bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
IMAGE COMICS


izgiromanAnsiklopedisi282.jpg

1992 yılında Todd McFarlane, Rob Liefeld, Jim Valentino ve Erik Larsen tarafından Malibu Graphics'in de desteğini alan Image Comics, varolan Amerikan çizgiroman dergi piyasasına yeni bir soluk getirmek ve yepyeni anlayışlara sahip karakterler kazandırmak için kurulmuştur.

Image Comics, dergi sektöründe Marvel ve DC Comics gibi yayınevlerine ait kahramanların maceralarını çizmek yerine kendi yaratacakları süper kahramanların serüvenlerini okuyucularına sunma adına hareket eden çizerlere daha sonradan Ken Stacy, Tom Orzechowski, George Perez, Jim Lee ve Dale Keown gibi diğer kalburüstü ressamlarda eklemiştir. Tüm bu çizerler ve onların Image Comics logosuyla sunulmaya başlayan karakterler sayesinde artık bir 'Image Evreni'nden bahsedilir olmuştur.

Image Comics logosu taşıyarak piyasaya sürülen ilk kahramanlar Todd Mc-Farlane'den Spawn; Eric Larsen'den The Dragon; Liefeld ve Rose'dan Maximage; Brandon Choi ve Jim Lee'den Gen 13; Dale Keown'dan Pitt, Chuck Dixon ve Stephen Platt'dan Prophet ile Weapon Zero; Grifter ve Christina Z. ve Michael Turner'den Witchblade; Heisler ve Kirby'den Dv8; G.Ennis, M.Coney, J.Benitez ve M.Silvestri'den Darkness; J.Mariote ve J.Nyberg'den C-23 olmuş ve bunların yanı sıra The Crow, Fathom, Ascension, Tao, The Savage Dragon, Mage, Blue, The Tenth'ye eklenen Japon çizgiroman ekolünden Kabuki, Adrenalynn, Wu-Tang, Neon Cyber, Warlands gibi başlıklar sanatçılara ve sektörün bu en popüler üreticilerine sınırsız hareket imkânı sağlamıştır.

Image Comics karakterlerinden ülkemizde sadece Witchblade ve Spawn yayınlanmıştır. Her iki başlık da 1998 ve 1999 yıllarında kısa ömürlü serilerini Arka Bahçe Yayıncılık logosuyla yayınlanmıştır.
 

ogilcin

Kıdemli Üye
1 Şub 2010
110
63
Beğendiğim bir yayınevi.Kendi yollarında ilerlemişler hep :) Teşekkürler açıklama için.
 
Üst