The Joker'in gerçek hikayesi.

deathproof96

Yeni Üye
2 Şub 2010
22
3
Bu forumda daha önce Joker'le ilgili bir konu açılmıştı ama orda herkes tarafından bilinen ve kaçıncı sayılarda göründüğü yazılmış ama karakterin özellikleri ve davranış yapısıyla ilgili sadece "psikopat" olduğu yazılmıştı.Kısaca Vikipediden kopya yapıp yazılmıştı.

Kimdir bu The Joker?

tec69c.jpg


Batman'nin düşmanları denilince akla gelen ilk isimdir.Detective Comics'in Batman hikayeleri bölümünde çıkan ilk kötü adamlardandır.1940'larda ki Batman çizgiromanlarındaki Joker psikopat ve sinirli yanı olan anarşizmi örnek alan bi karakterdi.Joker ortaya çıktığı ilk sayılarda toplam 4 kişiyi öldürmüştür.Ayrıca A Death in a Family çizgiromanında Robin'i(Jason Todd) levye ile döverek öldürmüştür.


Karakterin esin kaynağı

joker-detective-comic.jpg


Joker karakteri 1928'de kitap uyarlaması film olan The Man Who Laughs (Gülen adam) ana karakterinden esinlenilerek yaratılmıştır.
Filmde Conrad Veidt o karakteri canlandırmıştır.Filmin konusuda sürekli gülen bir adam anlatmakdaydı.O filmde Conrad Veidt'in gerçektende Joker'e benzerliği vardır.1994'te Bob Kane o karakteri nasıl uyarladıklarını ve karakterin yaratıcısının Jerry Robinson olduğunu doğrulamış ve Jokerin asıl yaratılış hikayesini anlatmıştır:

"Bill Finger ve ben Joker'i yarattık.Bill yazardı bizde karakter için esin kaynağı arıyorduk.Sonra Jerry içeri Joker oyun kartıyla içeri girdi.Ben orda "İşte bu diye düşündüm"Karakterin adı belliydi.Jerry "Bu karttaki resim Conrad Veidt'e benziyor hani Gülen adam filmindeki" dedi.Ertesi gün Bill Conrad'ın resmiyle geldi ve "İşte size Joker" dedi."

Yazım hataları varsa özür dilerim.
 

zinzi

Süper Üye
19 Nis 2011
770
416
Yeditepe İstanbul
Joker hakkında hoş detaylar düzenlemişsin. Aforizmaları ile hayranlık uyandıran bir karakter. Psikopat olduğu kadar da hayranlık uyandırıcı. Nolan'ın The Dark Knight filmi sayesinde popülaritesi kubbeye ulaşmış, epic, kült olmuşdur. Onu kim sevmez ki ? :)
 

dezocan11

Çeviri & Balonlama
10 Kas 2009
163
225
İzmir
Ayrıca çoğu kötü adamdan farkı, baş düşmanını öldürmek istemez. Onlunla bu işi sonsuza dek yapacağını gerek film, gerek çizgi dizilerinde dile getirmiştir.
 
J

jack

Aslında konun başlığına bakarsak jokerin gerçek hikayesi bunun için yukardaki detective comics ler kadar eski değil ama alan moore gibi bir usatnın yazdığı
Killing joke joker için çok güzel bir referans kaynağı..


Jokerin geçmişine alan moore kaleminden çok güzel bir bakış açısı olmuş bir kitap .
 

deathproof96

Yeni Üye
2 Şub 2010
22
3
ya bundan önce başka biri aynı isimde yazmış ama gidip sadece the dark knight'ı izleyip yazmış.
 
Üst