Kedi Kız (Cat Claw)

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
KEDİ KIZ
(Cat Claw)



Cat Claw ilk olarak Haziran 1981 yılında Yugoslavya'da Bane Kérac'ın bir çalışması olarak yayınlanmıştır. Başlığın telifinin 1988 itibarıyla, Art Features tararından ülke dışına pazarlanmaya başlamasıyla birlikte popülaritesi artmıştır. Böylece Norveç, İsveç gibi İskandinav ülkelerine ulaşan çizgiroman, bir süre sonra da Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanmış ve beğeni toplamıştır. Başlangıçta sadece 3 sayılık limitli bir seri olarak düşünülürken yayın anlaşması uzatılmıştır. Uzun aralıklarla seriye eklenen onar on beşer sayfalık maceralarla koleksiyonu genişleyen Cat Claw, son olarak 1994'de çizilmiştir.

Cat_claw.jpg

Konunun başlangıcında Carol Connor, biyolojik çalışmaların da yapıldığı bir enstitüde öğrencidir. Bir akşam Profesör Baker'in deney kedilerinden birinin saldırısına uğrar ve yine aynı gece deney aygıtını kapatmaya çakşırken bazı ışınlara maruz kalır. Bu geceden sonra Carol'un biyolojik yapısı değişime uğramaya başlayacaktır. Giderek bir kedinin tüm fiziksel özelliklerini ve yeteneklerini kazanır. Bu durum Carol'un çok hoşuna gidecek ve süper kahraman olmaya karar verecektir. Sonuçta tüm kahramanlar gibi o da kendine özel bir kostüm tasarlar ve giyer. Sokaktakiler artık onu Kedi Kız olarak tanıyacaktır.

İlk mücadelesi bir kurtadamla olmuştur. Kurtadamın daha sonradan Profesör Baker olduğu ortaya çıkacaktır. Carol, en iyi arkadaşının sevgilisinin ölümü üzerine daha ciddi ve polisiye olaylara atılmaya karar vermiş ya da sürüklenmiştir. Bu maceralarında sık sık karşılaştığı hastalık hastası polis müfettişi Battleball ve yakışıklı gazeteci Phil Fireball, çizgiromanın diğer yan karakterleri olarak ortaya çıkmıştır. Sonradan bunlara yeraltı dünyasının 'baba'larından Bay Baldwin, çılgın bir profesör olan Sigmund Morse ve canavarı Grgur eklenmiştir. Masasına gelen her adli olayda Kedi Kız'ın pençe izini aramaya başlayan Müfettiş Battleball, seksi süper kızın peşine düşecektir. Kendisi zaten bir mutant olan Grgur yeniden değişecek ve bu kez ortaya aktör Arnold Schwarzennegger'a tıpatıp benzeyen Kediminatör adlı kötü karakter çıkacaktır... Aslında bu donelerden hareket edilirse Bane Kérac'ın Cat Claw çizgiromanı belli açılardan bir süper kahraman parodisidir, sonucu ortaya çıkar. Zira hemen her köşeden Amerikan süper kahramanlarına ve Amerikan sinemasına bir 'gönderme' okurun karşısına çıkmaktadır.

img014.jpg


Alfa Yayınevi logolu Kedi Kız'ın 1. sayısı.

Cat Claw, Kedi Kız başlığını alarak Türkiye'de Şubat 1992-Ekim 1992 tarihleri arasında Alfa Yayınları tarafından basılmıştır. 32 sayfalık dergi toplam olarak sadece 9 sayı çıkmış ve o sıralar henüz başlamış olan Bosna Hersek Savaşı bahane edilerek, satışı az bulunan serinin yayını durdurulmuştur.
 

DELİ BALTA

Yeni Üye
5 Eyl 2010
91
109
O zamanlar ilk sayısını almıştım.kapak yazısında bane kerac ın çizim özelliğinden bahsederken " ana resime önem verdiği fona o kadar önem vermediği yazılıydı.gerçektende ana karakter ayrıntılı çizilirken fon daha fluydu.todd mc farlane nın çıldırtıcı ayrıntıları(arka bahçenin yayınladığı ilk spiderin kapağını hatırlayın) yoktu çizimlerde.
 
Üst