Hey Dergisi - 9 Nisan 1984 - Sayı: 700

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324

Kapaktaki aktris, "Yeşilçam'ın gamzeli güzeli" lakaplı "Bahar Öztan" şimdi maalesef ciddi bir hastalıkla boğuşuyor. İnşallah bir an önce şifa bulur.

"Hey" için teşekkürler sevgili "murtaza5".


HEY_Bast_r_vik_1984_Nis_700.jpg

 
Son düzenleme:

misterno

Onursal Üye
7 Ara 2009
2,378
17,858
Hey dergisi abonesi gibiyiz.hergün posta kutumuzda buluyoruz bir dergi Murtaza üstad sayesinde.çok teşekkürler üstad.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Tek kanallı TRT döneminde çok kanallı radyo zamanında bu dergiler ne kadar popüler di tahmin bile edemezsiniz.
Kablonun sadece fiş vasfını taşıdığı zamanlardı.
İnternetin sosyal medyanın icat olmadığı mertliğin bozulmak için icatları beklediği zamanlardı.
3.Şahsın şiiri gibi bir sevda masalında neredeyse hep 4.çoğul kişiydik.
Kitap tartışmaları hangi ideoloji doğru sanrıları ile geçerdi günlerimiz.
Kİtap tavsiyeleri olurdu.
Sağ ve sol olarak amip gibi bölünerek çoğalırdık.
Çok başlı ve çoğunlukçu garip fraksiyonların boş meydanlarda hopladığı zıpladığı arada cirit oynadığı tek kale maç yaptığı tek kale boks maçı yaptığı zamanlardı.
Darbeyi yiyen halkımızın travmatik filozofları tarafından " yinede iyi oldu bu milletin sırtından sopayı karnından buğdayı" eksik etmeyeceksin dedikleri dönemlerdi.
Bizim gibi azınlık görüşüne sahip olanların sayılarının dahada aza indirildiği devirlerdi.
Oligarşinin basit söylem ve söylevleri ile tıka basa palavraları ile çağ atladığını düşünen leopar kurbağası kılıklı bir kısım gladio yapılanmalarının su kurbağası gibi VRAK ladıkları zamanlardı.
Kafelerin hemen hiç olmadığı ekollere bölünmüş kahvehanelerde çay içerek devlet yıkıp devlet kuran teorilerini geniş halk kitlelerine tanrı buyruğu gibi yutturmaya çalışan şarlatanların kan emici vampir gibi çöreklendiği anlardı.
Benim ise Sizin Memlekette Hiç Eşek Yok mu kitabını ücretsiz olarak halkımıza uyandırmak maksadıyla dönemin meşhur deyişiyle BELEŞ olarak dağıttığım zamanlardı.
İşte böyle zamanlarda hayatımıza renk katan yayınlarda vardı.Çizgi romanlar vardı.Çizgi dergiler vardı.Hey gibi farklı bir dünyayı bize anlatan dergiler vardı.
Polis Radyosunda bir Alpay şarkısı eşliğinde mum ışığı altında gecenin karanlığında rutin hale gelmiş elektrik kesintisinin kesintisizliği içinde zamanı içinde yaşadığımızdan mıdır bilinmez HEY gibi eskiye dair her şeye tutkuyla bağlıyımdır.
Sevgili Murtaza bey teşekkür ederken bizleri yine eskiye götürdünüz üstadım elleriniz dert görmesin yüreğinize sağlık.....
 
Son düzenleme:
Üst