Jean GRATON

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
Jean GRATON, (1923- )


izgiromanAnsiklopedisi250j.jpg

1923 yılında Fransa'nın Nantes kentinde doğan Jean Graton, ailesiyle birlikte küçük yaşta yerleştiği Belçika'da çıkan Le Soir adlı yayında 1952-1954 yılları arasında çizimler yapmıştır.

Jean Graton, daha sonraki yıllarda önce Jean-Michel Charlier'in senaryolarını yazdığı ve Spirou dergisinde yayınlanan Belles Historiés de l'Oncle Paul serisini çizen ekibe dahil olmuş, ardından da Tintin için hazırlanan bir spor serisi olan Authentiques başlığına bölümler çizmiştir. 1957 yılına gelindiğinde Jean Graton, Formula 1'de yarışan otomobil sürücüsü Michel Vaillant'ı hazırlamaya başlamıştır. Bu çizgiroman başlığını çizerken kullandığı teknik ve bu tür yarışlara katılan otomobillere ait detayları ve mükemmele varan çizimleri dolayısıyla ismini daha fazla duyurma şansı bulmuştur.

Jean Graton, 1976 yılında başladığı diğer bir başlık olan Julie Wood'u hazırlarken bir yandan da kurduğu yayınevinde haftalık periyotta yayınlanmış Michel Vaillant koleksiyonunun albüm formatpnda yeniden yayınlanmasına editörlük yapmaktadır.
 
Üst