Tesadüf müdür?

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
773
5,728
Kdz. Ereğli
Çizgi Roman Karakterlerinin özellikle Comics kahramanlarının isim ve soyadlarının aynı harfle başlamasının bir maksadı veya anlamı var mıdır acaba?
Örnekler vereyim:
Süpermen/Clark Kent/ Okunuş itibarıyla KK
Daredevil/Matt Murdock/MM
Hulk/Bruce Banner/BB
Örümcek Adam/Peter Parker/PP
Diana Price/Wonder Woman/WW
Martin Mystere/MM
Dylan Dog/DD
Donnie Darko/DD
Cyclops/Scott Summers/SS
Nathan Never/NN

Liste Stephen Strange, Susan Storm, Reed Richards gibi iyilerden, Lex Luthor, Lana Lang, Jonah Jameson gibi tali karakterlere, Lucky Luke, Mickey Mouse ve bizden Avanak Apti gibi komedi esaslı eserlere doğru gidiyor.

Soru şu: Bir tesadüf müdür, yoksa mantıklı bir açıklaması var mı?

Baştan söyleyeyim, cevap konusunda benim bir bilgim yoktur... Bir bilenden öğrenirsek ne ala...
 

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
662
2,961
Çizgiroman olmasa da;
Roman ve Film Serisi:James Bond: JB
Roman ve Film Serisi:Jason Bourne: JB
Dizi Serisi :24 Dizisi:Jack Bauer : JB

Üç ajanın da ad soyad başlarının aynı olması tesadüf müdür ?
 

tappers

Onursal Üye
24 Eyl 2013
637
2,217
ingilizce telaffuzunda; hem uzun şeklinde hem kısaltmalarda bir çeşit ''ses allegorisi'' oluşturuluyor.. diye düşünüyorum:)
amaç: kolay ve akıcı söyleme-kolay öğretme ve kolay hatırlatma..vb
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Ben de sorunun cevabını bilmiyorum ancak Sayın Tappers ın dediği gibi bana görede ses uyumu akılda kalma gibi faktörlerin bir veya bir kaçı birarada olabilir.İlginç bir konu gerçekten.
Yerli Western lerde kötü adamın isminin genelde RAMON olması gibi.Fonetik yakınlık açısından düşünülmüş olabilir.Drakula nın Dragon : ejderden uyarlanması gibi.
Gizemci bakacak olursak konuya :
Kabbalizmden esinlenerek bir takım harflerin özel olarak seçilmesi mümkündür.Kabalizmde özellikle her organın bir harf karşılığı vardır.Aynı anlayışın bir benzeri Muhyiddin Arabide de görülür.Harflerle ilgili çok ilginç bilgiler vardır.Harflere sayı vererek bir takım değerlere ulaşma biçimi Gematriadan alınsada Karmatiler arasında şifreli haberleşme için kullanılmıştır.Bu anlamda M M gibi harflerin sağaltıcı ve rahatlatıcı etkisi vardırki mantralar da bu şekilde kullanım alanı vardır.Hatta bazı seslerin çok tehlikeli özellikleri olduğu parapsikoloji deneyimlerimizde gördüğümüz bir realitedir.Taoizmde seslerin sağaltıcı etkisi zaten biliniyor.Yine Hurufi Mukataa kavramı malumunuz.Kutsal metinlerde de bazı harfler kullanılır.Kundalini yoga da yine sesler ve bazı kelimeler ile harfler kullanılır.Bir çok dinsel öğretide savaş sanatlarında da bazı kelimelerin özel güçleri olduğu kabul edilir.Harf deyip geçmeyin çok özel bir bilgi olarak latin alfabesinin başladığı ALEF A harfi sabanı temsil eder yani tarımı B harfi iki gözü C hilali D yarım ayı vb. son harf olan Z Zeus u temsil eder ve dünyanın felaketlerle sona ereceğinin kodlandığı belirtilir.Bu konu ile ilgili olarak Sınır Ötesi yayınlarında özel bilgiler var.Ve latin alfabesinde kullanılan her harfin Kızılderili dillerinde ki karşılığı verilerek dünya hayatına ilişkin değerlendirmeler yapılır.Yani harf diyip geçmemek lazım.Hüseyin beyin açtığı konu çok ilginç harfler ve çizgi kahramanlar.Notalarda aynı şekildedir.İnsanın da bir müzikal değeri vardır.İçsel müziğin akordu bozulursa hastalıklar ortaya çıkar.Selamlarımızla.
 

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
612
3,372
vjRdaz.jpg
 
Son düzenleme:

Lichtenberg

Aktif Üye
16 Tem 2011
471
1,696
Bu alitersyon veya "çubuk uyak" denen "önden kafiye" türünün kökeni eskilere dayanıyor. Eski Cermen halkları epik yapıtlarında kullanmıslar. Örneğin, aslı "Ænglisc" (=Old English, Eski İngilizce) dilinde yazılmış olan ÇR ve filim olarak da meşhur uyarlamaları olan "Beowulf"'da da sıkca kullanılır. Diğer örnekler: Eski Almanca "Hildebrandt" eposu, Eski İzlandaca "Edda"lar vd.
 
Üst