Üstat Hikmet Yamansavaşçılar ile doyumsuz bir sohbet...

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,133
8,148
İstanbul
Üstat Hikmet Yamansavaşçılar ve değerli eşi Tuvana hanımla
doyumsuz bir sohbet...


Hikmet Üstadım ve değerli eşi Tuvana hanımla birlikte Beyoğlu'da bir kafede doyumsuz bir sohbetimiz oldu bugün (25 Nisan 2016 Pazartesi)... Hem de öyle böyle değil, yaklaşık 4-5 saat kadar ve hemen hemen her şeyden konuştuk... Böylece değerli dostum Hikmet Yamansavaşçılar'ı biraz daha yakından tanıma fırsatı bulurken, bu güzel anlardan birkaç kareyi de siz sevgili diyardaşlarımla paylaşmak istedim...



hy01.jpg


Resimleri Tuvana hanım çekti... İçlerinden seçtikleri bir kısım kareleri de sağolsunlar bana gönderdiler... Bunu şunun için söylüyorum: Her ne kadar üstteki kareden hep ben konuşmuşum gibi bir anlam çıksa da, ben genelde dinleyici oldum... Hikmet üstadım neler anlattı neler?..



hy02.jpg


Eski Cağaloğlu'dan girdik, yeni Beyoğlu'dan çıktık... Muhabbetin belini kırdık sizin anlayacağınız... Hikmet üstadım, o tatlı diliyle çocukluğundan bu yana başından geçen birçok anısını, özelini paylaştı... Zamanda keyifli bir yolculuğa çıktım sayesinde; film projelerinden mi bahsetmedi, Karabala'nın şimdiden merak ettiğimiz ikinci albümünün muhteşem olay örgüsünden mi? Artık aklınıza ne gelirse...



hy03.jpg


Eh, ustayı yakalamışken kitabımı imzalatmadan olur mu?..
Hatta üstadım imzayı bir adım öteye götürüp hayret ve hayranlık dolu bakışlarım arasında tamamıyla benim kitabıma özel bir Karabala kompozisyonu da çizdi...



hy04.jpg


Aşağıda daha detaylı göreceğiniz çizimi sadece 5 dakika gibi kısa bir zamanda tamamladı...
Üstelik (bunu özellikle belirtmemi istedi :) ) kompozisyona tersten, yani atın k.çından başladı... O resim sayfaya nasıl böylesine dengeli oturuverdi ben de anlayamadım doğrusu...



hy05.jpg


Eh Karabala'm ve yaratıcısıyla böyle bir poz da kaçınılmazdı artık...



hy06.jpg


Ve işte Karabala'm!.. Fazla söze ne hacet?..

Sevgili diyardaşlar Sanatçı ve güzel insan Hikmet Yamansavaşçılar hakkında söylenecek çok şey var. Ancak bunlar böyle fotoğraf altı yazılarıyla geçiştirilecek şeyler değil... Bu, ayrı ve başlıbaşına bir yazı konusu...
Şimdilik şu kadarını söyleyeyim, Hikmet üstadım da, değerli eşi Tuvana hanım da, bütün diğer güzel özelliklerinın dışında insana değer veren, alçakgönüllü ve dost canlısı insanlar... Adam gibi adam, insan gibi insanlar... Kendilerini tanımaktan dolayı çok mutluyum...

Ha, unutmadan, hâlâ bir Karabala'nız yoksa hemen bir tane alın... Büyük bir sanatçının muhteşem çizgileri ve hayal dünyasıyla tanışmak için geç bile kalmışsınız... (Arkabahçe Yayıncılık'tan online olarak da sipariş edebilirsiniz...)

Hepinize sonsuz sevgi ve saygılarımla...
 
Son düzenleme:

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
612
3,372
Bir soluk da okudum sevgili hggurak...

Bunca yıl bırakmış olmasına çok kızmakla birlikte "zararın neresinden dönülürse kârdır" derim...

Ve tam soracaktım ki yazmışsınız...
Online sipariş varmış...
İlk işim sipariş vermek. :)

Tekrar teşekkürler bu güzel sohbeti bizlerle paylaştığın için...
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Kendileriyle -henüz- şahsen tanışmamış olsam da Diyarımız sayesinde tanış olduğum iki değerli insanın sohbetine tanık oldum.
Bir gün hep beraber hasbihal etme dileğiyle, saygılar.
 

muratusta

Süper Üye
14 Ağu 2012
570
2,148
İSTANBUL
Sevgili Hikmet abi ile ve sizle Ç.D toplantısında tanıştım.
Sizinde dediğiniz gibi Gürdal abi;
Hikmet abi sinema gibi bir hayatını bizlere sinema gibi anlatırken hayranlıkla dinledim,çayımı yudumlarken, kızdım insanlara ,Hikmet abiyi küstürdüler diye,ne diye kocaman bir HİÇ cevabını orada toplantıda da bulamadık,bulamadım.
Sevgili Yıldırım ÖRER abi konuşmaya başladı.Çizgi roman satışları çok düşük,ayakkabısını ve ayakkabı bağını gösterdi,hayretle baktım,şu gösterdiğim basit bir ayakkabı bağı bile ayda 0nbinler satarken çizgi roman onun çeyreği kadar bile satmıyor.Neden? dedi
masada oturan 15 kişiden çıt yok.Neden gerçekten?
Küçükken bize tüü kaka diye tanıttılar çizgi romanı,ders aralarında,ders çalışırken,sokakta inşaat köşelerinde zorla okurduk sanki ayıp bir şey gibi korkak ve ürkek bir şekilde sağa sola bakarak,birileri görürse annem babam ya döverse.
Döverse,söverseler arasında bile zevkle okuyor,maceranın içine hayal dünyasına dalıyoruz.Sonra yanımızda bir gölge beliriyor.Gök gürültüsünü andıran o ses SEN BURDA NE YAPIYORSUN?!
Çabuk eve dersinin başına ver elindeki o KİTABI bana,ÇART CURT yırtılan kitap sayfaları değildi sanki,Hayallerim,ruhum,kalbim,bedenimdi sanki , bir çocuğun hayal gücünü geliştirmek için doktorlar şöyle yapın böyle yapın derlerken,bizim hayal gücümüz dünyamız neden YIRTILIYOR?
Şu anda hiç sevmediğim bir meslekle uğraşıyorum.Belki ben polis,avukat olmak istemiyorum.Aslan ŞÜKÜR gibi Ömer MUZ gibi kapak ressamı olmak istiyorum.Çizimlerim iyidir,Hikmet abi gibi bende çizimlere baya 20 sene kadar ara verdim,bu yüzden hayal gücünüzde elinizde körleşiyor.Hikmet abiyi anlayabiliyorum kalbindeki o çocuk ölmemiş.Bu yüzden Hikmet abinin içindeki o çocukla parka gidip,salıncaklara binelim,kaydıraktan kayalım.el ele tutuşup çimenlerde dönelim Gülelim hep gülelim.
HAYAL dünyamızda...
Saygılar sevgiler muratusta.
 
Son düzenleme:

Hikmet Yamansavaşçılar

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
23 Mar 2011
111
733
Harika bir yazıydı sevgili muratusta. Yazdıklarının tamamını her çocuk gibi ben de yaşadım. Ama geç kalınmış hiçbir şey yok hayatta. Benim 40 yıla yakın bir süre sonra çizgi romana geri dönmem gibi mesela. Bence yaşımız kaç olursa olsun içimizdeki çoçuk büyümedi hala. Ne dersiniz? Bahar geldi. İçimizdeki çocuklarla buluşalım bir gün, elimizdeki çizgi romanlarımızla. Parklara gidelim, salıncağa binelim, ip atlayalım. Koşalım, terleyelim, bağıralım, kahakahalarla geçen bir gün geçirelim. Ne dersiniz?
Sevgiyle kalın çocuklar...
 

Hakan Alpin

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
24 Şub 2015
1,783
15,166
Harika fotolar.. Çok teşekkürler.. En kocaman teşekkür ve tebrik ise, bu muazzam albümün ressamı Hikmet Yamansavaşçılar'a elbette :)
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,954
ordu-turkey
Sayın hikmet bey gerçekten soyadı gibi savaşan ve kazanan bir insan hayallerinizi asla bırakmayın birgün gerçek olur.Yeter ki zamanı gelsin.
 

Hakan Sait

Süper Üye
14 Ocak 2010
423
5,631
Antalya
Muhabbetinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler Sayın Gürdal bey. Bu arada doğum gününüz kutlu olsun. Size de ayrıca teşekkür ederim Sayın Hikmet Yamansavaşçılar. Kaleminize kuvvet. Selamlar, saygılar, sevgiler. En güzel günler sizlerin olsun.
 
Üst