Kerry Drake

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
KERRY DRAKE


Önceden hazırladığı diğer iki polisiye çizgiroman bantı Charlie Chan ve Dan Dunn başlıklarının yakaladığı ilgi yoğunluğundan dolayı çizer Alfred Andriola tarafından yaratılan Kerry Drake, ilk kez 1 Ekim 1943 tarihinde Publishers Syndicate adına dağıtımı yapılarak gazete sayfalarındaki yerini almıştır.

drakeday.jpg


Bir Kerry Drake bantı.

Kerry Drake, cana yakın, hevesli bir şehir dedektifidir. Maceraları günlük yaşamın normlarına çok yakın bir karakterdir. Kerry, Dick Tracy gibi süper bir polis veya Rip Kirby/Dedektif Nik gibi başarılı bir kriminolojist de değildir. İşini samimi bir kendini adamışlıkla ve kesif kararlılıkla yaparak günü kurtaran bir kahramandır. Araştırmaları sırasında güzel karısı Mindy ona bazen yardımcı bazen de engel olmaktadır. Karısına olan sarsılmaz sadakati sayesinde, karşısına çıkarak kendilerini kucağına atmaya çalışan tüm diğer kadınlara karşı ilgisiz kalmaktadır. Kerry Drake'de önemli miktarda mekan ve yerlere ait dokümantasyon kullanılmıştır. Atmosferi yüksek miktarda şiddet ve gerilim içermektedir. Drake'in kötü adamlar listesi Dick Tracy'ninkine göre hafif kalsa da sadist Stiches ve çarpık Mr. Goliath gbi bazı renkli karakterler de yok değildir.

KerryDrake9.jpg
KerryDrake9B.jpg


Bir Kerry Drake kapağı ve sayfası.

Andriola'nın bant üzerindeki etkisi detaylı, temiz ve bir parça yalın çizgilidir. Ancak ne yazık ki, Andriola karakter üzerinde sonradan gittikçe daha az zaman harcamaya başlamış ve işin çoğunu hayalet yazarlara— genellikle de Allen Saunders'a bırakmıştır. Bu yüzden Kerry Drake'in popülaritesi gittikçe azalmış ve yayınlandığı gazete sayısı giderek düşmüştür. 1940 ve 1950'lerde birer albümü yayınlanmıştır.

KerryDrakepart2.jpg


Bir Kerry Drake sayfası.

Başlık ülkemizde 1967 yılı başında Başak Yayınları'nın çıkardığı 007 James Bond fasiküllerinde Kerry Drake başlığıyla ilk defa basılmıştır. 1971 yılında yayını başlayan ve tarihi, kılıçlı bir kahraman olan Tolga''nın haftalık dergisinin 38. sayısından itibaren Keri Dreyk adıyla kısa bir süreliğine gözükmüştür.

izgiromanAnsiklopedisi333.jpg


1971 yılında basılan Tolga dergilerinde yayınlanan bir Kerry Drake sayfası.
 
Üst