KARABALA'm Geldi!..

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
İşte ilk anından bu yana bir kıyısından da olsa parçası olduğum eser elimde...
Çok heyecanlıyım...
Usta teşekkürler.


1vW8JB.jpg


Xk1azR.jpg
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,043
20,201
Kamlançu
İş yerindeyim, resimleri göremiyorum.
"Güle güle okuyun!" diyeyim dedim.
Hikmet beye de başarılar diliyorum tekrar.
Umarım yakında okuma şansı buluruz biz de...
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,332
hiçbiryerde :)
Ben de yazacaktım göremiyorum diye...
"imgur"a yüklenmiş resimleri de göremiyorum:).
Ama bu kitap okumaya engel değil tabii.
Dün gördüm Karabala'yı, önümüzdeki
günlerde alacağım.
 

Hikmet Yamansavaşçılar

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
23 Mar 2011
111
733
Sevgili Savaş, Nasıl güzel duygular içindeyim biliyor musun? Her ne kadar bana üstad ya da büyük usta deseniz de ben 19-20 yaşlarımda bu işi tamamen bırakmış ve tam 37-38 sene sonra geri döndüğüm için, kendimi çizerliğe yeni başlamış bir amatör gibi görüyorum. İnan, küçük bir çocuğun heyecanlı kalp atışları var yüreğimde. Ve KARABALA, her şeyi ile bana ait olan tek işim. Son bir yıldır beni inanılmaz desteklediniz. Yukarıdaki fotoğrafları gördükten sonra hele, hala yanımda dostlarım, hala yanımda sevenlerim var diyorum. Çünkü ben bu duyguları daha önce hiç yaşamadım. Yıllar önce bu camiadan duygusallığım yüzünden küsüp gitmiştim. Şimdi ise sadece sizlerin sayesinde ve yine sıcak ilginiz yüzünden geri döndüm. İyi ki de sizleri tanımış ve iyi ki de geri dönmüşüm. Bugün KARABALA diye bir çizgi roman kahramanı varsa bu sizlerin sayesindedir inanın. KARABALA İSE HEPİNİZE KARABALASAGUN' DAN SELAM GÖNDERİYOR...
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Ben henüz alamadım. Hafta sonu İzmir'e de gelmiş olur, biz de geç kalmadan alırız. Uzun zamandır merakla bekliyordum bir kaç gün daha beklerim.
 

harp55

Çeviri & Balonlama
27 Eki 2009
1,841
6,227
Bu gün aldım... ilk bakışta güzel olmuş, ikinci bakışta daha güzel olmuş,
emeği geçenlere teşekkürler...
 

Geceyürüyen

Süper Üye
19 May 2010
574
2,087
Bende Türkiye'deki yakınlarından sipariş ettim 10 günde elime ulaşır zannediyorum.Emeginize sağlık;devamının gelmesi dileğiyle..
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
Resimler sadece iki taneyse ben görüyorum.
İmza günü Mayıs ayı içerisinde yapılacaksa kitabı o güne kadar almayacağım.
Yapılmazsa İstanbul'a gittiğimin ilk haftasında alacağım.
 

muratusta

Süper Üye
14 Ağu 2012
570
2,146
İSTANBUL
İmza günü ne oldu sevgili yönetici arkadaşlar.Hiç birinizden ses çıkmıyor. !!!.???
Beklemedeyiz...:)
 
Son düzenleme:

atilkurt

Onursal Üye
4 Ocak 2010
335
1,313
Kitabı bugün aldım ve az önce okudum her yönden kaliteli, baskısı, çizimleri ve kağıt kalitesi üst seviyede. Sadece hikaye zayıf gibi geldi. İleride okuyacağız artık, birde ricam olacak karabala'nın dövüş sahneleri biraz uzun olsun. Teşekkürler Hikmet bey.
 
Son düzenleme:

Hikmet Yamansavaşçılar

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
23 Mar 2011
111
733
Sevgili Kardeşim ATİLKURT, İnşallah imza gününde ya da toplantılarımızdan birinde bir araya gelir, uzun uzun dertleşir, sohbet ederiz. Hikaye hakkında da biraz konuşuruz.
Kitabı alıp okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Çizimleri beğenmenize çok sevindim. Dövüş sahneleri için uzun sürmesini istiyorsunuz. Üzülerek söyleyeyim Karabala'nın özelliği bu. Diğer kahramanlarımız gibi uzun uzun dövüşmüyor. Ya da dövüşürken hiç konuşmuyor. Bu delikanlı farklı! Bu konuda benim yapabileceğim bir şey yok. Görüşmek üzere, sevgiler...
 

Coskun

Kıdemli Üye
20 Haz 2015
160
583
İstanbul
soSaVd8.jpg

VxJWj0h.jpg


Benim Karabalam'da bugün elime ulaştı. İş yoğunluğumdan dolayı okuyamadım. Sadece kitaba hızlı bir göz gezdirebildim. Akşamı iple çekiyorum okumak için..
 
Son düzenleme:

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,143
İstanbul
İş güç yoğunluğu derken Beşiktaş'a inemedim bir türlü;
kitabı yerinden alayım diye...
Ancak, içim de fırıl fırıl: "Kitap da kitap" diyor!..

Öğle üzeri İstiklal'e çıktım...
Önce D.R'a sonra Mephisto'ya uğradım.
Maalesef henüz gelmemiş... :(
Eh, artık dayanamadım Arkabahçe'den online sipariş verdim.
Bugün yarın gelir herhalde...
Sevgili dostum Savaş da resimleri öyle iştah açıcı bir şekilde koymuş ki, nasıl dururum birkaç gün, ben de bilemiyorum...

Üstadıma bir telefon açacaktım ama,
kitabı gördükten sonraya erteledim şimdilik...
Ancak şimdiden tebriklerimi ve gönül dolusu teşekkürlerimi sunayım buradan...

"Karabala" Türk çizgi romanında yeni bir nefestir...
Tekrar tekrar baskılarını görebilmek dileğiyle...
Selam sana usta...
 
Son düzenleme:

hemşinli

Aktif Üye
11 Eki 2014
224
677
Dün, maceranın tamamını okudum; çizgiler şahane, desen şahane, atmosfer şahane ancak "atilkurt"un dediği gibi, senaryo bana da biraz zayıf, anlatım yüzeysel geldi.. Hikmet abi, inşallah, ilerki günlerde bunun üzerinde biraz daha özen ve titizlikle durur..

Özet olarak; biz, tarihi yerli çizgi roman sevenlere, uzun yıllar sonra tekrar bu heyecan ve duyguyu yaşattığı için, Hikmet abiye, gönülden teşekkürlerimi sunarım. :)
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,460
Henüz okumadım, siparişte veremedim,ü en kısa zamanda okuyacağım bir eser,

ama bir şeye dikkat çekmek istiyorum uzun zamandır çizmeyen bir abimiz, çizdi, baskıdan geçti, elimize ulaşacak.

Bu aşama bence çok önemli, Ankarada Orhan-Erhan DÜNDAR kardeşler, Ramazan Türkmen, Sanırım İstanbulda Hikmet Bey karabala, ve başka birkaç TÜRK çizer,

Parmak hesabı yapalım, o kadar tarihçimiz var, varmı onuda bilmiyorum. Varsa şayet neden Orta asyadan günümüze kadarki tarihimizde, tarihimizi sevdirmek maksadıyla bu çizgilere önem vermiyorlar.

Varsa yanlış adresleri mekanları belli çizerlerimizin. Ben bu nedenle bunu kabul etmiyorum Bu bu şekilde yapılması gerekir denilmez.

Tarih tekerrürden ibarettir, kim demiş bilmem ama. TArih bizim tarihimiz ise neden bizim tarihimiz yarın çocuklarımıza emanet ededeceğimiz ülkemizde alttan başlayarak öğretilemiyor.

Öğretmek, okutmak amacıyla yolda olan üstadlarımız neden DEVLETİMİZ tarafından desteklenmiyor,

Tarih varsa DEVLET vardır, Tarih iyi öğretilirse kurduğumuz yaşadığımız topraklarda daha iyisine ULAŞABİLİRMİYİZ?

Başarılarının devamı için Hikmet Abiye sonsuz teşekkürlerimi tekrar sunarım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Coskun

Kıdemli Üye
20 Haz 2015
160
583
İstanbul
Sevgili Hikmet Abi. Size abi diye hitab etmek istiyorum müsaadenizle. Kitabınızı 30 yıllık bir çizgi roman müptelası olarak okudum. Yorumlarıma gelince, Çizgi Diyarı'na çok teşekkür ediyorum önce, sizin tekrar dönüşünüze vesile olduğu için. Umarım kaleminiz her daim biz çizgi romancılara keyif verir. Çizimleriniz müthiş, benim yaşım fazla yok daha 38 o yüzden daha önce çizdiklerinizden bihaberim kusuruma bakmayın. Ama 1. kitapta bulunan çizimler resmen nefesimi kesti. Bilhassa karlı sahneler harikaydı. Yalnız naçizane bir kritiğim olacak. Belki 1. kitapta yeterli değildi anlatım için, fakat KARABALA sanki biraz düz bir karakter olmuş gibi. Ne bileyim siz ne demek istediğimi belki anladınız sanki bir his vermesi lazım okuyucuya, bir felsefesi olması lazım. Düz bir karakter olmamalı. Umuyorum diğer kitaplarda daha oturaklı olacak kahramanımız. Ama benim açımdan sınavını geçti. Bu yokluk zamanında bundan iyisi, şamda kayısı.

Sevgili Hikmet Abi bir daha asla küsme kalemine. 2. kitabı şimdiden beklemeye aldım.

Selamlar,
Coşkun Bayram
 

Hikmet Yamansavaşçılar

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
23 Mar 2011
111
733
Sevgili kardeşim Coşkun,
Görüşleriniz benim için çok değerli. Çizimleri beğendiğine sevindim. 2. Kitapta çizgilerin çok daha iyi olduğunu sanıyorum. Sizden ricam, bu işi bir dizi film gibi düşünmeniz. 1. bölüm bitti. İkinci kitap, gerek hikayenin vardığı gelişme bölümü, gerekse KARABALA karakterinin yerli yerine oturduğu inanılmaz bir bölüm olacak . Tabii hikayenin olağanüstü sürprizlerini buradan söylemeyeceğim. Herkese selam ve teşekkürler...
 

Coskun

Kıdemli Üye
20 Haz 2015
160
583
İstanbul
Hikmet abi. Toplamda kaç kitap çıkacak acaba? Ayrıca mümkünse yayınlanma zamanları hangi aralıklarla olacak. Kendi adıma 1. Kitabı su gibi içtim. Sizin açıklamalarınızdan sonra daha bir heyecanlandım. Şimdi liseli aşıklar gibi yolunu gözlemeye koyuldum yeni sayının. Savok sizin açtığınız başlığı biraz yolundan çıkardıysam peşinen özür dilerim. Bayağıdır çizgi roman dünyasından ayrı kaldım. Lütfen bu heyecanımı mazur görün.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Hikmet abi. Toplamda kaç kitap çıkacak acaba? Ayrıca mümkünse yayınlanma zamanları hangi aralıklarla olacak. Kendi adıma 1. Kitabı su gibi içtim. Sizin açıklamalarınızdan sonra daha bir heyecanlandım. Şimdi liseli aşıklar gibi yolunu gözlemeye koyuldum yeni sayının. Savok sizin açtığınız başlığı biraz yolundan çıkardıysam peşinen özür dilerim. Bayağıdır çizgi roman dünyasından ayrı kaldım. Lütfen bu heyecanımı mazur görün.

İyi yaptınız sayın Coskun.
Böyle yoldan çıkmaya can kurban...
 

Hikmet Yamansavaşçılar

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
23 Mar 2011
111
733
Sevgili Coşkun,
Kaç kitap çıkacak? Zor bir soru. Karabala'nın satıştaki başarısı bu sorunun cevabını bana da verecek.
2. Kitabı hazırlıyorum şu sıralar. İnan çizgi roman hazırlamak o kadar zor bir iş ki. Tabii çok zaman alıyor. Bunun dünyadaki örneklerine bakacak olursak yılda bir albüm, ya da 2 yılda bir albüm hazırlıyorlar. Üstelik orada eserlerin senaristi, kurşun kalemi (yani desen) çini mürekkeplemesi ve renklendirmesi farklı sanatçılar tarafından yapılıyor. Ve ekonomik soruları da yok.
Ben tüm bu aşamaları tek başıma yaparak senede 2 albüm planlıyorum. İnşallah sizlere mahcup olmam.
Sevgiyle kalın...
 
Üst