İkon Çalışmaları nasıl yapılır ? [videolu Anlatım]

codex35_codex35

Yeni Üye
31 Tem 2011
29
71
Video ve template bana ait değil alıntıdır :) Nasıl yapıldığını merak ederken denk geldim ilgi duyan arkadaşlarımız varsa aşağıdaki template (tema) indirip,Photoshopta açıp kendi zevklerine göre ikonlarını oluşturabilirler Şimdiden kolaylıklar gelsin çok güzel ikonlar yapılacağına kuşkum yok :)

Videolu Anlatım;


Gerekli olan PSD dosyası;
 

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
997
3,280
Tespit edilemedi
Birde ikon yapmak için klasik bir yöntem vardı. Bir resmi paint ile açıp, 24 bit eşlem resmi (.bmp) olarak farklı kaydedip, dosya uzantısını sonradan .ico olarak değiştirmek yeterliydi. Sonra klasörün içine atılıyordu ya da özelliklerden simge ekle olarak seçiliyordu. Ancak Win7'de hazır ikonu bile klasör görünümü olarak gösteremiyorum:(
 

codex35_codex35

Yeni Üye
31 Tem 2011
29
71
Neden öyle olduğuna tam emin değilim bende gözüküyor diğer arkadaşlarda gözükmüyor mu acaba ? C'de bulunan windows klasörüne baktım bir tek onda çıkmadı diğer klasörler de sorun olmadı, virüsten v.s. kaynaklı olabilir mi acaba aklıma gelen diğer bir sorunda yönetici yetkisine sahip olmamak olabilir,son olarakta sistemlerle alakalı olabilir Home'sa misal duvar kağıdı bile değişmiyordu sanırım ben win7 ultimate kullanıyorum;Gizli dosyalar v.s. gözüküyorsa klasör ikonu değiştirdiğimizde zaten "desktop.ini" diye bir dosyanın içende kayıtları tutar siz kendiniz bu dosyayı oluşturursanız belki işe yarar :)
Değiştirmek istediğiniz klasörün içinde bir text dosyası oluşturup içine şu satırları yazarsanız;

[.ShellClassInfo]
IconResource=dosyadı.ico,0 (dosya farklı yerdeyse tamyolu misal c:\cizgidiyari\dosyaninadi.ico,0 )

desktop.ini diye kaydederseniz olabilir;yalnız *.ini kaydettiğinize emin olun normalde txt dosyası oluşturulduğun da içine bunlar yazılıp kaydet denilebiliyor o zaman ini değil txt dosyası olmuş olur windowsta görünüm bilgilerine ini dosyasından bakıyor ama öyle dosya olmayınca doğal olarak etkisi olmuyor) zaten *.ini olarak kaydettiyseniz simgesi normalden farklı olur ;(Resimdeki gibi olur simgesi txt değil ini dosyası anlamında)
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    61.5 KB · Görüntü: 15
Son düzenleme:
Üst