben bir tane daha proğram kullanıyorum, epey bir destekliyor, çevirme işlemlerinde, mausenin sağ klıkı ile çalışıyor.


Fıle Extension Manager

kullanışlı bir proğram denemenizi tavsiye ederim.
 

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,188
8,076
Arkadaşlar,
Ben uzun zamandır, " JPEGtoPDEF " isimli programı kullanıyorum.
Kullanımı çok basit.. PDF ye çevirmek istediğiniz dosyayı mavileştirip, programın içerisine sürüklemeniz ve " save " butonuna basmanı yeterli.
Dosyanız PDF formatına dönüşmüştür.....
Çizgi Diyarı sitemizden indirdiğim TOMMİKS , TEKSAS VE KARAOĞLAN ın tüm maceralarını PDF ye dönüştürdüm dosyamda hazır bekliyor.
Sayfamız yönetimi arzu ettiği takdirde kendilerine göndermek benim için bir zevk olur.
Hiç olmazsa bir katkıda bulunmanın hazzını yaşamış olurum ve hazıra konmanın bir nebze olsun karşılığını vermiş olmaya çalışırım.
Tarif edilirse yüklemeye çalışırım
Ya da arzu edilirse sitemizde paylaşılmak üzere yönetici dostlarımıza CD veya DVD ye kopyalayarak, Kargo ile gönderebilirim.
Selam,sevgi ve saygılarımla.
 
Üst