Modesty Blaise - 1994 (DC Comics) 143 Sayfa Renkli İngilizce

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
782
11,930
Modesty Blaise - 1994 (DC Comics) 143 Sayfa Renkli İngilizce
uRVp6.jpg

DC Comics tarafından 1994 yılında yayımlanan sayı

uRh12.jpg


Unutulmuş Kitaplar: Modesty Blaise Grafik Roman - Peter O'Donnell ve Dick Giordano

Modesty Blaise serisi Peter O'Donnell tarafından yazılan ve Jim Holdaway tarafından çizilen bir İngiliz çizgi romanı olarak başladı. Ama altmışlı yılların ortalarında yine O'Donnell tarafından yazılan Modesty Blaise romanlarını keşfettiğimde bunu bilmiyordum. Tek bildiğim, gizli ajan maceraları olarak pazarlandıkları (ki aslında öyle değiller) ve seksi kapaklara sahip olduklarıydı, bu da ne zaman bir tanesine rastlasam hemen elime aldığım ve okurken harika vakit geçirdiğim anlamına geliyordu. Hala tüm zamanların en sevdiğim serilerinden biri.

Çizgi roman versiyonunun da pek çok koleksiyonunu okudum ve onlardan keyif aldım, ancak buna daha önce rastlamamıştım. Yirmi (sekiz) yıl önce DC Comics ilk roman MODESTY BLAISE'in grafik roman uyarlamasını yaptı, senaryo O'Donnell'e, çizimler Dick Giordano'ya aitti. Oldukça sadık bir uyarlamadır; emekli süper suçlu Modesty ve arkadaşı Willie Garvin İngiliz İstihbaratı için çalışmakta ve elli milyon dolar değerinde elmasın çalınmasını önlemeye çalışmaktadır. Bu da onları şeytani deha Gabriel ve onun tuhaf uşaklarıyla karşı karşıya getiriyor. Her zamanki gibi, Modesty ve Willie dayak yiyor ve birkaç kez ölümün eşiğine geliyorlar, ancak sonunda zafer kazanıyorlar. Çok eğlenceli ve beni gerçekten romanları ilk okuduğum günlere geri götürüyor.

Bu versiyonda, bugünlerde muhtemelen Olgun İzleyici etiketi taşıyacak kadar seks, şiddet ve küfürbazlık var. Öykünün ortaya çıkması biraz zaman alıyor ama bu sorun değil çünkü heyecan verici ve etkileyici bir doruk noktasına ulaşıyor. Giordano'nun inker olarak çalışmasını her zaman tercih etmişimdir (örneğin, Neal Adams'ın desenlerine göre), ancak buradaki çizimleri oldukça iyi, Jim Holdaway'in karakterlerin özgün sürümlerinden etkilendiğini taklitçi olmadan gösteriyor. İnternetteki bazı kaynaklar Dan Spiegle'ın da bazı çizimleri yaptığını belirtiyor, ancak adı kitapta yer almıyor. Bunun doğru olup olmadığından emin olmamakla birlikte, doğru olabilir. Bazı paneller Spiegle'ın işine benziyor.

Bu kitabı okurken iyi vakit geçirdim. Kullanılmış kopyaları hala internette bulunabiliyor ve eğer bir Modesty Blaise hayranıysanız ve okumadıysanız, göz atmaya değer. Rough Edges - James Reasoner-Friday, APRIL 11, 2014


uRLbF.jpg


Modesty Blaise - 1994 (DC Comics)144 Sayfa Renkli İngilizce 75Mb:


uRat1.jpg
 
Üst