Lady Death-Şölen Celsus Yayıncılık

atsinaa

Onursal Üye
27 Tem 2011
361
3,081
Tokat -Niksar
Lady Death-Şölen
Bu kitabı 2015 yazında eskiden çizgiroman aldığım gazete bayisinde eski yayınların arasında gördüm. Kondisyonu epey kötü , ıslanıp kabarmış ama daha önce hiç duymadığım bir kitap olduğu için ilgimi çekti. Toplam 10 liraya Son Osmanlı Yandım Ali, X-Men Tükenişin T'si ,Arkabahçe Yayıncılık Superman Cilt 2 ve Lady Death'i almıştım. Tahmin edersiniz ki eve son derece mutlu gitmiştim.

Biraz karıştırınca pek bana göre olmadığına karar verdim. Ekşi Sözlükte arkadaşın biri şöyle demiş:

"'olay örgüsüdür hikaye anlatımıdır salla hepsini önemli olan şööle esaslı bi iki poz çizelim hoca ' ekolünün çizgiromanda tırmandığı tepe noktalardan biri. daha önce witchblade ile yaşadığım az önce okuduğum hikaye neydi be şeklindeki duyguları 3 sene sonra bana aynı dilde ( Türkçe ) yaşattıran çizgiroman karakteri. Türkiye'de çıkmış iki macerasına da bakıldığında arkada geçen olayların ne olduğu asla doğru dürüst anlatılamaz karelerde hep aşmış karizmatik simaların gövde gösterisi vardır hatta başka bir şey yoktur.
ama gene de bazı bakış açılarından güzel tabii sayfaları koparıp poster yapmak filan gibi mesela... " varosozkurdela

4lmV1q.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,020
denize sıfır
Türünün meraklıları olduğuna eminim.
Çizgidiyarı'nda çeşit sınırsız.:)
Paylaşan dostlar şahane.
Tebrikler, teşekkürler değerli dostum.:)
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,620
hiçbiryerde :)
Sunuma bayıldım, harika.
Witchblade'in ilk sayıları ile Lady Death'in 1. sayısını
almıştım ben de bir kaç yıl önce. Rock müzikte "Glam
Rock" neyi temsil ediyorsa Çizgi Romanda da bu
hanımlar onu temsil ediyor diye düşünmüştüm :)...
Şimdi bu sunum bana bunları hatırlattı. Birinci sayıyı
göremedim forumda, olmazsa onu da bulalım bakalım.
Teşekkürler sevgili üstat, harikasınız...
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Ben Witchblade severim. Aslında birazda Michael Turner hayranlığım dolayısıyla severim. Çizimleri ile efsane olan çizeri ne yazık ki genç yaşta kaybettik.
Witchblade, Lady Death vb. çizgi romanların ardı arkasına yayınlandığı 90'larda comics sektörü sipekülatif satış çılgınlığı yaşıyordu. Batman, Superman, Spider-Man gibi popüler kahramanların ilk çıktığı sayıların çok yüksek fiyatlara mezatlarda satılması bu fitili ateşlemişti. İlk sayıların değer kazandığı düşüncesi ile 90'larda yüzlerce yeni dergi ardı arkasına çıktı. Yüzlerce yeni karakter yaratıldı. Sonradan bu balon sönünce balon gibi şişirilmiş olanlarda söndü. Kemikleşmiş Marvel ve DC'yi saymazsak comics sektöründeki yayıncılardan 90'lı yıllarda yeni yayınlar üretmiş bir çok şirketin karakterleri artık hatırlanmıyor. Çoğunun yayını durdu. Hikayesi ve çizimleri ile kendine bir okur kitlesi elde eden bir kısmı yayın hayatına devam etti.

Lady Death'in hiç bir sayısını okumadım. Sadece Sensei üstadımın Chaos Comics'in her sayıda farklı bir karakteri anlattığı bir çevirisi vardı. Orada ilk defa Türkçe olarak görmüştüm karakteri. Değerli arkadaşımız atsinaa güzel bir sunum ile Türkçe baskısını sunmuş. Bence çok değerli bir paylaşım.

Teşekkürler.
 
Üst