Joe KUBERT

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,913
NeverLand
Joe KUBERT, (1926- )


img021.jpg

10 Aralık 1926 tarihinde Brooklyn, New York'da doğan Joe Kubert, sadece on iki yaşındayken MLJ Publications adlı yayın kuruluşunda mürekkepleme yapmak üzere işe başlamış, çekirdekten yetişmiş profesyonel bir çizgiromancıdır.

Joe Kubert, 1942 yılında Cat Comics dergisinde ilk çizgiromanı Volton'u hazırlamıştır. Bu ilk öyküsündeki çizgileri dahi oldukça verimli bir yeteneğe işaret edecek kadar estetizm yüklüdür. Üstelik kendisi çizmiş, mürekkeplemiş ve öyküsünü de yazmıştır. 1950'lerle birlikte St.John Publishing Co.'nun editörü olarak çalışmaya başlamış; Tor, Mighty Mouse ve çok sayıda kısa çizgiroman öyküsü yaratmış ve çizmiştir. 1965-1967 yılları arası kendisine ait Tales of the Green Berets'i hazırlamış; Chicago Tribune için bir günlük bant yetiştirmiş ve stilini diğerlerinden ayıran önemli detaylara imza atmaya başlamıştır. Ancak devam eden Vietnam Savaşına karşı olması nedeniyle gerek çizerler arasında, gerekse ilgili kamuoyunda hoş karşılanmamış ve dışlanmıştır. Savaş karşıtı duygu ve düşüncelere sahip olmasına rağmen, ABD tarihinin en başarılı savaş çizgiroman başlığı olan Sgt.Rock için muhteşem görsel katkılar sağlamıştır. 1967'den 1976 yılına değin DC Comics bünyesinde yayın yöneticiliği, yeni karakter yaratıcılığı ve çizgiromanla ilgili diğer pek çok çalışmanın arasında Tarzan'ın yeniden çizgiromana uyarlanmasına çizgileriyle destek vermiştir. 1976 yılında New Jersey'de Joe Kubert School of Cartoon and Graphics adı altında son dönemde Amerikan çizerleri için eğitim veren bir çizgiroman ve grafik sanatlar okulu açmıştır. Burada illüstrasyon, senaristlik, çizerlik ve teknikleri hakkında dersler verilmektedir. Yarattığı kahramanlardan biri olan Abraham Stone, bilhassa Avrupa piyasasında çok tutulmuştur. Bu sayede çok yönlü sanatçı XXI. yüzyıla girilirken İtalyan Sergio Bonelli Editore'ye ait bir western kahramanı olan Tex/Teks için bir macera hazırlamıştır.
 

dracem

Guest
5 Ara 2015
91
850
The Art of Joe Kubert (The Joe Kubert Archives)


34srssk.jpg


2poqq9e.jpg



A coffee table art book spanning all 70 years of this legendary creator’s work!

Joe Kubert is one of the great comic book artists. His career literally traverses the history of comics, beginning in 1938 when he became a professional at age 12, to today as one of the greatest draftsmen working in the field. Kubert is known and respected as much for his sinewy, passionate drawing as he is for his consummate storytelling skills. Over his 70-year career in comics, he has worked as an artist, an editor, a publisher, an entrepreneur, and a cartooning auteur. The Art of Joe Kubert is a deluxe, full-color coffee table book that honors this legendary creator with beautifully reproduced artwork from every phase of his career as well as critical commentary by the book’s editor, comics historian and Kubert biographer Bill Schelly.

Schelly’s text parallels the visual evolution of the artist’s work, tracing his life and career from his early days drawing Hawkman in the Golden Age, to his creation of Tor, his involvement in creating 3-D comics in the 1950s, his tour de force stints on DC’s war comics ― Sgt. Rock, The Unknown Soldier and the groundbreaking Enemy Ace ― in the 1960s, to illustrating the adventures of Tarzan in the 1970s. And before finding a creative safe haven at DC Comics in the ’50s, Kubert drew for many smaller and more obscure companies, including Holyoke, Quality, Fiction House, Harvey, St. John, and others ― all of which are represented, including a 50-page section of comic-book stories in the horror, crime, and SF genres from the pre-Comics Code era, reprinted in full color for the first time.

Although Kubert is known for his contributions to pop culture icons such as Tarzan and Sgt. Rock, he has also invested his creative energy in more personal projects over the last 20 years, including journalistic and historical graphic novels such as his Eisner Award-winning Fax from Sarajevo and Yossel: April 19, 1943, all of which are illustrated along with Schelly’s insightful analysis that places these later, more mature works in the context of Kubert’s career. 224 pages of full-color comics and illustrations.


 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,319

Joe Kubert Comics Fontunun
Sanatçı Joe Kubert'le Bir İlgisi Var

"Sgt. Rock" Projesi İçin Tasarlanmış

Comics'lerde sıkça rastladığımız, bizlerin de balonlama yaparken çokça kullandığımız "Joe Kubert çizgi roman fontunun", ünlü çizgi roman ressamı "Joe Kubert"le bir bağı olduğunu biliyor muydunuz? Aslında bu fontu 2005 yılında "John Roshell" tasarlamış. Yayıncısı ise "Comicraft".

Bilindiği gibi "Joe Kubert" (1926-2012) "DC Comics"te uzun yıllar çalışmış ve bu yayınevi için "Sgt. Rock", "Hawkman" ve "Tarzan" gibi dergileri yapmıştı. Bir ara DC Comics'in yayın müdürlüğünü de yapan Kubert "Sgt. Rock"un üretim aşamalarını çok yakından denetlemiş. İşte bu "Sgt. Rock" projesinde fontların nasıl olması gerektiğini de en ince ayrıntılarıyla tanımlamış. John Roshell da 2005 yılında bu ayrıntılı tanımlamalara dayanarak bu fontu tasarlamış ve fonta doğal olarak usta çizerin adını vermiş.


Joe_Kubert_F.jpg

 
Son düzenleme:
Üst