pitbull..

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,019
denize sıfır
bj6i592hqfgoijjnr.jpg


Bunları biliyormuydunuz

Pitbullarin sicili "Amerikan Pitbull Terrier" (Kisaca Pitbull) olarak çok önceleri Amerikan Kennel Club tarafindan onaylanmistir. Zaten Pitbullarin tarihi, çok eskiye dayanir ve bu tür ile birçok diger türün çiftlestirildigi bilinmektedir. 1900'lü yillarda Colby türünün, bu tür ile çiftlestirilip ortaya çiktigi da bilinmektedir.

AKC, bu türü "American Staffordshire Terrier" olarak siciline kaydetmis. Ayrica United Kennel Club düzenli olarak her yil Pitbull'lari siciline kayit etmeye devam etmektedir. Ister UKC (United Kennel Club) ister ADBA (Amerikan Dog Breeders Ass.) olsun, her iki klüpte Amerikan Pitbull Terrierini siciline kabul etmis kuruluslardir.


Birçok insan Pitbull'lari sadece dövüs köpegi olarak görmektedir. Fakat şunu bir düsünün; kaç tane Irlanda wolfhound'u hala kurtlari öldürüyor, kaç tane Iskoç Deerhound'u geyik avliyor. Ama bilinen bir sey var Pitbull'lar dövüstürülmek için terrierlerle çiftlestirilmislerdir. UKC (United Kennel Club) literatüründe, dövüs konusunda 1928-35 yillari arasinda sadece dokuz köpek bu klasmana tabi tutulmustur ve Pitbullar bu kategoride yerlerini almislardir
 
Üst