He-Man Kelebek Çizgi Roman Sayı 08 - Cesaret

TheRealAlpino

Yeni Üye
14 May 2016
99
480

Ve Kelebek Cizgi Roman tarafindan yayinlanmis son He-Man sayisi karsinizda. Yine 11 yil oncesine ait taramam ile. Emanet ve performansi son derece dusuk bir tarayici ile eh iste denilecek taramalar yapmisim...

Ulkemizde toplamda 8 sayi yayinlanmisti He-Man. Ben 7 tanesini taramistim. Bu sayi ile diyarda hepsi paylasilmis oluyor.

Ancak bu cizgi romanlari her ay satin alirken, 4.sayiyi bir turlu bulamamis ve yillarca sahaflarda dahi aramama ragmen bulamamistim.

Bir kac sene once bir arkadasimiz benim icin artik tutku haline gelmis pek cok cesidi olan He-Man koleksiyonumda eksik olan bu sayiya sahipmis ve taramis, hatta paylasmis bile (cok kiskandim kendisini cok:'(). Ancak diyarda tum aramalarima ragmen bu 4. sayiyi bulamadim. Belki baska bir yerde de paylasmis olabilir. Ben de nereden buldugumu hatirlayamiyorum. Kendisinin izni olmadan burada paylasmakta istemedim. Yoneticilerimiz ne dusunur bu durumda? Eger paylas derseniz hemen eklerim diyara.

Baska bir hususta da indirip okumaya baslayan dostlarimiza bilgi amacli bir kac satir yazayim.

Bu sayiyi satin aldigimda maceranin baslangici olan 2. sayfa ters basilmisti. Tabii o zamanlar teknoloji daha emekleme doneminde oldugundan sanirim ben en ilkel photoshop uygulamasi (silgi evet bildiginiz silgi ile) yapmaya calismis ve sayfadaki ters gozuken yazilari duzelticem derken hem sayfayi yirtmisim hem de ucube bir goruntu ortaya cikartmisim. 15 yasimdayken epey sacma girisimlerim olmus, sizlerde gorun diye o sayfayi da paylastim:d.

Ve yine 11 sene once ilk ve sanirim son photoshop balonlama denemem ile orjinal sayida ki sayfayi son derece amatorce ve Turkce baskiya sadik kalarak yenilemisim goreceginiz gibi :Ğ

Ulkemizde basilan son sayisi ile He-Man Kelebek serisine elveda deme zamani...

indirmek icin;



veya


Sizlerle paylasmak istedigim son bilgi ise orjinal seri ile ilgili.

Bu seri He-man'in 80'li yillarda ki popularitesini kullanmak ve asil amaci o donemlerde hala reyonlara sunulan yeni MOTU (Masters of the Universe kisaltmasi) figur ve aksesuarlarini satmak elbette.

Hedef kitle elbetteki cocuklar ve haliyle hikayeler oldukca cocuksu. Ama ne olduysa bu serinin 12 ve 13 no'lu sayilarinda olmus. Adamlar neyin kafasini yasadilar veya seri bitirilecek diye ofkelenip nasil bir final sayisi yapmislarsa 2 kitap suren efsane bir oyku ile seriyi sonlandirmislar. Merak eden veya okumak isteyen arkadaslarimiz olursa belirtsinler diyarda orjinal sayilari paylasabilirim. Tabii google'da kendinizde aratirsaniz mutlaka bulabilirsiniz.


Paylastigim Kelebek He-Man'in 8 no'lu sayisinin Orjinali olan 10 no'lu sayisinin kapagi asagida gorulmektedir.


 

TheRealAlpino

Yeni Üye
14 May 2016
99
480
01 ve 04 ü ben bulamadım.

Sağolasın üstadım.

1.sayi diyarda mevcut ancak dilerseniz ben o sayiyi yeni bir baslik altinda yeniden paylasima acmak isterim. Hem kapakta yer alan reklam durumunu gidermis olurum (zamaninda baska bir site icin ayrica paylasmistim, burada paylasan arkadas o versiyonu burada paylasmis) hem de ic sayfalarda ki abartili logo olayini duzeltmis olurum. O zamanlar nasil bir tepki vermissem bazi kisilere (hani baskasinin taradiklarini indirip baska mecralarda bunu ben taradim diyenlere gosterdigimiz tepki zamanlari :)) bir sayfaya devasa alpino yazmisim :Z

4.sayi ise dedigim gibi, diyarda yok. Baska bir yerden buldum ben onu bir ara arastirmam lazim.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,491
1 nci sayıyı da paylaşın siz, alternetif olur, diyarda nerde o kadar aradım bulamadım.

4 ncü sayı bende de var isterseniz paylaşın veya ben açayım.
 

TheRealAlpino

Yeni Üye
14 May 2016
99
480

TheRealAlpino

Yeni Üye
14 May 2016
99
480


Ben de aynı düşüncedeyim.
Sevgili TheRealAlpino siz bu sayıyı yenileyin.
Tek elden olsun.
Ancak orjinal seriyi tek bir başlık altında yayınlarsanız belki de geri kalanları çeviren bir dostumuz çıkar.
Teşekkürler.

Asil ben tesekkur ederim. Harika bir fikir. Bunu dusunmuyor degildim aslinda ama nasil sorsam, nasil rica etsem diye dusunuyordum balonlama/ceviri yapan dostlarimizdan :)

Orjinalleri paylasima sunmak icin hazirliklara basliyorum o halde. Sadece orjinal taramalarda epey eski taramalar. Once biraz arastirayim daha kaliteli versiyonlari taratilmis mi diye.

Ayrica yillar once bir mazisever arkadasimdan rica etmis ve film ozel sayisini Turkce'ye cevirmisti. O sayinin da cevirisi elimde hazir durumda. Balonlamasini bizzat kendim yapmak istiyordum o donemlerde ama aradan gecen bunca yilda bir turlu nasip olmadi. Zaten balonlamayi da bir turlu ogrenemedim:Ğ

Eger bu serinin balonlama ve cevirsini yapacak bir ustamiz bu seriye talip olursa, hazir olan metni kendisine iletebilirim. Ceviriyi yapan arkadasim Ingilize ogretmeni idi. Ceviri dort dortluk diyebilirim.



 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir


Ben de aynı düşüncedeyim.
Sevgili TheRealAlpino siz bu sayıyı yenileyin.
Tek elden olsun.
Ancak orjinal seriyi tek bir başlık altında yayınlarsanız belki de geri kalanları çeviren bir dostumuz çıkar.
Teşekkürler.

Aynı fikirdeyim. Eğer elinizde orijinal sayılar varsa onları da paylaşın. Gün gelir lazım olur. Kolay bulunur sayılar değil sonuçta.

Sevgili Alp, yıllar önce taramalarından bildiğimiz bir çizgi roman sever ile yıllar sonra yazılı da olsa tanışmak mutluluk. Çizgi roman severler her yerde her zaman beraber... Çalışmalarınız ve paylaşımlarınız için teşekkürler.
 
Üst