Illustrator - Luis Royo

ilhanx

Süper Üye
15 Ağu 2009
5,401
178
Illustrator - Luis Royo (1945 - )
Truel'in küçük bir kasabası olan Olalla'da 1954 yılında doğdu. Kısa bir süre sonra ailesiyle birlikte, ilkokula başladığı ve çizerlikle ilgili ilk anılarının yeşerdiği Zaragoza'ya taşındı. İlk anısı, geniş camlı okul sırasının önünde oturup, öğretmeninin kendine verdiği resimlerin kopyasını çıkararak çizmeye başlamasıdır.
Ailesinden gelen pratik yönü, onun yapı teknik ressamlığı bölümünde eğitim almasına yol verdi. Kısa bi süre sonra, tüm bu geometrik formların onu tam anlamıyla tatmin edemediğini keşfetti. Endüstriyel ve uygulamalı sanat okulunda ressamlık, dekorasyon ve iç mimari dersleri almaya başladı ve 1970, 1971 yılları arasında tüm bu farklı işleri birbiriyle harmanlayarak çalıştı. Bu süre boyunca Royo, asıl mesleğinin yanı sıra resimden de faydalandı ve bunu da işinin bir parçası haline getirdi. 1968 mayısında sosyal temalarla örülü büyük bir resimler yaptı. Bu resimler 1972, 1976 yılları arasında karma sergilerde yer aldı. 1977 yılından itibaren kişisel sergilerini açmaya basladı.
Yetişkinler için yapılan çizgi romanları Enki Bilal ve Moebius ile keşfetti. 1978 yılında çeşitli dergiler için çizgiroman bantları çizdi ve bu çizimler 1980 yılında Angoulême'deki çizgiroman fuarında sergilendi. 1979 yılında çalıştığı dekorasyon stüdyosundaki işinden ayrıldı ve bir çocuk babası olmasına rağmen kendini tamamen çizgiromana adadı. 1981 ve 1982 yıllarında çalışamaları, 1984, Comix international, Rambla, El Víbora ve Heavy ****l gibi dergilerde yayımlandı. 1983 te Zaragoza Çizgiroman Fuarı'nda Rafael Martínez ile tanıştı ve gelecekteki profesyonel çizgisini belirledi. Martinez tarafından Norma Editorial'a beş ilüstrasyon yapmak için görevlendirildi. Böylece günümüze kadar gelen başarılı bir profesyonel ilişkinin ilk adımı atılmış oldu.
İlk ilüstrasyon çalışmaları oldukça hızlı ilerledi. Artık çalışmaları ülke topraklarıyla sınırlı değildi ve dış medyada oldukça yankı buluyordu. ABD, İngiltere ve İsveç'in prestijli yayınevlerinde -Tor Books, Berkley Books, Avon, Warner Books, Batman Books gibi- kapak ilüstrasyonları yayımlandı. Heavy ****l ve National Lampoon gibi Amerikan dergileri ile Cimoc, Comic Art, Ere Comprime, Total ****l gibi Avrupa dergileri, Royo'nun ilüstrasyonlarını sık sık kapak olarak kullandılar. Bununla birlikte Royo'nun çalışmaları, dergi kapaklarındaki ilüstrasyonlarla sınırlı değildi. Royo ayrıca, video ve bilgisayar oyunları için de ilüstrasyonlar çizdi.1985 yılında bir illustrator olarak anıldığı yıla paralel olarak, çizgiroman serisi Rambla'yı yayımladı. Bir yıl sonra Ikusager Ediciones S.A. tarafından bir çizgiroman denemesi olan DESFASE albümü yayımlandı. 1992 yılında kendisini 9 yıl önce bir ilüstrator olarak keşfeden kişiden bir teklif aldı ve ilk derleme eseri WOMEN albümünü yayımladı. Bu albümde Royo'nun ilüstrasyonlarından en iyileri, kronolojik sırayla bir araya getirilmişti. Bu kitapla birlikte kendisinin büyük bir ilüstratör olduğunu fark etti ve kadın figürlerine odaklı çalışmaya başladı. Bu karar çizgiroman severler için bir sürpriz olmuştu. 1994 yılında bambaşka bir dünyada geçen, çok renkli kitabı MALEFIC yayımlandı. MALEFIC'te Royo, tam anlamıyla ortaya çıktı. Sadece fantezi dünyasını betimlemekte değil, hikayeler yaratmakta ve karakterler yontmakta da kabiliyetli bir ilüstratordü. Aynı yıl WOMEN ile ilgili ABD Penthouse'unda bir makale yayımlandı.
1995 yılında Royo'nun çalışmaları, yeni yayımcıların ilgisini çekmeye başladı: Ballantine, Nal, Daw, Doubleday, Harper Paperbacks, Zebra, Fasa Corporation, Pocket Books -Star Trek serileri-, Penthouse Comix ve Fller Ultra X-Men –Marvel-.



roy005.jpg


roy006.jpg


roy007.jpg


roy008.jpg


roy009.jpg


roy010.jpg


roy011.jpg


roy012.jpg


roy013.jpg


roy015.jpg


roy016.jpg


roy017.jpg


roy018.jpg


roy019.jpg


roy020.jpg


roy021.jpg


roy022.jpg


roy023.jpg


roy024.jpg


roy025.jpg


roy026.jpg
 
Son düzenleme:
Üst