bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,309
49,907
NeverLand
KUNTEPER CANAVARI


Cengiz Üstün tarafından yaratılan ve ilk macerası Aralık 1996 tarihli L-Manyak dergisinde yayınlanan Kunteper Canavarı, doğum yeri olan Bodrum'la, İstanbul, Ortaköy'de yaşayan ve her nerede olursa olsun kendisinden bahsedenleri anında bularak devasa cinsel organının acımasızlığında tecavüz eden bir uzaylı 'artığı'nın maceralarını konu edinmektedir.

Kunteper Canavarı, kocaman ağzındaki sipsivri dişleri, kendisinden bahsedenleri telepatiksel bir duyuötesi algılamayla anlama yeteneğine sahip, genelde çıplak dolaşan, elle ayak parmakları bir kaplanınki gibi pençeli olan, kızınca ağzının içinden (Alien filmindeki yaratık gibi) kafasının küçük boy versiyonu fırlayan, dizinden aşağılara kadar uzanan boyuyla cinsel organı ve kurbanlarına yapacaklara şahit olanları bunu sağa sola ritmik olarak sallayıp ipnotize eden, ardından şıklattığı parmağıyla onları çözüp kendi başlarına gelmemesi için gördüklerini kimselere anlatmamalarını öğütleyen inanılmaz bir karakterdir. Çizgiroman tarihinin bu sıradışı tiplemesi, uzak bir Anadolu köyünde akraba evliliği sonucu doğduğu zannedilen Erol Börek isimli biridir aslında. Ancak Kunteper'in babası yirmi yedi yılda bir dünyayı ve karısını ziyaret eden bir uzaylıdır. Üstelik onun geldiği yer olan Kunteper Gezegeni'ndeki herkes erkektir ve birbirine benzemektedir. Bu nedenle kendisine dünyalı bir kadın bulan baba Kunteper, Hatçe isimli bir köylü kadını hamile bırakmış ve başa bela canavar böylece doğmuştur. Son gelişinde kendisinden hesap sormaya kalkışan Erol'u uzak bir galaksideki gezegenine gönderten baba Kunteper'in dokuz ay sonra yeni bir çocuğu daha doğmuştur: Muzaffer Börek.

izgiromanAnsiklopedisi365a.jpg


Bir Kunteper macerasının giriş sayfası.

İlerleyen maceralarda bir yolunu bulup Kunteper Gezegeni'nden kaçmayı başaran Erol'un ve peşine takılan Saybörg'ün dünyaya ulaşmasıyla başlıkta heyecan doruğa ulaşmıştır. Birbirinin devamı şeklinde kurgulanan senaryo sonunda Kunt dünyası yok olmuş, Erol da Bodrum'da kendi halinde, sakin ve huzurlu bir yaşam moduna geçip hareketli yaşamına son vermiştir. Kunteper Canavarı'nın tümü L-Manyak'da basılan maceralarının sonuncusu 1999 yılı sonlarına doğru yayınlanmış, aynı yıl içinde öykülerinin bir araya getirildiği bir adet albümü Leman Yayınlarından çıkmıştır.
 

tombraks1978

Aktif Üye
1 Tem 2009
399
2,466
ANKARA
teşekkürler sevgili bakunin zamanında l-manyak ı takip ederken bir çok macerasını zevkle okumuştum hep merak ederdim ama bir türlü bu konuya girmemiştim..

Merak sebebim en çok görüntülenen konu olarak en başta olması ama hiç cevap yok ilk cevap benden gelsin o zaman:)
 

Sinbad

Süper Üye
12 Mar 2009
972
1,164
En çok görüntülenmesi doğru kelimelerle etiketlenmesinden.E haliyle konuda ilginç.
 

hapsilon

Yeni Üye
16 Ağu 2009
1
0
L-Manyak dergisinin tavan yaptığı 1999-2000 yıllarının favorilerinden...TEŞEKKÜRLER...
 

Levox

Yeni Üye
26 Haz 2011
1
0
İyi forumlar, Kunteperin ilk maceralarını okudum uzaya gittikten sonrasını anlatıyor bu seri sanırım. Bunu nasıl okuyabilirm indirme link'ini göremedim de ?
 
Üst