Hey Dergisi - 7 Nisan 1971 - Sayı: 20

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,321

Engelbert Humperdinck'i kapakta görünce Yazar "Gülse Birsel"in 2003'te "Gayet Ciddiyim" adlı kitabında onun hakkında yazdığı satırlar aklıma geldi. Hakikaten bu İngiliz şarkıcının ne tuhaf bir adı vardır (gerçi takma adıymış bu, gerçek adı Arnold George Dorsey'miş). Yine de şarkıları çok güzeldi. Şimdi 80 yaşındaymış. Nostalji için tekrar teşekkürler, sevgili "murtaza5".

"ENGELBERT HUMPERDINCK!
İnsan her imkânsızlığa, her çaresizliğe, her dezavantaja karşın umudunu kaybetmemeli. Amaçları için savaşmaya devam etmeli. Açıkhava Tiyatrosu'na dünyaca ünlü bir şarkıcı geliyor. Adamın adı Engelbert Humperdinck! Şimdi Engelbert Humperdinck ismiyle dünyada tanınma ihtimali nedir? Yani kaç kişi ismini hatırlayabilir? Adam yapmış, başarmış. Ünlü! Bizde daha az tanınan sanatçıların hemen ismini değiştirirler. Afişlerde görürsünüz, Mehtap Güneş, Oryantal Venüs, falan. Nedense, genellikle de böyle gökyüzü cisimlerinin adları seçilir! Adam bu kuralı almış, çöpe atmış. "Benim adım bu, beni bütün dünya Engelbert Humperdinck olarak tanıyacak! Mecburlar kardeşim, öyle iyi şarkı söyleyeceğim ki, o ismi ezberleyecekler!" demiş. Yani, sanatçı bize ne vermek istiyor? Bütün imkânsızlıklara rağmen vazgeçmek yok. GÜLSE BİRSEL - Gayet Ciddiyim (2003)"


Engelbert.jpg


Engelbert Humperdinck'in 1968 tarihli "Les Bicyclettes De Belsize" şarkısı ve 1969 tarihli Türkçe cover'ı. "Bizim Son Gecemiz" adlı bu aranjmanı da Tayfun Karatekin seslendirmiş:

Engelbert Humperdinck - Les Bicyclettes De Belsize (1968)

Tayfun Karatekin - Bizim Son Gecemiz (1969)

 
Son düzenleme:

prestij16

Süper Üye
9 Ağu 2010
2,585
3,389
yıllar geçmese ne güzel olur ama yapacak bişey yok o konuda çare yok
en azından sizler sayesinde o yılları tekrar hissediyoruz
teşekkürler
 

Lichtenberg

Aktif Üye
16 Tem 2011
471
1,696
Bıyıksız Engelbert'i, adı yazmasa, tanıyamayacaktım :) . Bu ara, "Hänsel ile Gretel" operasını çok genc yaşta izlediğim için, bu Engelbert'ten önce, yüz küsur yıl evvel yaşamış isim babası gerçek Engelbert Hunperdinck ile tanışmıştım. Hatta, bunu ilk gördüğümde "torunu, akrabası falanmıdır ki isimleri aynı" diye düşünmüştüm.
 
Üst