Aranıza yeni kaltıldım çok önemli bir kaç sorum olucak

wh1sp3r

Yeni Üye
4 May 2012
2
0
Merhabalar arkadaşlar aranıza yeni katıldım bu siteyi araştırma yaparken buldum iyikide bulmusum diyorum cunku harika ortaml ve müthiş bir arşiv yapma fırsatınız var ben çocuklugumda hiç çizgi roman okumadım imkanlar vs kısıtlıydı yaşım 19 fakat sun bir haftadır mizah ile çizgi romanlarla kafayı bozdum araştırma vs cok yapıyorum sizden 2 isteğim olucak mizah cok ayrı bi konu tabi bunuda beliryim baska yönlere çekilmesin.


Türkiye'de En çok beğenilen ve bilinen çizgi romanlar hangileridir?
Dünyada en çok beğenilen ve bilinen aynı şekilde?

Buradaki materyallerden indirip bi seriye başlamak istiyorum ben işin derinine inen insanlardanım örneğin 1970'den 2012 kadar atıyorum ve hala devam eden vede bitmiş çünkü dediğim gibi işin derinine inmeyi seven insanlardanım yeni başlayan ve sıkılmıcak düzeyde bir çizgi roman önerirmisiniz şimdiden çok teşekkür ederim umarım dogru yere açmışımdır konuyu.
 

wh1sp3r

Yeni Üye
4 May 2012
2
0
Sağolun arkadaşlar fakat istediğim cevabı alamadım pek :(((
sıralı liste ne oluyor bunlardan bir sürü var ben nasıl ayırt edicem kimi 300 kimi 250 ben hepsini tamamen istiyorum 1 konuda toplanmıs nasıl ayırt edıcem.
 

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
Bu ilginç bir soru öncelikle sen hangi türden hoşlanıyorsun daha doğrusu hangi türleri daha önce okuyordun çünkü çizgi romanlarda ülkesine göre değişiklik gösteriyor , forumda italyan türü Fumettiye eğilim var (Gerçi ayın kahramanı anketinde göremiyoruz, Tommiks nasıl kaybeder Batman ve Conan gibi ağır toplarda sırayı savmıştı :D) .

Diğer yandan Comic yani Amerikan türüde forumda populer ama sıkıntısı türkçe yayınlarının az olması onlarıda çeviri ve balonlamayla ilgilenen arkadaşlarımız sağ olsun yardımcı olmaya çalışıyorlar , eğer yeterli düzeyde ingilizcen varsa yabancı dilde çizgiromanlar kısmında daha geniş bir arşive ulaşabilirsin.Eğer böyle işlerin derinine inmek istiyorsan ve dil varsa Comic türü tam sana göre ama onlarda o kadar karmaşık ki sadece bir karakter üzerine yoğunlaşmak istesen bile bu çok zor olabiliyor özellikle Batman,Süperman,Örümcek adam gibi populer karakterlerin o kadar çok birbirine bağlı yayını varki ayrıca onun dışında başka karakterlerle birlikte yer aldığı bir sürü olay dizileri var.

Dünyada en çok beğenilenleri soruyorsan yine Amerikan tarzı Comicler gibi görünebilir fakat çok ciddi bir rakibi var buda Japon tarzı çizgi romanlar olan Mangalar. Şu an çağın lideri konumundalar ,ülkemizde bile son yıllarda türkçeleri basılmaya başladı.

Öncelikle hangi tür ona karar ver eğer Comic türüne karar verdiysen 12'lik yada 6 sayılık kısa serilerle başla derim özellikle populer karakterlerin ilk çıkan sayıları bu dönemde artık sıkıcı gelebiliyor , balonlama bölümünde iyi olan kısa serilerin çevirileri var ordan bir göz atarak başlayabilirsin bende bir çeviri ile Comic karekterlerini okumaya başlamıştım.
 

gruznan

Çeviri & Balonlama
20 Eki 2011
251
913
bence türkiye'de en beğenilen çizgi roman (aslında conan demek isterdim ama) tex...forumdaki mesaj sayılarından de bunu görebilirsin...

dünyada en çok beğenilen ise (amerikan üstünlüğünü göze alırsak) örümcek adam...tabii, şu aralar dc yeni 52 serileriyle büyük atılım yaptı ve marvel'in önüne geçmiş olabilir...

ama nereden başlayayım diye soruyorsan bence hespsinden başla...hepsinden azar azar...

sakın ha çok eskilere gitme, çünkü çok farklı bir mantaliteyle hazırlandıkları için sıkılabilirsin...yeni dönemi de ben eskilere alıştığım için sevemiyorum, bir türlü...

en iyisi biraz ondan, biraz bundan hepsine göz gezdir...hangisini daha çok seversen ondan daha fazla oku derim...çünkü hepsinin yeri ve tadı ayrıdır...
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Aramıza hoş geldin kardeşim. Şahsen sana sırasıyla Thorgal, Zagor, Teksas, Tommiks, Mister No, Tom Braks ve de Mandrake'yi tavsiye ederim. Daha da istersen Conan, Superman, Batman ve de X-man'i de listene eklersin. Sevgiler..
 

hanefi

Süper Üye
13 Şub 2010
3,143
820
Hoşgeldiniz.
Herkesin zevki ve sabrı farklıdır, kendine göredir.
En iyisi hepsini birer birer dene, hangisini daha çok seversen ona devam et.
Ben ayırım yapmadan hepsini okuyabiliyor ve zevk alabiliyorum. Bir şeyi olduğu gibi kabul etmeyi öğrenirseniz, hepsinin zevkli yönlerini de yakalayabilirsiniz.
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,377
3,552
Midgard
Öncelikle hoşgeldin.Herkes fikrini belirtmiş bende birşeyler söyleyim.Çizgi romanda Türkiye'de en çok bilinen diyorsan Teksas-Tommiks'i Spiderman ve Süpermen'in bile önünde tutarım.Keza Türkiye'de İtalyan Çizgi Romanı dendiğinde akla ilk Teksas-Tommiks gelir hatta artık bir isim tamlaması gibi olmuştur :).Sana önerim önce her türün en iyilerinden 1-2 hikaye okuman.Çizgi Romanda aslında düşünmediğimiz kadar çok tür var:Western,Comic,Polisiye,Korku,Fantastik daha bir çok akla gelmeyen tür.Sen ilk başta Western ve Comic'lerle başla daha sonra diğer türlere bi göz atarsın.Western'de yaşın itibariyle ve benim en büyük 2 favorim olan Büyülü Rüzgar ve Ken Parker'ı öneririm.Onların maceraları genelde tek sayılıkdır ve 2side forumda bulunmakta.Comiclerdende X-Men ve Batman'i öneririm.Saygılar.
 
Üst