HIZLI GAZETECİ - 30.Kitap

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,647
Kasımpaşa
Sevgili üstadım tamamını okuyabilmenin hayalini kurduğum bir seri de sayenizde bu düşüme de kavuşuyorum. Kolektif birlikteliğin geldiği nokta bazı açılardan hala umudun varlığını göstermekte.. Bu umudu yaşatanlardan olduğunuz için teşekkürler.. Bu güzel kitap için teşekkürler... Saygılarımla...
 
12 Şub 2010
15,006
543,719
Hızlı Gazeteci varsa bizim de hızlı paylaşan tex'imiz var

Emeğine , yüreğine sağlık sevgili dostum
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,850
5,011


Sayın tex ;

Belki okuyan hemen çizgi romandan başlar ( dikkatinden kaçar ) diye ben girişteki yazıdan buraya erinmeden aktarmak istiyorum :


.... Ben en çok Turhan Selçuk'un kadınlarına biterim ; o kadar sahicidir ki o kadınlar , yuvarlak kalçalarından , kat kat bellerinden , kaykılarak oturuşlarından , her şeylerinden acaip etkilenirim. Osmanlı kadını çizgi olmuş kağıtlara dökülmüştür sanki.

Bir de Suat Gönülay'ın kadınlarına bayılırım. Çimdik atasım , dağa kaldırasım ( gelir ).

Altan Erbulak'ın çizdiği kızlarla da Bağdat Caddesi'nde volta atasım gelir. Bu kadar zarif , bu kadar aşık olunası kızlar nasıl çizilir , bir türlü aklım almaz , Altan Erbulak'daki yeteneğe bakar kendi sıradanlığıma ağıt yakarım.

Çünkü benim çizgdiğim kızların ( Kendisi "Hızlı Gazeteci Kadını = Necdet Şen Kadını" diye adlandırıyor. ) yüzleri her ne kadar lokum gibiyse de kalçaları hafiften selülitlidir. Niye öyledir bilmem ; beslenme alışkanlıklarının yanlışlığından olabilir.



Bir çizerin gözünden kendi ve başkalarının çizdiği kadın tipleri bu denli güzel betimlenebilirdi ( tasvir edilebilirdi. )


Maceranın adına bakar mısınız ? "Ya Benimsin Ya Toprağın !" işte bizim gibi "Feodal Değer Yargılarının" ağır bastığı toplumlarda , "kadın cinayetlerinin" iki nedeninden biri diğeri ise "seven kıskanır" deyişidir ( kılıfıdır ).

Öyle bir sevgi ki ( aslında sevgi böyle bir şey değil ) ; böyle bir hırs ve sahip olma , bencillik , kadını sahip olunacak mal gibi gören bir zihniyet kendini ve toplumu kandırmak için adi , basit , ilkel duygularının adını "sevgi" , "aşk" gibi sahtekar bir tanımlamayla adlandırır. Sahip olamayacağını , kaybedeceğini veya ilkel kıskançlık duygularının şahlanışı anlarında bir insanın bir insana ( kadına ) yapabileceği en kötü şeyi yapar ona karşı şiddetin en kötüsünü gerçekleştirir veya öldürür.


Bunlara şöyle seslenesim gelir :

Bre hayvanlar ...! ( Hayvanlardan özür dilerim. Dilimize yerleşmiş bir yanlış deyim işte ) siz kim "sevgi" , "aşk" kim. Siz hayvan bile değilsiniz. Sizin yaptığınızı değil sevdiğine , değil bir kadına , herhangi kendi cinsinden birine sizin yaptığınız caniliği hayvanlar bile yapmaz. Eylemlerinizle , düşüncelerinizle dünyamız sizin sayenizde daha da yaşanmaz , çekilmez oluyor ....



Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Üst