Ivo MILAZZO

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,915
NeverLand
Ivo MILAZZO, (1947- )


20 Haziran 1947 tarihinde İtalya'da doğan Ivo Milazzo, ünlü çizgiroman senaristi Giancarlo Berardi ile karşılaştıktan sonra çizgiroman alanına girmiş bir çizerdir.

Ivo Milazzo'nun Berardi ile tanışmasını takip eden süreçte, onun baş çizeri haline gelmesi çok fazla zaman almamıştır. Yaptığı ilk çalışma 1971 yılında ve korku çizgiromanlan yayınlayan Horror adlı bir dergi içindir. Bu ilk çizgiromanın hemen ardına eklenen II Palafita serisi ise Sorry çizgiroman dergisi sayfalarında görünmüştür. Bununla birlikte Milazzo ve Berardi, Fransa'da yayınlanan Tarzan serisi ve kendi ülkesindeki Diabolik ve Silvestro serilerine ve Lanciostory dergisine ortak öyküler hazırlamıştır. 1974 yılında ise kendisine şöhret kazandıracak olan Ken Parker adlı değişik tatları olan bir western çizgiromanı yaratmış ve bu başlık, seri halde Sergio Bonelli Editore tarafından yayınlanmaya başlamıştır.

IvoMILAZZO.jpg

Uyumlu devam eden yazar-çizer ilişkisi 1970 ve 1980'ler boyunca ikilinin Skorpio, Orient-Express ve Comic Art sayfalarında sürekli görünmeleri sağlayacak denli çizgiroman çalışmasının üretilmesine yardımcı olmuştur. 1983'den itibaren ise sadece Orient-Express''de birlikte çalışma yapmaya devam etmişler bir süre sonra da aralarında beliren bir anlaşmazlık sonucu ayrılmışlardır.
 
Üst