bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,914
NeverLand
JOHNNY COUGAR


Bir Seminole kızılderilisi olan Johnny Cougar, sürekli beraber okluğu Splash Gorton ve Bill MacLean ile Büyük Britanya'da, eski dostu Lord Hubert Holroyd'un evindedir. Zira Lord Holroyd, kendi güreş şampiyonunu yenebilecek kişiye 350.000 sterlin ödül vaat etmiştir...

Bu girizgahla başlayan Johnny Cougar çizgiromanı 1970'lerden 1990'lara kadar Tiger Comic adlı İngiliz çizgiroman dergisinde yayınlanmıştır. Ayrıca ingiliz çizgiroman tarihinin ilk pankreas güreş kahramanı olarak ayrı bir özelliğe de sahiptir. Maceraları boyunca Johnny ile menajeri ve dostu Bill MacLean dünyayı dolaşmaktadır. Bu seyahatleri sırasında hem pek çok güreşçi ile müsabaka yapmakta hem de suçlulara ve suç şebekelerine karşı amansız bir savaş vermektedir.

izgiromanAnsiklopedisi300.jpg


Amatör dergisinde Demir Pençe başlığıyla yayınlanan bir Johnny Cougar sayfası.

Johnny Cougar, 1970'lerin sonundan itibaren Kaptan Swing dergilerinde dolgu çizgiromanı olarak ve Kara Puma başlığında maceralar yaşamıştır. Koca burunlu yardımcısı ve bir hippi olan Çiçek Bobo, onun yanından ayrılamayan penguen ise Hektor adını almıştır. Kutuplardan Afrika ormanlarına dek dünyanın pek çok yöresinde sayısız güçlü rakiple güreşmiştir. Bunlar dinamit Mikrop adlı zayıf bir güreşçi, ikiz Zenci kardeşler, Amerikalı John Terrific ve benzerleri güçlü insanlardır.

Johnny Cougar'ın ülkemizde boy gösterdiği diğer yayınlar ise şöyledir: 1965 yılında çıkmaya başlayan 1001 Roman'da Demir Pençe adı ve Hippi Kralı Pippi başlığıyla; ayrıca Sezgin Burak'ın ölümsüz kahramanı Tarkan'ın haftalık gergisinde yine Demir Pençe ismiyle 1970'lerin sonundan itibaren dolgu çizgiromanı olarak yer bulmuştur.
 
Üst