Tales of Honor 1 - On Basilisk Station

tayyare

Yönetici
22 Nis 2019
868
16,256
'i ya da onun yarattığı Honor Harrington Evreni'ni ( ) bilen ya da duyan var mı?

Ülkemizde çok bilinmediğini düşünüyorum, ancak Honor Harrington, David Weber'in 14'ü ana senaryo, 13'ü (üç ayrı) yan senaryo üzerine yazılmış 27 roman ve 6 öykü derlemesi olmak üzere toplam toplam 33 kitabından oluşan, aşırı detaylı ve tutarlı bir "space opera/military sci-fi" hayal evreninin baş kahramanı. Kitapların neredeyse hepsi "New York Times Best Seller" olmayı başarmış, dolayısı ile Honor ablamızın ciddi bir mevcut. Bu kitaplardan ikisine yayımcı firma olan Baen'in sinden ücretsiz olarak ulaşabiliyorsunuz.

Serideki kitaplar ve diğer David Weber serileri için wikipedia güzel bir liste oluşturmuş: . Fantaziden çok hoşlanmadığım için uzak durduğum War God serisi dışında hepsini okudum, Honor Harrington'a ek olarak özellikle Safehold serisini tavsiye ederim.

Bu kadar takipçisi olunca, birileri de bu ablamızın hikayesini çizgi roman formatında sunmak istemiş ve Image Comics, biri 2014, diğeri 2016'da olmak üzere iki cilt yayınlamış. Sizlerle ilk cildin yıllar once satın aldığım orjinal PDF dosyasını ve ondan türettiğim CBR dosyasını paylaşıyorum. CBR dosyasının resimleri ilk oluşturduğumda 5000x8000 gibi bir çözünürlüğe sahipti ama 1.2GB CBR dosyası biraz sıkıntı oluşturur diye resim çözünürlüklerini düşürmek (yaklaşık olarak 300dpi'a) zorunda kaldım. :)

Fikrimi sorarsanız, Honorverse'ü görselleştirme konusunda çok başarılı olmasa da (*), çizgi roman olarak fena değil sanırım. Hikaye, serinin bir kaç ayrı kitabının, "flashback" vasıtası ile bir araya getirilerek tek macera gibi sunulması ile oluşmuş.

İlgi duyulur ise ikinci cildi de kendim tarayabilirim.

İyi okumalar! :)











(*) Çizimlerdeki bir çok ayrıntı, kitap kapaklarında ve başka mecralarda daha once yayınlanmış "resmi" görsellerden çok farklı ve bu benim gibi takipçilerde biraz rahatsızlık yaratıyor haliyle. Pembe pantolonlu Han Solo ya da tüysüz Chewbecca düşünsenize... :)

Orijinal Honor ve Nimitz:

 
Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,767
İstanbul
Honorverse'i ilk kez duydum. Honor ablamızın fan grubuna katılacağımı zannetmiyorum ama başlık zaman ayırmayı hak ediyor. Bulacağım o zamanı. :)

Teşekkürler, hocam.
 
Üst