bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
Jerry IGER, (1903-1990)


22 Ağustos 1903 tarihinde New York'da doğan Samuel Maxwell Iger ya da çizgiroman sektöründe bilinen ismiyle Jerry Iger, ilk kez 1925 yılında New York American'ın umut vaat eden çizerlerinden biri olarak çalışmaya başlamıştır.

Jerry Iger, 1930'ların sonuna doğru Sheena, Flamingo ve Inspector Dayton adLI çizgiroman karakterlerini Editors Press Service için birbiri ardına yaratmıştır. Dergi sektörüne dahil olmadan önce hazırladığı Happy Daze, Bobby ve Peewee adlı gazete bantlarından sonra Eastern'in Famous Funnies, için ilk çizgiroman dergi çalışmalarını yapmıştır. 1936 yılıyla birlikte Herle'nin Wow Comics'ine editörlük yapmaya başlamıştır. Bu dergide bir süre sonra Bob Kane ve Will Eisner ilk profesyonel işlerini gerçekleştirecek, hatta Eisner 1937'den itibaren ustası saydığı Jerry Iger'ın stüdyosunda yardımcı çizer olarak senelerce çalışacaktır. Iger ayrıca 1940-1955 yılları arasında Sheena'nın yayınlandığı Jumbo'yu da yayınlayan Fiction House'da editörlük görevini üstlenmiş ve Harvey, MLJ, Holyoke, Crown, Farrell, Fox, Quality ve
E.C. Comics gibi yayıncılar için stüdyosunu ve çalışanlarını devreye sokmuştur. Jerry Iger stüdyosu pek çok çizgiromancı için öncülük edecek bir çalışma ve deneyim sahası olmuş, zamanla bir ekol haline gelmiştir. 1955 yılında kapanıncaya kadar Reed Crendall, Al Feldstein, Mart Baker, Mort Leav, Mort Meskin, Lou Fine gibi genç ve yetenekli çizerlere kapısını açık tutmayı başarmıştır. Jerry Iger, 5 Eylül 1990 tarihinde bir bakımevinde ölmüştür.
 
Üst