Suat Yalaz ile Hikmet Yamansavaşçılar Buluşması 29.09.2016

12 Şub 2010
15,006
543,642
29.09.2016 Saat 16.00 sularında telefonum çaldı. Hikmet Yamansavaşçılar ustanın telefonu.
Açtım,
Hikmet Yamansavaşçılar usta selam sabahsız direk hararetle teşekkür üstüne teşekkürlerini sıralıyor.

Bir merak aldı beni, acaba ne oldu diye.

Meğerse Kadıköy'de Suat Yalaz usta ile buluşmuşlar; sohbetin muhabbetin belini kırmışlar. Muhabbetin bir yerinde Suat Yalaz usta yahu Haluk bey iyi ki tanıştırdı seni demiş Hikmet ustaya. Telefonla ara da bir teşekkür edelim demiş.

Sonra Suat Yalaz usta aldı telefonu ve bizzat o da teşekkür etti. Karabala'nın 2. cildinin çizimlerini incelemiş, yere göğe koyamadı, anlata anlata bitiremedi güzelliğini.

Yani şimdi kim olsa, Suat Yalaz ve Hikmet Yamansavaçılar telefon ederek teşekkür edecekler ...

Onur duydum, Çizgi Diyarı adına gurur duydum. Çizgi roman taraması, paylaşımından sonra Çizgi Diyarı'nın bu noktalara gelmiş olmasından mutluluk duydum.

12154-cizdiy (CD)ix.jpg


12155-cizdiy (CD)ix.jpg


12156-cizdiy (CD)ix.jpg


Karabala ile ilgili çok güzel gelişmeler oluyor, olmaya devam edecek dostlar. Bunları bazen biz, bazen de Hikmet ustanın kendisi uygun gördüğü zaman paylaşacak.

Ekim ayı sonuna doğru büyük bir ustalar-okurlar buluşmasına hazır olun.

Bir tüyo daha,

Çizgi Diyarı, çizgi roman alanında emsali görülmemiş bir etkinliğe vesile oluyor. İlk adım atıldıktan sonra bunu da paylaşacağız. Türk Çizgi Romanında milat olacak.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

kandraks53

Onursal Üye
29 Ağu 2010
2,778
7,980
Çizgi romanın 2 büyük üstadı;Suat YALAZ,Hikmet YAMANSAVAŞÇILAR..Çizgi diyarının büyüküstadı PROFESÖR..Sizlerin ve sizin gibilerin sayesinde,çizgi roman dünyasında milat olalı çok oldu..2.nci milenyum olabilir..İyiki varsınız..Sizin gibi çizgi roman sever olmak bile benim için bulunmaz nimet..Sizlere saygı dolu hürmetler..
 

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
663
2,941
Biz de seninle tanışmaktan büyük onur ve gurur duyduk sevgili Haluk abi... Örnek ve üstün kişiliğinin yanı sıra Türk çizgiromanına verdiğin destek de her türlü takdire şayandır zira.. Saygılarımla...

Sevgili Baltimora'nın sözlerine katılıyorum. Sevgili Haluk Bey, Türkiye'de derneklerin, kulüplerin, ilgili sektörün duayenlerinin ve belki de kültür bakanlığının !!! çok daha önceden yapmaları gereken bir misyonu gerçekleştiriyor.

Sayın Suat Yalaz ve Sayın Hikmet Yamansavaşçılar'ı bir arada görmek güzel. Umarız gelecek yıllarda bu ikilinin yanında 15 - 25 yaşlarında bir iki çizgi romana gönül vermiş çizerleri de görürüz, ve Türk Çizgi Romancılığı ayağa kalkar.

Sevgi ve saygılarımla...
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,071
İki değerli üstadın sizi onure etmesi,
sizin ve "Diyar"ımız nezdinde bizleri de son derece onurlandırdı.
Bunlar son derece gurur duyulacak şeyler...
Bizlerle bu haberi paylaştığınız için ayrıca teşekkür ediyorum Haluk bey;
selam ve saygılarımı sunuyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst