![]() |
#1 |
Çeviri Balonlama Yönetici Üyelik tarihi: 18.Nisan.2010
•Rep Puanı : 813473
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Windows işletim siteminde klasörlerinizin üzerinde sağ tıklayıp özellikleri seçiniz. Özellikler menüsünün en sağında özelleştir seçeneğine tıklayın. Özelleştir seçeneğinde Klasör Simgeleri kısmında simge değiştir seçeneğine tıklayın. Açılan pencereden bilgisayarınıza yüklediğiniz herhangi bir (windows için ico uzantılı) simgeyi geçtiğinizde klasörünüz o simge ile görüntülenir.
Benim Çizgi Roman klasörümün iç kısmında yaptığım bu uygulama ile kendi düzenime göre görsel olarak güzel bir sonuç elde ettim.. ![]() Kullandığım bu ikonlardan Türk Çizgi Romanları için kullandığım bayrak ve kendi çalışmalarım için kullandığım Forum Logo sembolleri haricini internetten indirdim. Yukarıdaki resmi ana sayfa olarak düşünüp alt gruplar oluşturdum. Örneğin Alternatif Comics klasörünün içi: ![]() Gruplandırmalarımın çoğunu yayın evlerini baz alarak oluşturdum. Yayın evlerinin çizgi romanlarını kendi başlığı altında klasörledim. Bulabildiğim çizgi romanın ikonunu kullandım. Örneğin DC Comics Rebirt klasörümüm içi: ![]() Bu çalışmayı yaparken internette uzun aramalar yaptım. İkon arşivlerini taradım. İnternette bir çok ikon (çoğunlukla sinema ikonu) bulmama karşılık çizgi roman ikonu çok azdı. Comics ve Manga (Anime) ikonları kolay bulunurken diğer çizgi romanlar, frankofonlar ve fumettiler için ikon neredeyse yoktu. Bulduğum kadarını indirdim. Sizde kendi klasörlerinizi bu şekilde özelleştirmek isteyebilirsiniz diye bir kaç link vermek istedim. 1 - Yayın evleri ikonları: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 - DC ve Marvel ikonları: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] daha fazlası için deviantart sitesinde araya bilirsiniz. 3 - Az sayıda fumetti ikonu: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Fumettide Teksas, Tommiks, Tex gibi sevdiğimiz karakterler var. Mert Çalışkan tarafından dizayn edilmiş. Yukarıda da belirttiğim gibi klasör şeklinde düzenlenmiş Frankofon, Fumetti ve diğer çizgi romanlara ait ikon yok denecek kadar az. Eğer başkalarını da bulursam bu başlıkta link olarak paylaşacağım. Tarafımdan yapılmış ikonlar için DeviantArt profilimi ziyaret edebilirsiniz: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] png uzantılı resim dosyalarını ico formatına dönüştürmek için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sitesini kullanabilirsiniz. ... ilk ikon denememi Çizgi Diyarı ikon klasörü olarak yaptım. Kendi balonlama - tarama çalışmalarımı topladığım klasörü bu ikon ile işaretledim. Kullanmak isteyenler için ön izleme ve link: ![]() [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İkon için kullandığım logoyu tasarlayan PenGo'ya teşekkür ederim. Fumetti sever dostlar için bir kaç ikon hazırladım. Umarım beğenen ve kullanan olur. ![]() [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
![]() ![]() Konu The_DarknesS tarafından (01.Eylül.2018 Saat 01:20 ) değiştirilmiştir. Sebep: ikon ilave |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#2 |
Onursal Üye Çeviri Balonlama Üyelik tarihi: 07.Aralık.2010
•Rep Puanı : 438383
•Rep Seviyesi :
![]()
Çok begendimmmmmmm,bilgi için teşekkürler dostum
![]() |
![]() |
#3 |
Yönetici Üyelik tarihi: 09.Nisan.2013
•Rep Puanı : 1017866
•Rep Seviyesi :
![]()
İlk balonlamamın içerisinde (Belle Starr) bir de ikon sunmuştum.
Vaktiyle çok önem veriyordum ama şu ara pek karıştı klasörler. Toparlamaya bile üşeniyorum açıkçası. Ama böyle şeylerle uğraşmak keyifli oluyor, onu da söylemek lazım. Teşekkürler linkler için, indirdim hepsini ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Yönetici |
![]()
Bu, benim de düşündüğüm fakat yapmaya üşendiğim bir güzellik
![]() Ben biraz daha basit ikonlar koyuyorum. Okumaya başladığım (devam eden) serilere ok simgesi, tamamlanmış serilere ise çek tiki sembolünü seçiyorum. Bu sayede hangisini okuyup okumadığımı kolayca ayrıştırabiliyorum. Tamamlanmış serilere sizinki gibi güzel semboller koyabilirim bak. Bu güzel bir fikir ![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#5 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 23.Aralık.2010
•Rep Puanı : 4003
•Rep Seviyesi :
![]()
Çok güzel, emek vermiş araştırmışsınız. Hiç düşünmemiştim fakat sınıflama için gerçekten güzel bir düşünce. Teşekkürler, elinize/emeğinize sağlık.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#6 |
Süper Üye |
![]()
Mükemmel, heyecanla okudum,
Bende estetiğe ve mükemmelliğe önem verenlerdenim. Bir sorum var şimdi abisi, Mesela ben de 1000 e yakın TEKS olduğu için görünümü listele yapıyorum. Peki onu nasıl daha güzel yapabilirim.
![]() |
![]() |
#7 |
Süper Üye |
![]()
Bu arada üyelik istiyor galiba?
Nasıl indireceğimi tam anlayamadım.
![]() |
![]() |
#8 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 03.Ekim.2014
•Rep Puanı : 10053
•Rep Seviyesi :
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#9 |
Süper Üye |
![]()
nihayet hallettim, çok estetik oldu, harika...
![]()
![]() Konu ertekin tarafından (29.Mart.2017 Saat 19:36 ) değiştirilmiştir. Sebep: Ben de Bilmiyom ki. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#10 |
Yönetici |
![]() Benimki böyle [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ben buna bayıldım. Tam gönlümden geçirdiğim gibi olmuş. ellerinize sağlık. Diğer çizgi romanlar için de (bu format altlık olarak kullanılarak) photoshopta kolayca simge üretilebilir Konu Sinan Atik tarafından (30.Mart.2017 Saat 11:24 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Beylikdüzü'nde Çizgi Roman Etkinliği, 29 Ocak Pazar, "Bir Maceradır Çizgi Roman" | yeryüzü | Fuar, Sergi, Etkinlik, Kurs, Atölye Duyuruları | 3 | 29.Ocak.2017 11:06 |
Bana Bir Çizgi roman çizme programı söyleyin ki herşeyi yapabileyim (çizgi roman vb) | memocan606 | Görüş ve Önerileriniz | 1 | 13.Nisan.2013 23:14 |
Hafta sonu alınacak çizgi romanlar listenize iki yeni çizgi roman daha! | Büyülü Dükkan | Büyülü Dükkân Kitabevi | 0 | 04.Ocak.2013 19:14 |